VÂNATOAREA DE OAMENI

jfdjhggf

Săraca Europă! Leagănul civilizației…

Și regulile astea de combatere a pandemiei... Ce vreți? Se adaptează și ele la tradițiile fiecărui popor. Uite, austriecii, neam de sânge albastru, de stăpâni, de nobili, unde jocurile de societate sunt de secole echitația și vânătoarea, cică angajează vânători de nevaccinați.

Păi, cred și eu. Pragmatici! Oamenii dau o latură practică combaterii măsurilor pandemice. Or fi trecut vânătoarea de nevaccinați la hobby, ori au introdus-o în nomenclatorul de meserii? Că dacă au trecut-o la hobby, trebuie clar taxată, de genul 250 de euro pentru un adult, 500 pentru adolescenți - că ăștia, totuși, pot alerga și ridică probleme, că nu se lasă vânați cu ușurință. Apoi, 100 de euro pensionarul, tot cam atâta minorul, iar preșcolarii să fie scutiți, protejați de lege, și lăsați să crească, pentru a fi vânați mai târziu. Așa, mititei, nu dau savoare vânătorii.

Ce vreți, mă, că urși nu mai au, așa că îi înlocuiesc și ei cu ce pot. În fond, de ce să mai plătească taxe pentru a veni la vânătoarea de la Balc, organizată de Țiriac anual? Nu îmi e clar dacă vânatul trebuie predat la sediul asociației sportive sau dacă poți organiza chefuri și petreceri vânătorești?

În Germania, Bavaria mai precis, dacă te duci zilele astea , îți aduci aminte de scenele alea din Desculț, al lui Zaharia Stancu, când țăranii erau puși să culeagă strugurii cu botniță ,pentru a nu se înfrupta din recoltă. La bavarezi, dacă intri în magazine, trebuie ca masca să fie FP2 și poartă ăia, căci vor să fie mai catolici decât papa, niște măști groase, complicate, cu ghivent, de le mai lipsesc doar furtunurile și buteliile de respirat în spate. Ai impresia că sunt extratereștri care colonizează pământul și încă nu pot respire în atmosfera din magazinul care vinde cârnați. Și - isterie maximă! Dacă ai o botniță normală, mai ai nițel și te execută la locul faptei, să nu mai consume benzină ca să te care pe vreun câmp, ceva.

Și la ei e o chestie care vine din subconștientul istoriei. Dintre ăștia au fost unii care au inventat gazele de luptă și na, oamenii, instinctiv, dau reguli din astea aberante.

La italieni, ce vrei, ăștia sunt făcători de macaroane, simpatici (o spun drăgăstos, nu peiorativ), gintă latină, cu chef de scandal. La ei nu mai e îndeajuns „ceferticatul verde”. Îți trebuie și testul suplimentar. Na, ei vor o hârtie în plus, birocrația fiind baza oricărei societăți. Și dacă nu o ai, că tu crezi că dacă ai „ceferticatul verde” ai terminat cu tâmpenia, au și un motiv de scandal, de vorbit tare, de gesticulat, de isterii cu show, de „Puttana! Sei venuto per ucciderci! Aoleooooo Carabinierri vieni, vieni in fretta!”

La noi, nu vă faceți probleme. Neam de iobagi liniștiți. Îi avem pe Werner, pe Arafat, dar și câțiva ajunși șefi, precum Rafila, Cercel, Ciolacu, măCiucă, care știu ei cum și ce trebuie să facem ca să fim și noi în rândul Europei civilizate! Se mai găsește câte unul care să chirăie, dar nu-i bai. Ceilalți îl pun repede la punct. Se uită la el ca la un cretin și îi zic în barbă: Da' du-te dreaq și fă-ți vaccinul! Ce să îți zic...!? Uite, eu l-am făcut și n-am murit! Bă, al naibii, știi tu că crăpi! Astea sunt regulile și lasă-ne cu tâmpeniile. Acu' trebuie să pierd timpul după tine, că stai tu să te cerți cu paznicul de la mall!

GOGU  ORLANDO

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?