S I M U L A R E A

jhfhfghhh

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința? Am ajuns un fel de zombi înțoliți cu cârpe scumpe, cu etichete aurite, avem obiceiuri snoabe și pline de ipocrizie într-o pâclă groasă de fum de țigară de iarbă sau o injecție intravenoasă care ne face nepăsători...

Haideți să ne așezăm pe un fotoliu cât mai comod, picior peste picior, cu capul rezemat de podul palmei, cu privirea pierdută în gol și să ne  gândim profund la ce vom citi mai departe. Sau același lucru, dar  așezați la masa din bucătărie pe taburetul dur fără tapițerie, cu coatele pe masă și cu capul sprijinit în podul palmelor privind pisica de pe  frigider care toarce nepăsătoare.

Veți avea  cu siguranță un declic și veți înțelege cum am ajuns să trăim aceste vremuri, cum am ajuns să trăim o asemenea decădere morală și așa o anestezie generală care ne-a transformat în niște morți care încă mișcă într-o semi-letargie care prevestește moartea clinică.

Așa după cum v-am mai spus și am scris, de cca 14-15 ani am intrat în hora Sistemului medical românesc. Până atunci, am făcut în viața mea multe lucruri cu care mă pot mândri, multe pe care le pot arăta cu degetul, deși știu că nu este frumos și educat; am schimbat lucruri, am schimbat oameni ajutându-i, am luptat cu Sisteme care îți dau fiori doar dacă le rostești numele, dar pe mine m-a călăuzit Dreptatea mea și a altora ca și mine, mândria și onoarea de a nu face niciodată de râs numele și onoarea părinților care m-au educat. Au mai contribuit cei 15 ani de formare ca adult în Ardeal, unde am început stagiatura și de  unde nu m-aș fi întors pe plaiurile natale dacă Lovitura de stat din 89 nu ar fi declanșat niște factori de care am depins: părinții rămași singuri acasă la Iași, care timp de 15 ani mi-au dus dorul. La bătrânețe nu ai voie să fii lăsat singur. Așa am crescut, așa am fost educat, așa am simțit eu și am revenit „acasă”, deși acasă mă consideram mult mai fericit în Harghita-Covasna-Brașov pe unde m-au dus pașii și serviciile avute.

De mai bine de 15 ani depind în totalitate de Sistemul medical românesc și am adunat prin spitalele ieșene la un loc câțiva ani buni care mi-au dat - fără să fi dorit asta - o bună cunoaștere a acestui mamut cu picioare de lut care s-a transformat după Javra Ceacârîă Băsescu și ministrul Sănătății Eugen Nicolaescu în maximum un deceniu într-un Sistem de omorât la propriu oameni, mai ales pensionari în vârstă care au devenit  inutili și consumatori de fonduri, dar și alții care s-au îmbolnăvit și au devenit inutili să mai poată fi exploatată munca lor. Prin urmare la comanda Globalismului mondial trebuie exterminați cât se poate de „onorabil”      și de subtil ca să nu bată la ochi și să nu declanșeze o răscoală în masă a prostimii, iar Sistemul să aibă vreme să macine cât mai multe vieți...

Medicii, asistenții medicali, deși sunt tobă de carte majoritatea lor, nu mai vin la medicină doar din dragoste pentru oameni, doar din  dorința de a găsi căi și soluții de a face bine pe părinți și bunici, dar și pe toți semenii aflați în  suferință. Nu! Li se iau interviuri studenților și răspund că vor să devină medici ca să aibă salarii și venituri peste media societății, să meargă să trateze cu știința lor dobândită în România oameni din Occidentul mirific plin de bani, dotat cu cele mai moderne aparate ți cu spitale ca niște uzine cosmice. E și normal pe undeva, dar pe noi, românii, cine ne tratează? Pe mă-ta și pe tact-tu cui îi lași? Studenților din SRI Lanka, Pakistan. Siria, Egipt, care empatizează și  rămân în România și au lăsat și ei acasă pe ai lor? Doar ei?

