OAMENI ALESI DEDUMNEZEU

kfghgjhh

Cei trei viteji de la Cernobîl care s-au jertfit pentru Europa și lume!

Trei oameni care au salvat lumea de la un accident care avea să schimbe cursul istoriei.

Numele lor sunt; ing. Alexey Ananenko, ing. Boris Baranov și ing. Valerie Bezpalov.

Fără exagerare - acești oameni au salvat întreaga lume!

La 10 zile de la accidentul de la Cernobîl, inginerii înțeleg că ne confruntăm cu toții cu o nouă amenințare, mult mai mare și fatală - explozia fumurilor nucleare.

Sistemul de răcire al reactorului a fost avariat și se dovedește că sub miezul de ardere s-a format un bazin imens de apă.

Fără posibilitatea de răcire era o chestiune de timp (și puțin timp) până când acest miez radioactiv s-a transformat într-o lavă, care topește toate barierele de sub complex și ajunge la un bazin de apă.

Dacă acest lucru se întâmpla, exista o explozie care arunca o cantitate uriașă de radiații direct spre cer, răspândind-o peste Europa, Asia și Africa.

Explozia avea puterea de a distruge alte reactoare din complex, provocând o tragedie la o scară imensă, distrugând aproape toată Europa.

,,Experţii noştri au studiat situaţia şi au calculat că dacă se întâmplă o astfel de explozie, puterea ei va fi egală cu 3 până la 5 megatone.

Minsk, adică 320 km de la Cernobîl, s-ar nivela cu pământul, iar tot continentul Europei ar deveni nepotrivit pentru viață", dezvăluie unul dintre specialiștii care au fost la fața locului.

Singura modalitate de-a preveni acest iad și moartea aproape întregii populații europene era să trimiți o echipă sub „miez”, pentru a deschide manual porțile piscinei și a drena apa.

În acest scop, specialiștii decid că este nevoie de trei voluntari care cunosc bine subteranul complexului.

Există o problemă: cei trei oameni care vor intra subteran, sunt condamnați la moarte.

Există atât de multă radiație sub miezul ars, încât toți trei vor fi morți într-o săptămână (în cel mai bun caz).

Dar trei voluntari - extrem de curajoși - sunt de acord să se scufunde într-o piscină sub miez, pentru a scurge apa și astfel să se sacrifice pentru a salva milioane de vieți, probabil și ale noastre.

Numele lor sunt Valery Bezpalov, Boris Baranov și Alexey Ananenko.

Poate că nu ați auzit niciodată nimic despre ei, dar datorită lor trăim azi.

În timpul întâlnirii, unde muncitorii se adună pentru a cere ca trei dintre ei să meargă în această misiune curajoasă și sinucigașă, Ananenko, Bezpalov și Baranov, au început să se ridice unul câte unul pentru a-și cere disponibilitatea de a ajuta.

Conducătorii le spun că pot renunța oricând și că nu sunt datori sau răspunzători, dar Ananenko răspunde: „Cum să refuz, doar eu știu exact unde sunt porțile de evacuare"?

Așa că, cei trei s-au angajat într-o misiune de salvare a sute de milioane de vieți omenești și totodată letală pentru ei înșiși.

Erau echipați cu felinare, ale căror lumini s-au stins.

Ei au rămas lucrând în întuneric complet, și fiecare minut sub acea apă i-a adus mai aproape de moarte.

Bărbații nu s-au predat și au continuat să atingă țevile în întuneric.

Au stat sub apă mai mult decât ar fi trebuit, dar până la urmă au reușit să deschidă porțile, care puteau salva milioane de oameni.

Piscina începe să se scurgă.

Boris Baranov a murit de infarct în 2005, în timp ce Alexey Ananenko și Valery Bezspalov sunt încă în viață!

Preluat de

GIGI PETROVAN

 

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?