UCRAINENII VORBESC ENGLEZA, DAR CITESC INDICATOARELE DOAR CU LITERE CHIRILICE!

kjfhdgsdgh

Dragi cetățeni, lupta popoarelor împotriva „satrapului Putin” se ascute într-un hal făr’ de hal.

Zi de zi, lumea adoptă cele mai eficiente acțiuni de intimidare a tiranului! Și mai ales, noi și noi modalități de încăierare bărbătească, aproape corp-la-corp, ne sunt sugerate de însăși „mami” Comisia Europeană prin însuși „tati” Frans Timmermans:

„Este greu. Este al naibii de greu, dar este posibil. O putem face și o putem face rapid. Tot ce avem nevoie e curaj pentru a ajunge acolo. Dacă a existat vreo perioadă pentru a face asta, acum este timpul. Alegerile voastre PRIVIND CÂTĂ ENERGIE CONSUMAȚI (deci, să mai punem o haină pe noi, n.n.) vor decide CÂT DE PUTERNICI SUNTEM (!!!!, n.n.) în reacția noastră față de Rusia”. (declarație a lui Frans Timmermans la Bruxelles, citată de G4 MEDIA, 8 martie 2022)hhdgsggg

Cu alte cuvinte: sunteți cu atât mai puternici și mai dârji în conflictul cu Rusia, cu cât puneți mai multe flanele pe tors, izmene pe tibii, ciorapi flaușați pe glezne și fesuri pe țeste. Dați dracului căldura din apartamente! Loviți-l exemplar pe Putin, arătând că puteți să faceți duș și la 15-16 grade! Gândiți-vă că la vară, când n-o să mai puneți aparatul de climatizare în priză, deoarece consumă, veți duce dorul răcoroasei ispite!

Pe acest fond nervos și în spiritului înfruntării neabătute cu „criminalul de la est”, a venit și Josep Borrell, șeful diplomaţiei europene, cu propriile idei despre lume și viață:

„... «Cer totodată ca toată lumea să facă un efort individual pentru A REDUCE CONSUMUL LA GAZ (deci, încă o dată, să mai punem o haină pe noi, n.n.), la fel cum reducem consumul de apă atunci când este secetă (să tragem apa la veceu o singură dată pe zi, cetățeni! n.n.) şi la fel ca atunci când ne punem o mască pentru a combate un virus», a insistat el, referindu-se la pandemia de coronavirus. Borrell consideră că «ceea ce am făcut împotriva COVID-19 trebuie să o facem în favoarea Ucrainei. Trebuie să aibă loc o mobilizare a spiritelor, a activităţilor, a atitudinilor individuale, într-un angajament colectiv pentru a face faţă unei sarcini care este fără îndoială istorică!!!»...” (ADEVĂRUL. ro,  9 martie 2022, citând agenția EFE )

La fel de hotărâtă, doamna Ursula ne dă și dânsa un imbold și-o speranță:

„Cu cât vom trece mai rapid la surse regenerabile de energie și la hidrogen și vom avea o eficiență energetică sporită, cu atât vom fi cu adevărat independenți și vom avea control asupra sistemului nostru energetic. În această săptămână, la Versailles, voi discuta ideile Comisiei cu liderii europeni și, împreună cu echipa mea, voi lua măsurile necesare pentru A LE PUNE RAPID ÎN APLICARE! (până atunci, să mai punem o haină pe noi, desigur! n.n.)(Ursula von der Leyen, citată de Agerpres, 7 martie 2022)

Deci, doamna Ursula și ECHIPA EI...  mie mi-a venit să râd... însă poate că e de plâns, nu de râs.