Sistemul medical românesc a fost deturnat și căpușat mai ales după mandatul lui Eugen Nicolaescu-PNL numai de ticăloși care s-au făcut politruci în medicină, oameni care au o patalama de medic dar nu practică medicina deoarece e mai ușor să latri și să muți hârtii prin care stabilești „strategii în domeniul sănătății”, cu care dijmuiești masiv fondurile alocate acestui Sistem care ar avea menirea să lupte pentru sănătatea oamenilor.  Doctori transformați în hiene s-au alăturat lăcustelor care au lăsat baltă și jurământul făcut lui Hypocrate care de fapt a fost un idiot ce a lăsat generaților ce l-au urmat o povară grea pe care ei trebuie să o mimeze  ca să dea bine în ochii proștilor. Da, și voi ofițerii de informații, de armată, și voi, judecători, procurori, magistrați în general și voi și neamurile voastre intră fără vrerea voastră în rândul proștilor care perpetuează acest Sistem de la care întoarceți cu toții capul și închideți ochii în timp ce vă rugați ca părinții și frații voștri să fie sănătoși, „să le dea Dumnezeu sănătate” și pentru care vă ascundeți de ochii lumii să aprindeți lumânări și să pupați icoane în biserici și mânăstiri ascunse, izolate... Farisei, javre de oameni fără care acest Sistem nu s-ar fi putut ticăloși în asemenea hal să ajungă azi o unealtă de exterminare în masă.

Plandemia cu Covidul a fost doar o piesă de teatru unde Globalismul și-a probat doar puterea lui de a converti minți și conștiințe, atât la prostimea credulă cât și la călăii îmbrăcați în costumații de extratereștri. S-au rodat toate angrenajele și rotițele Sistemului, iar comanda a fost la politrucii cu patalamale în medicină, cu masterate de medicină făcute după facultăți în economie, științe juridice sau educație fizică. Ei au dirijat doctorii și asistentele din Sistemul sănătății i-au momit cu stipendii periodice în eare au lăsat baltă orice jurământ, devenind călăi cu conștiințe încărcate.

Cei care mai au o brumă de conștiință, însă majoritatea au pierdut-o pe drum. Astăzi este deja târziu, suntem departe de mal, afundați în mlaștina putredă a mizeriei morale! Acum Sistemul este gata format, gata rodat, cine nu este cu noi e împotriva noastră,    „nu răspunzi, ai zburat! Și ce dacă e mă-ta și tac-tu bolnav în spital? Tu omori pe cel din fața ta azi, altul îi omoară pe ai tăi. Îți va veni și ție rândul când nu vei mai răspunde la comenzi, când va trebui „să ieși din Sistem”.

 La asta s-a ajuns, aici suntem. În oameni s-a inoculat intoxicarea Propagandei, frica, teroarea, la televizor se injectează otrava minții cu picătura, cu injectomatul, incendii, accidente, război, cutremur, inundații, amprenta de carbon, făină de insecte, homosexualitate juvenilă... Populația este anesteziată. Prea puțini sunt imuni la astea, iar aceia care sunt lucizi sunt izolați, blamați, scuipați de prostimea incitată care e setată să-i perceapă  ca dușmanii civilizației LOR, care doresc să le dărâme Sistemul acesta făcător de minciuni și aducător de moarte.

..................................................................

Săptămâna trecută la Iași au fost „inspectate” Centrele de hemodializă existente. Sunt patru Centre private care acoperă cca 95% din pacienții aflați în Programul Național de dializă, iar ce rămâne, sunt dializați în Spitalul Parhon care mai are un fel de ambulatoriu unde sunt tratați doar pacienții ce vor intra în acet Program. Nimic neobișnuit. Nimic anormal. Nu știu dacă onorabila „comisie” de acreditare a îndrăznit să viziteze și fieful Profesorului dr. Adrian Covic – Dumnezeul pe pământ al acestei afaceri cu milioane de euro din banii CNSAS. din care își trage partea leului împreună ci ciracii lui de la Fresenius Nephro-care România, de la DSP Iași, BGS și CJAS Iași. După cum vedeți tortul este mare, dar și mulți dornici să halească o felie cât mai babană. Nu țin cont că au deja sau vor face diabet zaharat. Deocamdată interesul este să înghită cât mai mult tort. O parte din el este corect, la vedere, meritat, ca premiu dat copiilor cuminți care învață bine și îl merită, adică medicilor care lucrează peste programul fix din spital în „part-time” la Centrele de dializă, pentru un ban suplimentar. Este cât se poate de corect.

