LISTA NEAGRA A LUI ZEKI

jdfhfjhfgjj

Să dai cu oiștea-n gard sau cu mucii-n fasole - ca la noi ca la Buzău...

Bă nene, eu după cum știți, nu am nici o treabă cu războiul din Ucraina. M-am declarat neutru precum Elveția. Chiar nu mă interesează dacă ucrainenii îi aruncă pe ruși în Oceanul Arctic ori rușii îi împing pe ucraineni în UE, unul câte unul, până nu o mai rămâne nici unul pe acasă. Cu rușii e chestie complicată și prea grea și au și ei argumentele lor. Nu discut aici despre cine are ori nu dreptate. Treaba lor, borșul lor!

Pe mine mă deranjează propaganda mincinoasă și faptul că noi, fără a avea nici o treabă în ciorba lor slavă, tot ne băgăm în seamă, iar la final, americanii își pun coada pe spinare, lasoul la oblâncul șeii și ne lasă cu problema pe cap. În fine, chiar mi se bârlăne de problema unora care și-au tras o pălărie prea mare, pentru că i-au aburit alții în numele unei perspective ideologice tâmpite, precum globalismul.

Ce mă deranjează cu adevărat este poziția statului nostru de cacao și nu din aia exotică, din care se face ciocolata, ci de cacao din aia din lanul de porumb, produsă cu chiloți-n vine, de un tractorist cu bască. Mă deranjează poziția statului nostru cu privire la cetățenii lui și că - la o simplă strigare - băgă pumnul în gură propriilor cetățeni.

Spre exemplu: Publică alde Zeky o listă cu așa zișii „putiniști” descoperiți de ei în România și toți imbecilii publică, îi fac pe ăia din listă - mulți dintre ei persoane onorabile - albie de porci, iar statul, CNA-ul, guvernul, „plm”, ăștia de ne halesc taxele și impozitele, n-au nici o treabă. Ba mai și aplaudă! De ce e mă Cristoiu putinist? Dar Andrei Marga? Pentru că a prezentat o realitate istorică și a spus că, din punctul lui de vedere, cum că Ucraina e un cumul de provincii și popoare? Păi e altfel?! Și atunci de ce îl hingherim pe profesorul Marga? Pentru că a expus o realitate istorică? Și mai sunt și alții....

Și cine puii mei sunt frate, ucrainenii ăștia să dea verdicte din astea publice, cu cine ține cu rușii, ori cu ei, iar statul român să stea ca boul pe coadă și să privească impasibil la cum cei listați sunt lapidați simbolic de reprezentanții unui alt stat?! Ciolaculeeee, dacă cei din listă intră pe „lista neagră” a Kievului și sunt asasinați, tu ce faci? Mai faci o ședință de guvern comună la Kiev?!

Bă proștilor, și mă refer aici la jurnaliștii de cacao și la reprezentanții instituțiilor astea de hârtie igienică cu care se șterg la fund europenii, americanii, ucrainenii, precum ursul cu iepurașul din banc, unde e mă garanția dreptului la liberă exprimare? Unde e paradigma diversității punctelor de vedere?

Deci, dacă cei din listă refuză să-l pupe-n cur pe Zeky, au poziții nuanțate cu privire la conflict, spun că li se cam rupe de ucraineni, spun că nu e răzbelul nostru, ori că Ucraina e un stat artificial, gata, ăștia sunt putiniști și îi punem la insectar? Și cine puii mei sunt ucrainenii ăștia de blamează la liber, cu acordul lui alde Ciolacu, Ciucă și alte măciuci, niște confrați de-ai noștri? Statul ăsta chiar are numai râme și nevertebrate prin funcții?

ȘI vă zic ceva și o spun admirativ și cu respect. Dacă unii, precum ucrainenii, publicau o astfel de listă cu cetățeni israelieni, păi făceau autoritățile israeliene un scandal de se auzea de la Tel-Aviv până la Polul Nord. Și probabil îi căutau ei pe autori prin satul numit Pământ, să le explice noțiunea de respect pentru un punct de vedere și o făceau pe înțelesul tuturor. Asta e diferența între un stat și o populație care odată la 4 ani e chemată să decidă cine servește mai bine Occidentul și pe americani la masă...

P.S. Fără legătură, dar cumva înnodată. Îmi zice un prieten, care a venit recent din Dubai, că avionul cu care a venit era plin de ucrainence. Cred că se refugiază alea periodic pe acolo, de urgia războiului.

GOGU ORLANDO

Featured

TRADATORII

Norocul meu în viață a fost că am învățat tot timpul din greșelile mele și ale altora... Am greșit poate o dată, dar niciodată a doua oară cu același lucru.

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?