„IMPERIOS NECESAR”

hdhdhjj

Bro, mă mănâncă nervile de câtă prostie se deversează din canalizările de știri ale patriei...

Bro, vremurile astea nasoale pentru omenire în care ne scăldăm și noi astăzi, dau prilejul tuturor videochat-urilor de debara, de nișă, de cămară, sau de living, să îndese rahat pe cablu până în casele tuturor celor care nu au puterea morală să se debaraseze de ei, acolo, în debara și să închidă ușa apăsând cu genunchiul ca să pună clempușul și să nu-i mai audă.

Apoi, din acest deceniu al secolului nostru, reptilele solzoase de la Tv-uri – indiferent cât de coafate, sulemenite, tunate sau colorate cu filtre luminoase ce au pe față – se silesc din răsputeri să capteze atenția publicului din ce în ce mai greu, aducând în studiouri tot felul de „specialiști” fosilizați în arta milita(u)ră, care au făcut războaie grele în tinerețea lor pe când conduceau primul pluton de infanterie călare pe situație pe frontul recoltărilor de toamnă la porumb și barabule, recolte care pe vremea răposatului nea Nicu erau chiar foarte bogate dacă înjumătățim cifrele raportate atunci de „Scânteia” și de „România Liberă”, sau de Telejurnalul de seară.

După cum spuneam, tineri locotenenți care ieșeau din școlile militare pe bandă rulantă făcând concurență Academiei Ștefan Gheorghiu erau imediat repartizați „în producție” prin garnizoanele țării pe lângă vreun CAP mai sărac, să ajute țărănimea în muncă. Se duceau războaie grele, însă acei ofițeri ajunși astăzi la vârsta senectuții cu grad de general pe diferite arme și specialități, ne pot acum lumina cu tacticile războiului modern, cu drone supersofisticate, pe care ei, dacă le-ar fi avut pe vremea lor, alta era situația cu furatul păpușoiului din mijlocul lanurilor întinse, unde țăranimea inamică intra cu cotiga în toiul nopții și șutea din „afurtul” obștesc.

Ei bine, astăzi oameni viteji precum acel renumit general Barbu – atât de des invitat de madam Cătălina Hulubel în studioul CNN/România, unde îi pune niște întrebări „cheie” și apoi îl lasă să se facă de baftă în fața celor 735,8 telespectatori - printre care absolut întâmplător mă număram și io, ca să mă râd – ar fi doar un „egzemplu”.

Bro, moșii ăștia cu o constelație de stele pe umerii gârboviți de vreme și de paharele cu băutură duse la gură, au ajuns acum mari specialiști strategi care vin acolo cu epoleții lor AUR-iți să cânte melodia a cărei partitură este scrisă de compozitorii Propagandei Globaliste, în care – după ucraineni, trecuți brusc în penumbră – sunt astăzi israelienii de pe teritoriul Israelului și de oriunde s-ar afla ei și sunt vânați de „teroriștii” Hamas.

Obligatoriu, tot ce prezintă moșnegăraia cu stele galbene pe epoleți ca păpușoiul pe care l-au recoltat în tinerețe, se transformă în succese ale protejaților lor și în acte de terorism feroce al celorlalți, din tabăra opusă, indiferent cum îi cheamă.

În esență puteți observa doar două tabere distincte: USA cu acoliții lor din UE și Vatican - de partea celor „drepți” - și restul lumii, care se supune terorismului de „coalițe”, cum pronunță un mare scriitor al romanului neterminat „Pas cu Pas”.

Madam Hulubel, căreia îi turuie gura ca o morișcă, vorbind mult, dar spunând puțin, îi pune generalului Barbu întrebări retorice în cavalcadă, țintuindu-l la zidul ecranului mai ceva cum au fost țintuiți soții Ceaușescu la execuție, dar exact ca în scheciul lui Florin Piersic jucat după sceneta scrisă de marele Caragiale cu „crastavetele” de elevul Popescu, așa și dom ghinprar are un vocabular din lemn de prun fiert în cazanul de pălincă la foc mic.

Oameni buni, datorită acestor fosile aduse în studiourile tuturor canalelor Tv ca să „legitimeze” cu profesia lor și cu acea „autoritate” profesională - pe care tot nu o au - toată propaganda „pro-israeliană”, „pro-ucraineană”, etc care se difuzează în buclă la orice canal chiar de manele, ne strepezesc urechile în speranța că poporul român va mai fi încă odată prost și tot pe ei îi vor alege.

Ce m-a distrat pe mine mai tare erau cuvintele învățate la frecventele cursuri de pregătire politică din vechea armată, prin care se justificau orele de instrucție când ploua afară și veneau tovarășii lectori de partid să țină cursuri din „Scânteia” sau din „Lupta de partid”, iar apoi să „seminarizeze” audiența care era lăsată să copie sau să citeze din ziarul deschis de pe masă. Și eu am trăit acele vremuri și am fost contemporan cu mulți precum generalul Barbu sau alți politruci de Tv care mănâncă rahat ca să-și sporească pensia specială, dar „Slavă Domnului”, m-a ferit Dumnezeu să uit limba română.

La Antena3/CNN - cu madam Hulubel și generalul Barbu - „este imperios necesar” a devenit „leit-motivul”, firul roșu al discuției, chintesența vocabularului stufos în care înverzesc din nou salcâmii demagogiei.

Toate canalizațiile televizate s-au umplut de arhaisme din lemn sculptat în fondul principal de cuvinte pe care îl vorbeau românii școlarizați numai la Școlile de partid făcute la seral sau la „fără frecvență” ca să acceadă la o primă funcție de secretar al BOB pe scară, pe clasă, pe secție, pe pluton, pe autobază, etc

Astăzi și tinerii idioți pe care îi scoate școala românească - gata pregătiți să  înmulțească șeptelul de mâine - pot învăța (dacă se uită la televizor), cuvinte care pot îmbunătăți vocabularul, completându-l cu arhaismele vorbite acum trei decenii de actualii specialiști militari fosilizați și aduși ca și mielul de Anul Nou în studiouri, ca să poarte noroc reptilelor globaliste aflate cu capul spart aproape de apusul soarelui...

MIHAIL MOLDOVEANU

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?