CHEF RARES, ROLEXUL SI PATRUNJELUL

HDHGFHJJ

MOTTO: „Pă la noi, pă după șură/ Pătrănjeii-s pân la... gură (să zicem, n.n.)/ Tune dracu’ pătrănjei/ Nu-ți vezi ROLEX-ul de ei!” (cântec popular din Șimleul Silvaniei)

.....................................................................

Zău așa, domnu’ Rareș... v-ați gândit bine. Păi, vine și vă sfidează social-democratul ăla de Ciolacu cu pantofii lui de 1 500 de coco, lezându-vă fără milă cele mai intime și mai delicate sentimente de parvenire? Cum să nu vă enervați la maxim? Și-apoi - ca și cum n-ar fi fost îndeajuns - auzi colo, ce campanie electorală de prost-gust și-a făcut ăla: să se ducă la supermarket și să cumpere una-alta de 100 de lei, doar așa, să-l vadă lumea că, de! e om din popor  și face - fir-ar el al dracu!!! - băi de mulțime televizate și alte populisme de doi lei! Câtă lipsă de decență... Pe când - dacă v-au întrebat pe dumneavoastră ce-ați fi luat de 100 de lei - ați răspuns frumos, cumpănit, inteligent, ca un om elevat ce sunteți:

„Roşii, brânză de la sibienii mei, pâine şi untură, unsoare, cum se zice în Ardeal. Nu ştiu ce a luat Ciolacu, dar ştiu un singur lucru: în politică trebuie să fii foarte atent, că poţi să cazi în ridicol extrem de rapid. Trebuie să aibă grijă! Eu atât îi spun, cu simpatie: Domnule, ai grijă! (...) Nu încerca să fii ceea ce nu eşti.”

Pentru ca imediat după aceea, să adăugați:

„N-am pantofi de 1.500 de euro. Şi sunt un om bogat şi port haine scumpe. Dar n-am pantofi de 1500 de euro. Sunt invidios. Socialist cu pantofi de 1500 de euro? Noi, liberalii, avem voie să avem pantofi de 1500 de euro. Să-şi cumpere nişte galoşi!”

(...și-un ceas POBEDA, aș adăuga eu.)

.....................................................................

Astea au fost declarațiile lui nea Rareș din 10 octombrie 2023... De atunci, trecu exact o lună ca vântul și ca gândul, răstimp în care liderul liberal a pus la punct un debut de campanie electorală cu adevărat curajos și original, cu care să rupă gura târgului: dânsul  l-a scos la aer curat pe Ciucă Nicolae, șeful său cel mare de la PENELEU și l-a dus la piața din Șimleu Silvaniei ca să-i arate miracolul pătrunjelului la legătură! Și, cu o spontaneitate ieșită din comun, i-a băgat ăluia în nas șomoiogul de pătrunjel verde, exclamând:

„Și niște pătrunjel... Domn' președinte, ia uitați ce miros are! Pătrunjel adevărat!” (Rareș Bogdan, printre tarabe, pe 10 noiembrie 2023)

Remarcați ce mult înseamnă un connaisseur în materie de pătrunjel... Rareș imediat a deosebit pătrunjelul adevărat de pătrunjelul falsificat, nelăsându-l pe șeful său de partid să facă o alegere greșită. Pe de altă parte, cum nu și-a putut permite, precum Marcel Ciolacu de la PESEDEU, o pereche de pantofi de 1500 de euroi, Rareș Bogdan s-a gândit să-și plimbe în piață măcar ROLEX-ul de 30 000 de euroi, ca să nu zică lumea că-i chiar sărăntoc. Adică, el e doar modest când se vântură de colo-colo printre tarabele din piață, cu câte-o garsonieră pe poignet, la vânătoare de „pătrunjel adevărat” și  nu aruncă banii, ca alții,  pe încălțări de firmă!

Nu uitați să votați la europarlamentare: Rareș Bogdan! Căci dânsul e dintre noi și pentru noi! Și astfel, votând corect, veți avea mereu pe masă „pătrănjei la ofertă”!

.....................................................................

P.S. „Domnule, ai grijă! (...) Nu încerca să fii ceea ce nu eşti.” Bun sfat! Ei bine, Rareș al nostru se pricepe de minune să fie tot timpul, dar TOT TIMPUL, chiar și când miroase pătrunjelul la subsuori, exact ceea ce este și nimic mai mult!!!!

LUMINITA  ARHIRE

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?