SAORMA CU DEFILARE

bhdbgfhfgjhfjh

La Mulți Ani România! Să fim liberi.

Ca în fiecare an, de 1 decembrie, la București, s-a organizat parada militară. Hai băieți, cauciucurile de la camioane date cu cremă neagră de ghete, ungeți șenilele la trotinete, să vină și Arafat cu SMURD-ul, să bată pifanii pasul de gâscă prin fața tribunei oficiale, să privească domnu' Klaus cu atenție și preocupare problema, că doar nu a venit degeaba într-o scurtă vacanță în România.

Și dacă suntem prea puțini, să vină și coloniștii cu niște trupe invadatoare, pardon, am vrut să zic partenere și la urmă, fasole cu ciolan și o țuiculiță, să ne bucurăm, că doar e Ziua Națională.

Bă frate! Și a fost măreț. Te uitai la glorioasa armată română ce defila impecabil, pe sub ochiul atent al comandantului suprem, te uitai la Geoană cum îi pârâie cocarda-n piept de patriotism, Ciolacu a mângâiat pe cap niște copii, le-o fi promis pufuleți și la unison cu Ciucă a îndemnat națiunea la unitate. Care unitate? Aici e nițel neclar, că la noi sunt mai multe. Și Maia Sandu a transmis un mesaj de la frații noștri, de peste Prut. În fond așa e politicos, că la câți bani băgăm noi în întreținerea falimentarului guvern din Republica Moldova, cred că până acum cumpăram fosta provincie românească de vreo trei ori și o și alipeam la patria mamă.

Festivism în stare pură, în pas de defilare, grandoare și măreție din cârpeală, de zici că dacă ne punem mintea, îi batem pe ruși numai cu poliția comunitară. Lă dăm la amenzi pentru parcare, de îi zăpăcim, îi băgăm în faliment mai rău decât sancțiunile m....UE, care fie vorba între noi, au cam acționat pe principiul teslei care lovește ouă, până să îi falimenteze pe ruși, au adus criza în Europa. Dar nu-i nimic, coafura rezistă.

De restul să ne bucurăm, să umezim cracul pantalonului de grija țărișoarei și de luni să revenim la astea politice ale noastre. Mai facem un remake mai mic, pe 24 ianuarie și atunci o punem și de o horă. În fine, „Naționalism folcloric” – cum ar zice Aurelian Pavelescu.

GOGU  ORLANDO

Featured

„LA MIEZUL NOPTII VA CADEA O STEA!”

Acest lucru nu s-a mai întâmplat pâna acum... si va schimba totul!

Niciodată până acum nu a existat o asemenea manifestare a întunericului pe Pământ.

Gigi Petrovan Sun, 02/25/2024 - 08:53

INTROSPECTIE

Ce mi-aș spune dacă aș fi cel mai bun prieten al meu?

Cu siguranță, mi-aș spune adevărul, pentru că mi-aș vrea binele dezinteresat.

Tags