Lectia Kovesi - La Chilia-n port, cu Ghita, Dancu si Kovesi

picture

Lecția Kovesi
S-ar putea să vă surprindă, însă eu chiar mi-aș dori ca Laura Codruța Kovesi să ajungă un fel de Procuror General al UE. O să-mi spuneți că am porniri masochiste, dar nu-i deloc așa. O să spuneți că în felul acesta vreau ca UE să vadă și ea cu ce ne-am confruntat noi în România. Nici asta nu-i. Atunci unii o să gândească “că m-a lovit cu leuca”, eu fiind din 2014 un adversar declarat, public, al LCK. Vă asigur că sunt OK. Atunci? Dintr-un motiv mult mai simplu: 
Pentru că se merită reciproc.
Laura Codruța Kovesi, alături de Coldea și de alți câțiva politicieni, în frunte cu Iohannis, sunt simbolizarea a ceea ce a putut să scoată mai urât neamul acesta din el. Faptul că sunt unii care vibrează la această răutate și hidoșenie sufletească, arată că ea este rezultatul unei boli pe care o au unii din poporul român, străină de gena profundă a poporului, boala urii neîmpăcate împotriva semenilor lor, pe care, dintr-un motiv sau altul, o au. Acești oameni există printre noi, ei au produs-o pe LCK, așa cum Eminescu este produsul genial al frumuseții sufletului românesc. De aceea nu există punte de dialog între noi, cei care gândim și simțim românește și unii, nu mulți la număr, care au făcut din ură un mod de viață. 
Prima mare lecție pe care a dat-o ieri acest popor, o adevărată minune izvorâtă din gena profundă a acestui neam, este că nu a căzut în ispita răzbunării. Existau toate premisele ca LCK să fie inculpată, reținută, arestată și plimbată cu cătușele prin fața camerelor, fix cum a făcut ea cu Adrian Năstase, Alina Bâca, Udrea, Voiculescu, Gutău, Rarinca și mulți, mulți alții. Gândind la rece, cu toții am simțit într-un colț al nostru impulsul de a ne dori să o vedem așa. La fel de adevărat este că dorința de a nu fi ca “ei” a fost mult mai mare.
Noi nu suntem așa. Vrem dreptate, vrem aplicarea legii, dar mai ales simțim o nevoie adâncă de normalitate, de bunătate și iertare. De mai mult de cincisprezece ani încoace, de la acea mare nenorocire care a însemnat execuția publică a lui Adrian Năstase, ba chiar de la execuția lui Nicolae Ceaușescu, trăim într-o ură adâncă, profundă și atotcuprinzătoare, un război Româno-Român, cum excelent a spus Bogdan Chireac. 
Ieri a fost primul semn, genial, de normalitate. Acesta este poporul român.
Da, suntem total diferiți de felul cum gândește actualmente UE. Suntem mai aproape de cum gândeau Europenii acum șaptezeci și cinci de ani, când și-au dat seama că Germania ca țară nu trebuie rasă de pe fața pământului, desființată și împărțită între învingători, după ce a provocat cea mai mare revărsare de ură din istorie, ci pur și simplu au căutat umanitatea acolo unde bestia-i luase locul. Din păcate nu au fost atenți, iar valul de răceală și de ură a cuprins din nou Europa, dar mai ales depărtarea de creștinism, liantul care a format un continent. Actuala Europă denumită pompos UE, este departe mult de Armonia și Frumusețea unui ideal. LGBT, eliminarea creștinismului, Globalizarea, Progresismul, Neomarxismul, Omul Nou, Demiurgul lui Popper și Soroș, în afara lui Dumnezeu, sunt noile credințe ale UE. 
Europa a fost cuprinsă de o ură și de un materialism provenit din Germania, la fel de periculos, dacă chiar nu mai periculos decât Nazismul, Fascismul și Stalinismul la un loc, pentru că Dumnezeu este aruncat la Gunoi pe timp de pace. 
La fel ca în negarea negaţiei dialecticii Hegeliene și marxiste, Kovesi reprezintă întruchiparea Răului Absolut. Ar trebui să ne dorim cu toții să o trimitem cadou UE, pentru că sunt la fel. Marele șoc pe care-l vor fi resimțit după alegerile din mai 2019, când curentul naționalist va spune că “ Ajunge, până aici”, îi va ajuta poate pe europeni să se trezească din ură și materialismul unei societăți utopice Progresiste-Neomarxiste. Va însemna momentul adevărului. Nu există cale de mijloc: Ori UE, în actuala formulă, se reinventează și se întoarce la valorile perene ale umanității, moment în care cei care au adus-o aici vor fi scoși pe ușa din dos a istoriei, ori dispare până în 2021, maximum. Ori, din punctul acesta de vedere, LCK trebuie trimisă acolo, lângă autorii răului, pentru a pleca odată cu ei. Parchetul European nu va funcționa niciodată, oricare dintre scenarii va ieși câştigător.
După Kovesi, mai avem să scăpăm de Iohannis, la sfârșitul anului, după care să începem Marea Reconstrucție și revenire la Normalitate. 
Ducă-se!

