FORTAREATA ELVETIA

mfjhndbdjj

 De ce Elveția neutra?

Conflictul militar dintre Rusia și Ucraina a făcut ca de vreo trei săptămâni, pe agenda zilnică să se discute despre înarmare, armament, crize politice și militare. Însă, oficial, nimeni nu a spus care este cel mai înarmat stat din lume. Nu este SUA, Rusia, Israel sau Coreea de Nord.

Este o țară europeană unde armata și populația sunt invizibile, iar fiecare bărbat este și soldat. Un stat care-ți dă un pistol gratuit după ce împlinești 50 de ani și care te roagă să cumperi o armă oarecare, dar cu reducere.

Este o țară care poate să mobilizeze în patru ore o armată de 650.000 de soldați, iar în două zile, o armată de 1.7 milioane de soldați. Pentru comparație, SUA poate mobiliza doar 1.3 milioane de soldați.

Această țară ultra militarizată este amplasată pe un relief foarte muntos, unde munții sunt ca zidurile unei cetăți, iar în stânci sunt săpate nenumărate tuneluri, care permit să ajungi în orice colț al țării, fără a fi văzut de cineva. Acest stat puternic militarizat, se află acolo unde niciodată nu te-ai fi putut aștepta, exact în inima Europei.

        Este vorba despre Elveția! O țară care a avut și are un plan de apărare foarte bine pus la punct, care o face foarte greu de cucerit. Podurile, șoselele și căile ferate au fost construite în așa fel să poată fi detonate de la distanță, să nu le lase inamicului să le folosească.

În caz de atac, tactica lor oficială de apărare este să abandoneze orașele și să se retragă să se refugieze în munți, unde elvețienii au construit peste 26.000 de buncăre și fortărețe de apărare camuflate și bine conectate între ele, prin tuneluri.

În caz de război nuclear, Elveția e singura țară din lume care posedă suficiente adăposturi antiatomice pentru 114% din populație, adică 8,6 milioane de locuri în buncăre, unde pot ajunge toți elvețienii și foarte mulți refugiați. Orice bărbat elvețian este obligat să facă armata, care durează doar trei luni și, în 72 de ore, este mobilizat. Însă, acest timp este suficient pentru a transforma un tânăr petrecăreț, într-un bărbat responsabil.

După aceste trei luni, tânărul primește o armă, o conservă și o uniformă militară, pe care acesta le ia acasă. Periodic, bărbații elvețieni sunt rechemați în armată, pentru a nu uita cunoștințele și abilitățile militare acumulate.

Până la 32 de ani, un bărbat elvețian este rechemat în armată de șapte ori, unde trebuie să stea câte trei săptămâni. În următorii 10 ani, el va mai fi rechemat încă de trei ori, pentru două săptămâni, iar încă peste 10 ani, o dată pentru două săptămâni.

Când elvețianul împlinește 51 de ani, el este eliberat oficial de serviciul militar și este obligat să întoarcă statului arma și uniforma. La fel și conserva. Nimeni nu poate refuza serviciul militar, nici măcar milionarii și bancherii.

Elveția este o țară care are doar 300 de km în lungime şi un buget militar de 7,5 miliarde de dolari, dar dispune de 800 de tancuri și blindate și de 350 avioane militare! Populația civilă este înarmată până în dinți.

Astfel, s-a calculat că elvețienii dețin absolut legal acasă la ei, 1,5 milioane de semi-automate și 2 000.000 de pistoale. În Elveția, numărul poligoanelor de tir este egal cu numărul cafenelelor. Poate și din aceste considerente militare, nici măcar Hitler nu a avut curajul să atace Elveția!

Articol ăpreluat de pe Internet.

REDACTIA

Add new comment

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Featured

JIGODIILOR !

Ne-ați momit si chemat la oraș, ne-ați spus ca trebuie sa apreciem confortul... tehnologia... acum ne spuneți ca trebuie sa reducem confortul, ca suntem prea mulți... eram 23 mil in 1989... si aveam loc toți... azi nu suntem nici 16 mil, dar suntem în plus...