Corect nu este că ei sunt aleși pe criterii de el știute de Profesor, pentru unii care au fost și studenții săi colegi,  pe care i-a fidelizat și care azi îi sunt datori și depind încă de El. Nu este corect pentru că Profesorul este de toate! Ca și PCR. -  „Partidul e-n toate. E-n cele ce sunt și-n cele ce mâine vor râde la soare. E-n pruncul din leagăn, e-n bobul mărunt, e-n viața ce veșnic nu moare”... (Mihai Beniuc - Paridul).

Nu este în regulă că Profesorul Covic este în  prezent și Prorector al Institutului de medicină și din această funcție își alocă medici rezidenți ca să facă stagiatura plătită de stat din fondurile Ministerului Sănătății la firma de dializă „Verde Clinic” numită și Citadela Verde, care s-a născut și deschis la Iași făcând concurență neloială pentru Fresenius Nephro-care ce a făcut pionierat la Iași și a investit mulți bani ca să dezvolte Programul național de dializă. Evident, cu concursul și aportul substanțial al familiei Prof. Dr. Adrian Covic, care azi se dovedește că este Iuda și a îmbrâncit pe scări firma mamă spre faliment.

Nu este corect ca prin trafic de influență pe care îl face în spital unde nu are din motive de ANI nicio funcție oficială dar conduce totul cu mână forte să oblige subalternii să-i țină Centrul său verde umplut cu pacienți, iar Fresenius să sucombe dirijat pentru a  lăsa afacerea multinaționalei în mâinile familiei Covic.

Fresenius este o multinațională cu  capital german. Este  un gigant global al hemodializei. Are metodologie, are dotări și are proceduri riguroase, nemțești, valabile și în Mexic și în Japonia sau Australia. Doar în România, după ce în 2020 a ajuns în vârful piramidei CEO Ioana Țoncu – mama copilului nerecunoscut legal de actualul  ministru al Sănătății Alexandru Rafila -  și el un vârf de lance al globalismului mondial, șeful pe România al OMS, ciracul lui Raed Arafat,       călăul Covidului”; drept recompensă că nu i-a recunoscut rodul copulației saee cu Ioana Țoncu domnul Rafila a luat-o de pe funcția ei de „Director pe România” la „Astra Zeneca”! A dus-o liniștit cu ajutorul glonalismului european la Fresenius Nephro-care România. Are 3 masterate duduia CEO, în sănătate, după ce a absolvit ASE București. De fapt specializări în globalismul mondial și știința exterminării în masă a oamenilor. Că asta au învățat ei acolo. Rafila a avut grijă să o tragă mereu în sus de plete până a scos capul la aer de pe piscul cel mai înalt, devenind CEO la Fresenius. Asta a fost misiunea care i s-a dat. Din această poziție trebuia să devalizeze la greu fonduri din CNSAS  pe care urma să le împartă cu mafia din sănătate care este unealta globalismului. Foștii miniștri USR sunt azi mărturie la plan. Sunt „cercetați”  chipurile de DNA, dar asta este doar de fațadă. Directorul DNA Voineag este doar un   alt pion al  globalismului care are misiunea să arunce cât mai multe pături pe țambal și să lărgească ușile liftului ca să nu fie urcat pianul pe scări.

De când Ioana Țoncu – mama neoficială a băiatului Petrică al domnului ministru Rafila - a ajuns CEO la Fresenius – situația pacienților s-a deteriorat  brusc. Un murmur a străbătut tot corpul de  salariați, iar de pe mesele de dializă au dispărut brusc o serie de materiale de bază și substanțe la concentrațiile avute până la urcarea Ioanei Țoncu în vârful copacului.

Au început să dispară lucruri mărunte, de la capeline la mănuși chirurgicale sterile, la materiale de curățenie, a-au declanșat sincope în aprovizionare, cuvântul de ordine a devenit „economie”, SĂ STÂRPIM RISIPA! Au început să se stingă becuri, să DISPARĂ BRUSC PACIENȚI... plecau brusc din „Sistem”.

