ROMÂNIA – ELVETIA: 1-0. AMAGIREA CONTINUA!

hdhfdhfjj

În primul rând, ultimul act al Circului a debutat cu o farsă. Golanii împuțiți de la televiziunea aia, PRIMA (după România Tv a lui Ghiță) a făcut de un an încoace un PROMO deșănțat la „Naționala lui Edy”, de parcă l-a făcut mă-sa cu piedica pusă, că Tata Puiu era mai mereu în cantonament. Niște elogii hiperbolizante rostite grav de Bebe Cotimanis îți umpleau esofagul de greață, că trebuia mereu să porți punga la tine.

Atât de mari eroi erau descriși acești golănași cu freze hilare, cu ifose de mari vedete internaționale, încât – păstrând proporțiile, evident – ziceai că fiecare eșuat din gașca mafiotă a lui Burleanu&Stoichiță, joacă la Arsenal, Mancester sau Real Madrid... Asta pentru că în spatele acestor reclame până la sastisire se jucau bani grei, împărțiți între Federație (prin „reprezentanții ei”), televiziuni, precum PRIMA, ProTv, DIGI și firmele de pariuri sportive, care sponsorizează din greu cu 10% din profitul imens pe care îl fac românii pătimași fără glagorie.

Ei bine, în spatele moriștei care învârte bani încărcați în trenuri de marfă, stau alte mazete din fotbal, precum Jiji BKL, MM Stoica, Mititelu, Rotau, etc care devin vedete în gura papagalilor vorbitori. Ei sunt mereu subiecte de scandaluri și can-can-uri ca proștii care au microbul în sânge, să pună botul și să stea cu gurile întredeschise ca să le curgă balele în paharul cu bere Bergenbeer... „Prietenii știu de ce!”

„Naționala lui Edy – mai bine așa, că multora le este rușine să se numească Naționala României – s-a târât pur și simplu printre cele mai slabe și mai puțin performante echipe ale Europei, pe care numai Bunul Dumnezeu Drăguțul ni le putea scoate în cale printr-o tragere la sorți în care Dumnezeu a învârtit roata norocului.

Câte înjurături și blesteme s-au îndreptat către puiul debil cu handicap sever dobândit înainte de naștere au primit deopotrivă Tata Puiu și progenitura lui fotbalistică pentru rușinile înghițite pe parcursul campaniei de calificare, cu siguranță că nu a mai avut România de la hitleristul de tristă amintire Jon Dawn încoace. Este cât se poate de clar că Burleanu este produsul fabricat de mâna tremurândă al Pisicului Victor Ponta, prin voință politică ce a satisfăcut PDL-ul Javrei Ceacâre, numindu-l pe Burleanu în locul jegului Mircea Sandu - printr-un simulacru de alegeri la FRF. Omul nu avea nimic de a face cu fotbalul, precum alți potențiali concurenți serioși și pricepuți, ca și Ionuț Lupescu, dar acolo mafioții cereau o hienă de a lor, să știe să falsifice acte și să învârtească mâna la parandărăt.  Burleanu l-a lipit lângă el pe mazeta alcoolică și scăpătată Stoichiță, omul care s-a afirmat ca antrenor de succes în a treia divizie valorică din campionatul Botswanei, unde a antrenat patru luni naționala acestei țări ratată în ultima excursie de stat de cuplul Johannis.

După ce s-a încoțopenit bine mituind și făcând daruri grase cu dedicație, după ce și-a atras mafia fotbalului de partea lui cumpărând la kilogram patronii de cluburi ce i-au dat votul ca să câștige bani negri sub comanda sa, Burleanu a lipit de FRF clanul Iordănescu , pentru că cel al familiei Lucescu nu era în România. Generalul care poartă pe epoleți însemnul de armă o minge de fotbal – Puiu Iordănescu – s-a gândit să-i facă un viitor de glorie și prostului din familie care nu a excelat până acum cu nimic în viața lui, nici la școală, nici la fotbal, eșuând pe undeva pe la Focșani în Serie B. Tata Puiu și-a îmbrăcat uniforma de paradă și a pornit la atacul redutei FRF, unde a găsit în Stoichiță un aliat căruia îi fusese cândva coechipier și antrenor. Așa a ajuns prin mascarade puiuțu lui Puiu antrenor al Naționalei, deși nu a avut nicio performanță anterioară. „Cu minciuni și gogoșele te făcuși vornic mișele!”

„Performanța” chinuită de aseară este rodul unui noroc divin care a călăuzit în campanie echipa asta încropită pe criterii de cumetrie a lui Edy. Este efectul că lui Dumnezeu i s-a făcut milă de români la cât de proști și de pupincuriști ai diavolului au dovedit că sunt și s-a gândit să facă el ce nu pot românii prin căință și rugăciune: a condus echipa reprezentativă la o victorie, câștigând această grupă plină cu ciurucuri de echipe naționale. Dumnezeu s-a gândit să mai pună un vârf de cuțit de sare și piper în această mâncare terciuită pe care o mâncăm zi de zi în speranța că poate li se va lua vălul de albeață de pe ochi și vor vedea Adevărul, în sfârșit.

Nu este meritul nimănui, așa cum latră sacadat Propaganda! A fost meritul lui Dumnezeu, care ne-a băgat cu noroc mingea în poartă și ne-a umplut sufletele cu o înghițitură de bucurie! Asta chiar dacă de acum încolo proștilor care susțin Naționala lui Edy li se va turna otravă în urechi că suntem cei mai tari și mai buni de pe planetă, că poate în toată galaxia nu mai există asemenea fotbaliști. Este posibil ca la Europene să dăm un mare chix și să fim ciuca bătăilor, ca să ne intre bine mintea la cap, așa cum e posibil și să fie Bunul Dumnezeu cu noi în continuare, ca să facem o figură frumoasă și – cine știe? – să ajungem în finala Campionatului European. Nici atunci nu voi da crezare Propagandei și voi spune răspicat că acești mafioți din fotbal sunt la fel ca toți mafioții din țară puși pe jefuirea oricărui ban public care le trece prin mână, iar fotbal de performanță nu vom găsi decât la echipe conduse și făcute de oameni modești, cinstiți și cu bun simț precum Hagi sau alți colegi de generație crescuți și afirmați în alt mediu.

După ce Propaganda a făcut o campanie explozivă la PRIMA Tv, meciul a fost dat la Antena 1, care probabil că a cumpărat la negru drepturile de difuzare. Am reușit să găsesc transmisia abia prin minutul 5, după ce am zapat toate cele peste 190 de canale transmise de Digi.

Nu am auzit behăind ca un cor de țapi virgini pe „tricolorii” noștri, care pur și simplu  behăie afon imnul național al României. Edy ar trebui să lase 1/3 din timpul de antrenament și să-l dedice unui profesor de muzică care să repete cu prostălăii cu școala făcută în pauză de campionat, imnul de stat. Sau dimpotrivă, să îi oblige să tacă, să cânte în gând, că sunt jalnic de penibili. Chiar și imitându-l ca maimuțele pe Săsanis, cu mâna la portofelul de la sacou - că totuși banii mulți le sunt în conturi prin băncile elvețiene - acolo unde țin banii furați și politicienii.

MIHAIL MOLDOVEANU

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?