LAURA CODRUTA KOVESI: MIROASE A FUGA DIN TARA! EXTRAGEREA

picture

Kovesi și-a regizat fuga din țară. Disperată. Faptele:

Biroul procuroarei Adina Florea unde s-au făcut audierile în dosarul la Plângerea lui Ghiță este în aceeași clădire, un etaj mai jos înțeleg, de biroul Codruței Kovesi. În sediul Parchetului General. E clar că Kovesi a cunoscut pas cu pas ce s-a întâmplat în dosar, securiștii, colegii procurori, secretarele etc. având grijă de asta.

Așa că, imediat după audierea la distanță a lui Ghiță, când a știut că au venit probele concrete la dosar, fără putință de contestat, Kovesi și-a făcut planul de a se extrage. La două - trei ore și-a cumpărat biletul de avion pentru Bruxelles. Știa că urmează audierea ei și trebuia să-și găsească pretextul de a evita, în speranța că-și va găsi scăparea la prietenii și stăpânii ei din afara țării.

De altfel, planul era mai vechi, cel puțin din decembrie, după ce Ghiță a depus Plângerea. Și stăpânii au făcut scenariul cu candidatura la UE. Au început declarațiile de susținere din Germania, Olanda, Ambasada SUA, UE etc., mecanismul fiind pus în mișcare. De ce ar fi făcut asta toți aceștia, ca la un semn? E vorba de un plan de extragere. Ideea este că Kovesi, care a protejat interesele economice străine în România, refuzând să cerceteze corupția de miliarde de euro din multinaționale - adevărații și marii mituitori și traficanți de influență -, dar și pe lobiștii care au împânzit Bucureștiul, probabil că i-a șantajat: dacă mi se întâmplă ceva, vă trag după mine!

Și, ce i-ar costa pe aceștia, de fapt? Un biet post de funcționar la Bruxelles și câteva comunicate de susținere facile: oricum românii sunt și proști, și corupți. Mai dăm o dată de pământ cu ei, mare scofală!

Numai că s-a ivit o problemă. Potrivit legii, la punerea în mișcare a acțiunii penale procurorul este suspendat din funcția de execuție de drept, iar asta se poate întâmpla oricând la Kovesi, fiind probe suficiente. Oricum se va întâmpla la trimiterea în judecată când devine inculpată. Și, nemaiavând dreptul de a profesa, nu mai poate fi nici procuror european.

Totul devine o problemă de timp. Kovesi încearcă acum să tărăgăneze, sperând că va fi mai întâi pusă procuror european și, astfel, prin presiuni, procurorii de la București nu o vor mai pune sub inculpare, fiind invocată un fel de imunitate. Acesta este tot jocul, desigur disperat. De aceea a plecat din țară, după ce a fugit prin pretextul recuzării, dorind să amâne audierea: fiind plecată, Adina Florea nu o va putea cita sau aduce cu mandat, speră Kovesi. Numai că, teoretic, se poate face rechizitoriul și în lipsă, situație în care Kovesi ar urla, însă, că i-a fost încălcat dreptul la apărare, iar stăpânii ei ar face declanșa războiul ca împotriva Coreii de Nord!

Kovesi nu va veni în țară nici după 26 februarie! Va aștepta la Bruxelles nominalizarea, PENTRU A SCĂPA DE PUȘCĂRIE LA BUCUREȘTI. Eu cred, însă, că se înșeală: ea poate fi inculpată și din funcția de procuror european, ocazie cu care își va pierde instant mandatul. Până unde o vor apăra lobiștii de lege? Vom vedea. Faptele nu se vor prescrie, însă, curând și, într-un final, Kovesi se va îndrepta spre închisoare.

Este și un mare câștig, se vor naște multe întrebări la UE, printre oamenii politici onești, care au fost intoxicați până azi cu minciunile despre București. S-ar putea ca totul să se schimbe total cu privire la România!

Aurelian Pavelescu

Featured

ALTA CIUPERCA OTRAVITA

Gabriel Mihaila Thu, 07/11/2024 - 08:24
DIFERENTA

Mă uit cu detașare și amuzament la zbaterea care se petrece acum în America – dar nu numai acolo – în Franța, Anglia, Germania, dar și în guvernământul sasului nazist Johannis, care se pregătește  inevitabil să iasă în decor...

Mihail Moldoveanu Tue, 07/09/2024 - 11:47
EDITORIALUL DE ASTAZI

Am să scriu astăzi despre o temă de o importanță majoră pentru viitorul nostru.

Gabi Mihaila Sun, 07/07/2024 - 08:04
PATRU IULIE

Ce nu stie nimeni despre 4 iulie

Inima mi se înfierbântă când văd America sărbătorind 4 iulie. Arată incredibila ignoranță a maselor. Cât de ușor se manipulează publicul.

Gigi Petrovan Sat, 07/06/2024 - 08:44
INCULTURA CEA DE TOATE ZILELE

Într-un mare oraș trebuie să fii apt să trăiești! Trebuie să ȘTII  cum să o faci, nu poți ateriza pur și simplu ca fluturele pe lampă și să zici că ești orășean. Trebuie în primul rând să ai pretenții, SĂ ȘTII  să ai pretenții!

Gabriel Mihaila Thu, 07/04/2024 - 10:15
CRUCIADA ROMÂNILOR

Știți bine că sunt un adept pe față al Dianei Șoșoacă și al Partidului suveranist SOS România

Gabriel Mihaila Tue, 07/02/2024 - 08:10
ROMÂNIA (NE)EDUCATA

Boonn...

Dumnezeu ne-a dat un șpiț în cur și ne-a dus acolo unde noi nu am fi în stare niciodată să ajungem...

Gabriel Mihaila Thu, 06/27/2024 - 08:48
SI PROSTIA SE PLATESTE !

După evenimentele din ultimele două zile cu atacurile teroriste asupra unor obiective de pe teritoriul Rusiei cred că doar aceia cu un retard foarte avansat mai pot crede că există vreo javră din actuala CLOACĂ POLITICĂ formată din <

Gabriel Mihaila Tue, 06/25/2024 - 13:44
NE-AU TRADAT IDIOTII UITILI!

CSAT trebuie arestat pentru înalta tradare!

Codul Penal definește infracțiunea de trădare după cum urmează:

„Articolul 394

Trădarea

Mihail Moldoveanu Sat, 06/22/2024 - 13:49
ULTIMELE GÂSTE ALE EUROPEI

Mutul de la Cotroceni . Poate că sună dur, însă nu reflectă pe deplin realitatea. E și mut, și incapabil.

Gabi Mihaila Sat, 06/22/2024 - 07:36