„SA NU UITI, DARIE!”

hdjgfgh

Acum 3 ani am pierdut o prietenă, probabil una dintre primele victime ale unui ordin criminal emis în 16 martie 2020, când a fost declarată starea de urgență.

Grave probleme cu inima - programată pentru operație pentru sfârșitul lunii martie 2020. Dar a venit „pandemia” și a fost dat acel ordin criminal (n-am nicio îndoială că #arahatul a fost mintea luminată care a decis asta) de a închide spitalele pentru bolnavii cu alte boli decât covid. Cum starea ei era din ce în ce mai gravă, iar la spitalul din Constanța i s-a refuzat operația, partenerul ei (amicul meu de peste 30 de ani), a încercat să obțină acordul unui spital din țară, de oriunde, doar să fie supusă intervenției pentru a-i fi salvată viața.

Din păcate, ordinul a fost clar și niciun spital din țară nu a primit-o. În 13 aprilie 2020, Iulia s-a stins. Și, ca și cum tragedia nu era destul, a trebuit să fie înmormântată în prezența a doar 8 persoane, dintre care 6 necunoscuți (preot și încă o persoană din partea bisericii, plus 4 gropari), prietenilor fiindu-le refuzată prezența, tot din ordinul aberant al autorităților.

Un om a murit pentru că niște criminali au decis să închidă spitalele, iar cei cu grave probleme de sănătate au fost lăsați în voia sorții. Unii au scăpat cu viață, alții s-au stins, numai Dumnezeu știe câți. De răspuns sau de asumat vreo vină, nu a făcut-o nimeni. Căci.....„așa se știa atunci”, nu?

O moarte fără niciun sens. Câte vieți de oameni care ar fi putut avea covid au fost salvate prin moartea ei, ea nefiind primită în spital și lăsată să moară tocmai pentru ca potențialii bolnavi de covid să aibă loc liber în spital?? Că viața ei ar fi fost salvată, dacă s-ar fi realizat operația. Dar niște ticăloși cu fantezii de mari salvatori, dar și dictatori, și-au arogat dreptul de a decide cine trăiește și cine nu.

E Săptămâna Mare, se presupune că trebuie să fim smeriți și să ne curățăm sufletul. Dar o poți face, când îți amintești cele ce s-au petrecut? Cum aș putea eu să fac asta? Să iert, să uit......

Never forget!

VIOREL SERGHEI

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?