Totuși o să merg la vot

picture

Dacă se ducea, nu era circ.
Și dacă era, se deconta negativ pentru Iohannis și PNL. Dăncilă a spus aseară că avea “informații” că urma să fie circ. Eu cred că a avut “dezinformații”, pentru că la nivelul acesta nu răsuflă nimic. Adică a fost “intoxicată”, pentru că se știa că poate decide să meargă. Mai mult, eu, de exemplu, aveam cu totul alte informații. Că Iohannis nu avea planul “B” în cazul în care apărea Dăncilă. Era prins nepregătit și putea fi făcut terci de Viorica Dăncilă.

In prima lecție despre campaniile electorale, orice școală, și cea mai neînsemnată, te învață că și campania electorală este o “bătălie” dintr-un război lung. Nu poți, pur și simplu nu poți câștiga o bătălie fără confruntare, mai ales dacă vii de pe locul doi. Este axiomă, este de manual; iar consilierii lui Iohannis știu că Dăcilă poate câștiga în confruntare directă, și atunci au decis să o evite sub orice formă. Ei trebuiau să se asigure că Viorica Dăncilă nu participă la Masa Rotundă a lui Iohannis. Dacă venea și Iohannis refuza confruntarea, dacă făcea circ sau accepta confruntarea, Viorica Dăncilă, sută la sută, era viitorul președinte al României. Exploda pur și simplu în sondaje. E mult de scris de ce, dar așa se întâmpla. Era “glonțul de aur” pe care Iohannis, forțat de opinia publică, i l-a pus pe tavă lui Dăncilă.

Și nu putea să o oprească decât prin consultanții de campanie ai lui Dăncilă, care trebuiau să o convingă să nu se ducă la confruntare sub nici un chip.

Bineînțeles că în final Candidatul ia decizia, dar Viorica Dăncilă nu a fost lider politic și nici nu a avut ocazia să se confrunte cu vreo situație de acest gen.

Așa că, previzibil, a mers pe mâna consultanților, care au trădat-o. Nu, nu e prostie sau neștiință, e trădare.
Echipa de consultanți ai Vioricăi Dăncilă au trădat-o, și, ca să se eschiveze, au forțat un sibstitut, acela al conferinței de presă. Dăncilă nu a fost deloc rea, dar nu a tras glonțul de aur. Cert este că Echipa de Consultanți ai lui Dăncilă face joc dublu, adicâ ia bani de la PSD și lucrează și pentru Iohannis.
Habar nu am cine sunt, dar să te faci că nu știi lecția fundamentală de campanie, când ești pe locul doi, cu șanse mici, este imposibil; în mod sigur lucrează și pentru Iohannis, nu pentru Dăncilă.

Candidata Dâncilă i-a ascultat, și a dat din ea ce este mai bun. A fost chiar impresionant. De aceea, chiar dacă știu sigur că va pierde alegerile, după ce a făcut o astfel de greșeală, pentru efortul colosal pe care l-a făcut aseară, o să mă duc totuși la vot și o să o votez a doua oară pe Viorica Dăncilă, pentru că dacă nu mă duc este ca și când i-aș face jocul Neamțului.

Ori acesta este ultimul lucru pe care vreau să-l fac.
Așa că totuși o să mă duc la vot și o să o votez candidatul Viorica Vasilica Dăncilă, ceea ce, chiar dacă eram un car de nervi aseară știind ce a pierdut, vă sfătuiesc și pe dumneavoastră să faceți!
Să aveți o seară bună!

Gelu Visan

Video

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?