Este cât de poate de corect ca o firmă privată să aibă grijă de fondurile sale și să le gestioneze  corect ca să își mărească profitul,. E cât se poate de normal. Da, dar nu este normal ca asta să se facă pe spinarea și diminuarea calității serviciilor prestate pacienților!

Când a demarat Programul Național de hemodioalioză firmele care s-au înscris în acest Program ca să presteze servicii  către clienții pacienți au semnat un Contract cadru întocmit cu mare atenție de Ministerul Sănătății de atunci, ținându-se seama și de alte contracte similare avute ca model în țările din UE, unde tocmai intrasem și noi. Prin urmare am beneficiat de la bun început de niște condiții de tratament foarte bune prestate la standarde internaționale. Fresenius Nephro-care a fost promotorul acestui Program și un etalon al calității de servicii prestate. În timp, Mafia română din clasa politică a găsit oportunități să devalizeze cu  bună știință fondurile CNAS ajungându-se azi la sume sifonate de un miliard de euro. Evident, nu doar din hemodializă. S-au creat rețele ale mafiei din Sănătate și funcționari puși în posturi cheie care aveau menirea să faciliteze sau să închidă ochii la sesizarea unor prestații nefăcute dar încasare, să acopere cu acte fonduri plătite și neefectuate. Zeci, sute de milioane de euro. Bani împărțiți la marele tort între firmele private și  Ministerul Sănătății prin intermediul CNSAS, DSP-uri, BGS, DNA, Parchete județene, SRI, 2,15. Cu toții țin sub oboroc și contribuie la devalizarea bugetului CNSAS și la împărțirea banului public. Unii fură, ,alții îi  păzesc și îi apără. Așa funcționează Sistemul.

Fresenius - ca firmă - este o entitate super-serioasă și profesionistă! Are numai angajați buni profesioniști pe domeniul lot de activitate, fie că sunt medici nefrologi, asistenți medicali, IT-iști, infirmieri,  dieticieni sau statisticieni. Fiecare știe să-și facă treaba la cote maxime, dar...

De la CEO Ioana Țoncu încoace mai evident, lucrurile au luat-o la vale. S-au mărit sumele devalizate și ca atare a pierdut calitatea serviciilor prestate. Suferă pacienții. Mulți au un grad de incultură care nu le permite să înțeleagă ce li se întâmplă.

În CV-ul ei public, CEO Ioana Țoncu se lăuda cu patalamalele ei, cu cele trei masterate în domeniul sănătății, ale valorilor europene adăugate toate la studiile ei cu master în economie. Se lăuda cu abilitățile domniei sale în „gestionarea situațiilor de criză!” Ei bine, criza a provocat-o chiar domnia sa cu modul păgubos de gândire, cu setea ei de bani și de putere cu orice preț, având spatele asigurat de tatăl fiului ei aflat pe funcția de ministru al Sănătății!

„În România toată lumea fură!”

Aceasta ne este eticheta. E un adevăr. Nimeni nu mai dă importanță acestui lucru deoarece am fost anesteziați și nu ne mai pasă. Suntem copleșiți de fenomen. Trăim din ce în ce mai greu, mai rău, dar tăcem și înghițim. De frică. De groază. De teroare.

Sunt unul care înțelege tot, care are capacitatea intelectuală să vadă și să pună cap la cap tot ce vede și înțelege. Nu mă tem de ei. Frică îmi este doar de Dumnezeu. Lui mă închin și pe El îl slujesc. Șerpii trebuie stârpiți, trebuie uciși pentru că sunt uneltele diavolului trimiși să distrugă omenirea. Acesta este crezul lor! Dumnezeu ne-a dat unora puterea și capacitatea să lupte fără frică în numele oamenilor  reduși la tăcere și  supunere, să iasă din această stare de sclavie și să fie readuși la viață. Poate vor fi învățat și vor fi înțeles prin ce au trecut și că au fost pe marginea mormântului. Luptând pentru mine, lupt și pentru ei.