Gelu Visan

 

O melodie pe placul Codruței Kovesi, a spus Ghiță, lăsând să se înțeleagă că versurile o caracterizau pe actuala șefă a DNA. La Chilia-n port. Versurile melodiei cântate de Kovesi și Ghiță vorbește despre pușcărie, deținuți și durere.

“Bate-un vant rece din balta, la Chilia-n port,
Bate-un vant rece din balta, la Chilia-n port,
Sa vezi stuful cum se inalta sa-l mai tai nu pot,
Sa vezi stuful cum se inalta sa-l mai tai nu pot.
La Chilia, la tataru, ah, ce dureros, mai,
Bate Maromet cu paru, ah, ce dureros, mai,
La tataru, la Chilia, vai ce dureros, mai,
Bate Lungu cu franghia, ah, ce dureros, mai.
Caraliul striga tare: "da-i, hotule, da-i!
C-au venit zece vagoane, da-i, hotule, da-i! "
Nu pot, domne capitane, ranile ma doare,
Nu pot, domne capitane, ranile ma doare.
De dimineata pan' la pranz, ah ce dureros, mai,
O suta de roabe-am dus, ah ce dureros, mai,
Of, de la pranz si pana-n seara, vai ce dureros, mai,
Nu le mai tin socoteala, ah ce dureros, mai!
Of, tot cu piatra colturata, ah, ce dureros,
De nu se ia pe lopata, ah, ce dureros, mai!
Stau in curtea inchisorii si-mi vine sa mor,
Cand vad pasari calatoare, ce n-as da sa zbor,
Of, cand vad pasari calatoare, ce n-as da sa zbor, mai,
Of, cand vad pasari calatoare, ce n-as da sa zbor, mai.
Sapam santuri dupa santuri, fara de folos, mai,
Caraliul striga tare: "lasa capu' jos! "
Of, cand stiam ca nimeni altul nu imi raspundea,
Acum stau la ordonanta, vai de viata mea!
Trece trenul printre munti, ca un sarpe lung,
Incarcat cu detinuti, ah, ce dureros, mai,
Of, si-i lasa in Poarta Alba, ah, ce dureros, mai,
Aicea-i painea mai neagra, ah, ce dureros, mai!
Fratilor de la Chilia, e de rau cu noi!
Ne mananca serparia, pe noi si pe voi,
Of, s-o dam dracului de trestie, pe el de turtoi,
Sa mergem si noi acasa, acasa la noi,
Of, la copii si la nevasta, acasa la noi,
La copii si la nevasta, sa fim de nevoi"

Video

Featured

INTROSPECTIE

Ce mi-aș spune dacă aș fi cel mai bun prieten al meu?

Cu siguranță, mi-aș spune adevărul, pentru că mi-aș vrea binele dezinteresat.

Tags