„ZIOA” LIMBII ROMÂNE CU WERNY SI FLOCUTU

mvbhfd

Românul s-a născut poet! D-aia moare în mizerie......

Un „La Mulți Ani”, amar, Limbii Române.

Nu poți să nu te umezești și să nu îți atârni pervers o lacrimă în colțul ochiului, când vezi toți analfabeții că sărbătoresc „Ziua limbii române”.  Mai ales, când mesajul vine de la Cotroceni, unde împărățește Werner, acest stilist al limbii române, un utilizator inventiv al limbii române, care ne-a adus în discursul public expresiile inovatoare gen „peroadă” ori expresii precum „sere de consultări”, un adevărat „patron” al programului „România educată”, cel mai important program de „analfabetizare” din „peroada postcomunistă”.

Nici Cîțu, care la Senat cinstește azi limba română, nu e de neglijat, mai ales că omul e un utilizator feroce al romglezei, în care e musai să ne „focusăm” pentru a „sumariza”. Și cum îl onorează el pe Mihai Eminescu, despre care inițial credea că e un nume de stradă în București, după care, odată cu lărgirea orizontului cultural, a observat că Mihai Eminescu e nume de stradă în aproape toate orașele țării. Cultură frate! Aici e vorba că, „omul cât trăiește învață”, dar continuând ideea, dacă privim la „culții ăștia” putem concluziona că Omul cât trăiește învață, dar unii tot proști mor! Proști ,dar cu serbare într-o „Românie Educată”.

Și dacă stai să asculți toți nerozii, ei îți vor spune cât au citit ei demult, mai ales în copilărie, că odată ajunși la maturitate au scuza că „îi doare ochii”. Și când îi întrebi ce le plăcea să citească, dacă îi iei pe nepregătite și nu au apucat să caute un titlu de carte pe Google, îți vor spune că, în copilărie citeau cărți de călătorii, cartea preferată fiind Mersul Trenurilor, de la Editura CFR.

La Mulți Ani Limbii Române! Și mai puține fotografii cu pisici. Cuvintele așezate în propoziții, după spiritul fiecăruia, par mai interesante!

GOGU  ORLANDO

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?