Nimeni nu are curajul să vorbească, nimeni nu are curajul să deschidă gura, se tem animalic, se tem să nu-și piardă serviciul pe care îl au dânșii sau apropiații lor care fac parte probabil din Sistemul de forță care îi păzește pe hoți. Li se impune  omerta și acasă în  familie. Nici acolo nu au curaj să se plângă. și se declară vasalii  Sistemului. Se tem de mine, se tem să-mi spună ce  probleme au, ce îi doare, ce-i nemulțumește, se tem și de ei înșiși. „Noi suntem prea mici pentru lupta asta. Nu avem cum să câștigăm” mi-a spus o doamnă asistentă ...

Știu că asta este metoda Sistemului de a ține oamenii sub teroare. Pe mine nu mă înspăimântă nici Profesorul, nici CEO Fresenius, nici Procurorii de la Parchetul de  pe lângă Judecătoria Iași, nici cei de la DNA Iași, nici Procurorul Șef Voineag de la DNA București, nici fina de cununie a jigodiei Emilian Eva care blochează de la București dosarele de la Iași care vizează mafia locală, cu toții mi-au devenit dușmani fără ca să fi avut niciodată de a face cu dânșii...  Cad mafioții, logic vor cade și ei! Vor fi în aceeași boxă într-o zi.

SRI știe tot și transmite comanda politică. Globalismul este încă la putere și apără cu toții globalismul. Mafia patronată de TOATĂ  această cloacă politică: PNL, PSD, AUR, IDMR, USR, PMP, etc

Românii au înțeles în sfârșit cu cine să voteze și vor vota copleșitor măturarea acestor reptile din politica românească.

Dacă nu  vor reuși să o lichideze pe Diana Șoșoacă și ea să reinstaureze Legea și Dreptatea în România, vânătorii de azi vor deveni vânat mâine. Ei știu asta, se tem de asta.

Titlul articolului este dat de acest simulacru de „control democratic” al statului în toate domeniile vieții, care i-au făcut pe români să participe în masă la furatul propriilor lor căciuli.

Cu o lună înainte la Centrul de dializă se șoptește că „vine acreditarea”. Eu știu ce e asta, am prins-o și la Sf. Spiridon și la Parhon. Era mare mahăr dr. Vasile Cepoi de la Iași, cumătrul Profesorului. Ee, ce vremuri domle, ce vremuri! Acum e pensionar și are clinica lui în Bucium...O voi prinde și aici,la Fresenius. De fapt o unitate medicală se controlează teoretic din toate punctele de vedere periodic de o comisie de specialiști în diferite ramuri ale medicinei și a situațiilor de urgență și respectiva Unitate este apoi încadrată cu un număr de stele corespunzător dotărilor și a profesionismului personalului.

Centrul Fresenius este un Centru nou, de doi ani vechime, construit din start cu toate dotările și facilitățile necesare. Aparatură, personal  super-calificat, nu ar fi trebuit să existe  probleme. Totuși, în săptămâna 25-31 martie la Iași a venit „Comisia”. Este înființată sub egida Autorității Naționale pentru Acreditare a unităților sanitare și spitalicești din subordinea Guvernului României. Este condusă acum de un doctor politruc cu numele de Valentin Florian Ciocan, un oltean din județul Olt,  plalul și fieful lui  Paul Stănescu, baron PSD, prietenul apropiat al premierului Ciolacu. E clar, sau ce? Care cabinet, îl deține cu „obligație internațională” pe domnul ministru Alexandru Rafila, care are un băiat nerecunoscut cu CEO Ioana Țoncu de la Fresenius Nephro-care România. Acum e mai clar?

În 2018 spre exemplu, când am început eu hemodializa, un asistent opera pe tura sa patru aparate de dializă cu patru pacienți din același salon. Acesta era conform Contractului Cadru norma stabilită, numărul optim stabilit de autorități tuturor operatorilor privați de hemodializă. Asistenții mai au în timpul serviciului de întocmit o mulțime de situații statistice privind consumuri, analize și tratamente pentru fiecare pacient, urmărirea pacienților dializați. Aveau destul de făcut în timpul serviciului pe tură, deși unii sunt mai rapizi și mai concentrați, iar alții mai lenți și mai distrați de la muncă. Nu există două degete la fel la o mână, dar oamenii... Lucrurile erau normale, materiale corespunzătoare tratamentului suficiente pe fiecare masă, la fiecare pat. Tratamentele și medicamentele erau „supervizate” lunar de „domnul Profesor” care era la acea dată locțiitorul lui Dumnezeu pe pământ. Mâna sa dreaptă era o economistă devenită „asistentă șefă”, care păstorea personalul în lipsa lui „domn Profesor” și pe care acesta a numit-o brusc „manager”. Unii ca mine nu știau valoarea termenului și îi ziceau menajeră.