Și peste ocean - ce să vă spun! - lupta cu „măcelarul” e la fel de acerbă. Bunăoară, John Kerry, Secretar de Stat al MARELUI LICURICI, a declarat:

„Sper că președintele Putin ne va ajuta să rămânem pe drumul cel bun în ceea ce privește ceea ce trebuie să facem pentru climă... Criza din Ucraina AR PUTEA DISTRAGE ATENȚIA LUMII DE LA CRIZA CLIMATICĂ, (!!!, n.n.) având consecințe masive privind emisiile (nu și dacă mai punem o haină pe noi, of course! n.n.)!!! (John Kerry, 24 februarie 2022, interviu la BBC ARABIC)

Asta-i pe plan extern... dar, să nu uităm că  între timp și la noi încleștarea cu rușii cei răi se desfășoară, în fiecare zi... Așa că s-au pornit controale „tematice” ale ANPC-ului prin benzinării (vă întrebați de ce „tematice”? păi, deoarece tema a fost LUKOIL iar nu neregulile posibile). Iată:

„Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au continuat marţi controalele la 55 de benzinării Lukoil şi magazinele aferente acestora din 22 de judeţe, fiind aplicate 56 de amenzi contravenţionale în valoare totală de aproximativ 600.000 lei şi 29 de avertismente.” (PS NEWS, 1 martie 2022).

În urma acestora, unele „benzinării Lukoil și magazinele aferente” au și tras obloanele, ceea ce este încurajator! Ofensiva împotriva lui Putin pare să dea rezultate! (în acest timp, e de dorit să mai punem o haină pe noi când călătorim cu automobilul și e friguț, n.n.) Ce-i drept, oamenii de bine boicotau deja benzinăriile tiranului, refuzând să mai alimenteze de la blestematele lui de pompe. Astfel, încleștarea cu animalul se desfășoară acum pe toate planurile!

Și, cum avem deja atât de multe haine pe noi încât nici nu mai contează ce face Putin, a venit și rândul USEREULUI să arate ce-i poate mintea sclipitoare: 

„Deputatul USR PLUS Cluj Viorel Băltărețu a transmis către Primăria Cluj-Napoca și către celula de criză din cadrul Prefecturii Cluj, propunerea de a amplasa indicatoare cu litere chirilice pentru refugiații care vin în Cluj sau sunt în tranzit prin oraș. «Am transmis către Primăria Cluj-Napoca și celula de criză din cadrul Prefecturii Cluj propunerea de a amplasa indicatoare în ucraineană pentru refugiații care vin în Cluj sau sunt în tranzit prin oraș.

În ultimele zile și nopți, numărul refugiaților ucraineni a crescut în județul Cluj. Dar deplasarea lor e dificilă, necunoscând, mulți dintre ei, alfabetul latin. Indicatoarele pe care le propunem îi vor ajuta să se orienteze mai ușor către principalele puncte de interes: poliție, gară, aeroport, puncte de informare. Sper ca ideea să fie implementată rapid și în restul țării. E o nevoie reală la care trebuie să răspundem. Așteptăm reacția autorităților»...”

Să zicem că se-aplică și asta... mă gândesc, așa, cu melancolie, ce va fi oare în sufletul refugiaților sosiți la Cluj când vor vedea următoarele: în centru, noaptea, Primăria luminată în albastru si galben... steagul Ucrainei la fiecare intersecție, fluturând alături de steagul UE... indicatoarele, extraordinar, în limba ucraineană... în cât timp, zic, văzând toate astea, refugiații, îngroziți, vor exclama: „ia te uită... am plecat în bejanie de-atâtea zile și incredibil, dar tot în Ucraina suntem!!!!”...

.....................................................................

P.S. Să nu cumva să-mi spuneți că sunt o insensibilă și-o nenorocită  căreia  nici războiul și nici necazurile oamenilor nu-i mai mișcă inima înghețată. Inima mea e O.K., reacționează potrivit stimulilor. Numai că eu nu scriu NIMIC, dar NIMIC! despre război și nici n-o să scriu, atâta vreme cât vor dori super-democrații ăștia să ne vâre mințile în leșia cenzurii, ca să iasă de acolo mai spălate și mai potrivite pentru a fi puse pe sârmă, cu cleștișoare, la uscat.

Nu, nu... cetățeni... eu nu despre război scriu, ci despre prostie, exact ca de obicei...

LUMINITA  ARHIRE

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?