După izbucnirea scandalului cu persoana mea fizică și după devoalarea în presă a întregii afaceri s-a încercat dregerea  busuiocului „oficial”. stingerea scandalului cu o cană cu apă din care se lua o gură și se împroșca în foc.      „Madoamna menajeră” nu a mai fost numită menajeră, a fost trecută la „munca de jos” ca Asistentă șefă, cu aceleași atribuțiuni, iar Șef al Centrului a fost numit de București o doctoriță nou venită, foarte competentă profesional, care se aflase ierarhic la mîna fostei menajere. Profesorului i se luaseră „bruscamente” atribuțiile lui Dumnezeu și chipurile nu mai avea voie să intervină în bucătăria lui Fresenius. Teoretic. Practic, lucrurile decurg aproape la fel. Mascat. Din spitalul Parhon el face ce vrea mușchiul lui de după urechi, că acolo sunt macazele și butoanele  Turnului  de Control. SRI tace complice.

Deci domnul ministru Rafila îl cheamă la el în cabinet pe doctorul Valentin Ciocan, „supt-altern” - ministru secretar de stat...

Cred că dialogul a fost cam așa:

 „Bă băiatule, bă gagiule pus de partid, uite, am o treabă pentru tine. Am dat anul trecut două ordine de ministru. Primul era 1834/2023 și pentru că m-am grăbit ca prostul am uitat ceva esențial și am revenit ulterior cu alt ordin care să-l modifice pe primul cu nr.2659, din 11 august, tot 2023. Îl țin minte pentru că a trebuit să vin iute din Maldive unde am dus-o pe noua amantă -   bunăciunea aia pe care ai văzut-o când ai intrat la mine în cabinet -  ca să repar prostia.  Asta a fost anul trecut. Am făcut cărțile pentru Ioana mea pentru anul acesta ca să nu bată la ochi. Este un nebun la Iași cu care Ioana a intrat în conflict ca proasta ca să apere interesele profesorului Covic, partenerul ei de afaceri nasoale, iar acum îmi bat capul să-i fac cadru legal. Nebunul a făcut plângere penală la DNA. Bine, deocamdată Voineag mă ascultă și a palmat Dosarul, dar știu eu cât poate ține asta? Așa că treaba ta este să trimiți la Iași o comisie formală să acreditezi în liniște și pace toate centrele de dializă de acolo și așa intră în legalitate și Ordinul meu de ministru. Odată acreditate Centrele, nimeni și nimic nu mai poate schimba ceva, iar Ioana are în mână acte cu ce să se apere.

Vezi pe cine trimiți, că totul trebuie să se desfășoare lin și fără scandal. Mai ales să evitați valurile.”

„Am înțeles dom ministru!”

Și abia plecă Ciocan-ul, ce mai freamăt, ce mai zbucium...

La Iași, din februarie s-a intrat peste tot în vria acreditărilor. Peste tot înafară de „Citadela verde”, că acolo abia ce s-a deschis șandramaua.

La Fresenius - în ambele centre - s-a trecut la șmotru cu periuța de dinți în broaștele ușilor, la scuturat pernele de acarieni, la apretatul cârpelor de șters podelele și câte și mai câte. Ba chiar s-a făcut o repetiție cu două actrițe de la DSP Iași unde joacă o prim balerină gâscă în rol de lebădă. Și-au luat tainul și au dat viza pentru premieră. S-a declanșat  stress-ul la tot personalul, dar cel mai mult au avut de suferit pacienții și psihologul clinician al firmei, care s-a surmenat excesiv. Ăsta mai primise misiunea suplimentară să facă o notă informativă către Asistenta Șefă care a rămas fidelă Profesorului și prin urmare și CEO Ioana Țoncu, drept pentru  care primise sarcina pe linie de globalism să reducă 7 posturi de asistente medicale din colectivul Centrului. Dar nu alese pe criterii profesionale, adică  mai slab pregătite, ci doar care nu erau pe placul „găștii celor patru” care în frunte cu fosta menajeră nu au fost pe placul acesteia prin faptul că spun câteodată lucrurilor pe nume și nu convine „Duamnelor”...

De la 1 martie, aut! Asistente cu performanțe, cu copii acasă, cu rate la bănci... De luni, gata! Lichidarea! Fără preaviz, „unde te trezești, te crezi la stat? Ai 30 de ani vechime? Uite, firma îți oferă șansa nemaipomenită să te muți la Bistrița Năsăud unde are posturi vacante de asistent. Nu interesează unde vei locui, ce serviciu poate avea soțul sau ce școală au copiii tăi. Nu poți spune că te dăm afară fără să gândim la viitorul tău. Atât...

Brusc un asistent nu mai are norma standard de până acum de 4 pacienți/asistent. De la 1 martie vor fi cinci pacienți/asistent!

„Nu ne interesează cum puteți face voi față. Cine nu poate, pleacă. La popa la poartă șade-o mâță moartă. Sunt o droaie care așteaptă iun serviciu. S-a nțeles? Cine crâcnește în front are și valiza la ușă.”

Imediat s-a instaurat teroarea între asistenți și infirmieri. Numărul pacienților la Fresenius se reduc constant în timp ce la „Citadela verde” el se menține la capacitate maximă. Profesorul își trage spuza focului pe partea lui ca să i se rumenească numai lui friptura. Totul sub oblăduirea statului român, al SRI și al Cloacei politice care comandă și cu toții execută. Pe măsură ce „ies din sistem” pacienții de la Freseniius,  vor pleca pe rând alți asistenți și alți infirmieri. Se dorește acum să fie dovedită o nerentabilitate economică, iar nicio firmă privată nu poate funcționa pe pierdere. Prima măsură va fi de unificare a Centrului 1 cu Centrul 2. Probabil că în clădirea Centrului 1 care în aparență ar fi în proprietatea Fresenius, dar nimic nu este sigur. Într-o zi, nici așa nu va mai fi rentabil, așa că „Citadela verde” va plăti o sumă modică și va prelua sub pulpanele ei Fresenius Iași, chiar cu tot cu clădire, că se va constata că totul s-a făcut prin interpuși ai Prof. dr. Adrian Covic. Prin urmare și clădirea  este  la mâna sa. Totul e legal, nu? Marea corupție lucrează numai legal. Între timp sifonăm în grup cât mai mulți bani din bugetul CNSAS. Toți copiii cuminți au parte de o felie babană de tort. Ajunge și la SRI și la Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași, ba chiar și la agenții 007,32 de la Secția 4 poliție din Tătărași, care ține bine ușa fișetelor cu dosarele cazului de abuz în serviciu și combaterea răspândirii bolilor pe care au ordin să le păzească de doi ani.

Dr Valentin Ciocan – ministru secretar de stat – ajunge la birou și își cheamă finul, fost coleg de liceu și de facultate pe care l-a adus cu el la București la un post călduț și plin de lovele „grup”, unde nu îl doare capul că trebuie să împartă pastile.

„Bă Marinică (sau cum l-o fi chemând pe acel doctor), am o treabă super-valabilă pentru tine. Să nu zici că prietenul tău nu are grijă de fratele lui. Pleci cu o misiune la Iași săptămâna viitoare. Acreditezi Centrele de dializă. Mergi zilnic la câte unul. Poți să o iei cu tine și pe gagica aia de o ții pe post de asistentă. Mergeți într-o lună de miere pe banii statului  stropiți din belșug cu cei ai firmelor prestatoare. La urmă semnați în dreptul Comisiei și ai anul ăsta încă o săptămână de concediu.  Mergi închis, fii deștept, fii discret. Totul fuse rezolvat deja. Masa, balul și felicitările avuseră deja loc la Athene Palace în separeu. Darul fuse dat. voi doar mimați un control.

Și a venit la Iași „comisia”. Un El și o Ea. O mireasă cu mirosul ei în luna de miere. Mirele a atras atenția asistentelor, că era olteanul nalt ca bradul, cu numere de OT la BMW. Gagica mireasă era bună tare doar în ochii infirmierilor și ai șoferilor BGS. Au venit la opt și au plecat la 15,20. Gata! Centrul s-a acreditat. Au intrat în legalitate! Pupat toți Piața Independenței.

S-a mimat un incendiu pentru care au fost chinuiți cu toții o lună întreagă. În timpul exercițiului toți și-au jucat bine rolul. Cu recuzită și costume noi, ca la premieră. Culmea culmilor, CEO Ioana a dat ordin ca să aibă toți pacienții pe masa individuală toate ticlazurile cu substanțe noi „ștoc”, ca în vremurile bune. Vineri a venit adjuncta neoficială a fostei menajere care era tocmai Șefă de tură și a ordonat să se ia toate șipurile cu chimicale și să fie iute băgate în magazie pentru un eventual viitor spectacol. Toate asistentele erau îmbrăcate în uniforma de lucru, de culoare bleo-ciel, iar doctorițele în alb sanitar. Infirmerii cu aceleași uniforme verde închis de  unde s-o fi inspirat Profesorul când a deschis șandramaua lui de lux.

În preziua controlului, șoferii de la BGS au primit pe grupul lor de WhApp următorul mesaj:

„In cadrul centrelor de dializa se va desfasura o vizita a reprezentantilor ANMCS in vederea evaluarii clinicii.

In acest sens va reamintim  ca in ziua respectiva sa tineti cont de urmatoarele aspecte:

Nu se va fuma nicaieri in incinta centrului de dializa sau in curtea acestuia.

Preluarea pacientilor sa se faca cat mai aproape de momentul restituirii.

Daca vor exista intarzieri, va rugam sa aveti rabdare

Sa fie asigurata curățenia si dotarea corespunzătoare a mașinilor, inclusiv manusi, dezinfectant, masti

Toti soferii sa poarte uniforma.”

E clar că în alte zile situația este aproape invers.

Totuși, chiar în ziua controlului anunțat nici CEO Ioana nu a vrut să riște nimic și a ordonat să fie aduși suplimentar asistenți la serviciu ca să existe măcar unul la fiecare salon și să se simuleze că totul e bine și frumos. Adică exact ca înainte de 1 martie: 4 pacienți la un asistent! Ca să fie oameni destui și pentru alarmă. Preventiv, doctorul din Oltenia a dat alarma fix la o oră când erau prezente ambele ture de asistenți și infirmieri, adică la 13,45, la schimbarea lor și erau suficient de mulți asistenți și  infirmieri care să participe la  simularea de incendiu și să stea și cu pacienții din saloane. De vineri s-a reintrat în „anormal”, adică 5 pacienți la un asistent, că de acuma așa s-a acreditat, parafat și ștampilat de „comisie” iar CEO Ioana și fostul ei amant Săndel pot fi liniștiți.

Vedeți de ce am ajuns aici? Pentru că tuturor le este frică să gândească măcar! De vorbit... nici atât! Acceptăm cu toții simulări de tot felul, ,iar cea mai mare simulare este aceea că ne prefacem că trăim  bine, așa cum ne-a ordonat Javra Ceacâră Băsescu.

Dacă nici acum nu ne unim și nu dăm cu toții de pământ cu votul nostru masiv la toate rândurile de alegeri această Cloacă Politică, atunci suntem morți de-a binelea. Ca oameni, ca popor, ca nație! Chiar și cei care mimează că trăiesc bine și merg periodic la shoping în Dubai, Milano sau Paris.

Trăim pe simulator.

GABRIEL MIHAILA

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?

RUȘINEE!

În primul meci „de verificări” NAȚIUNALA LUI EDY 

Gabi Mihaila Sun, 03/24/2024 - 07:50
NAT-O BUNA CA AM FRÂNT-O!

Carul cu proști, torpilat!

Fraților, eu vă spun: Nici NATO nu mai e ce a fost. Ah, nu, nu din cauză că nu au șanse în fața rușilor ori chinezilor. Nu.

Gogu Orlando Thu, 03/14/2024 - 10:07