TORTIONARUL

picture

“Starea de fapt: În ultima perioadă a purtat discuţii duşmănoase la adresa RSR şi a redactat mai multe materiale, scrisori şi memorii cu conţinut duşmănos pe care le-a difuzat, atât cunoscuţilor cât şi unor organe oficiale.”
Asta a scris Lazăr împotriva lui Iulius Filip, dizidentul anticomunist care a fost condamnat la o pedeapsă de 5 ani şi 4 luni închisoare cu executare pentru “propaganda împotriva orânduiri socialiste”! 

Asta a scris și l-a mai ținut în pușcărie doi ani, în condiții cumplite de tortură! 

Pentru cei mai tineri, și pentru cei care nu știu, a te împotrivi regimului comunist, fie și printr-o vorbă, darămi-te să-i scrii scrisori lui Ceaușescu, într-o perioadă în care Securitatea și Partidul Comunist pur și simplu “te executau” era un act de mare curaj și de mare demnitate. Sistemul era de o ferocitate dusă la extrem, iar lumea ascultă docilă și-i ridică neîncetat ode lui Ceaușescu, Elenei Ceaușescu și Partidului. 

Așa cum am scris într-o postare precedentă, procurorii comuniști, ca și mulți dintre judecători, erau parte a regimului opresiv în care Partidul și Securitatea țineau subjugat un popor și o țară. Ei erau cei care împrăștiau teroarea împotriva celor care ar fi cârtit. 

Cu atât mai mare era eroismul celor care se opuneau regimului. Pentru că asta este Iulius Filip, un erou pe care trebuie să-l cinstim. Iar pe acest erou, un procuror nemernic comunist, Augustin Lazăr, l-a ținut forțat doi ani în pușcărie, de multe ori închis într-o celulă de un metru jumate’ pe un metru jumate(!), fără geamuri, făcându-și nevoile pe el, câte zece zile, poate tot o crăpa. Bătut, torturat, dezumanizat, adus la stadiul de animal, Iulius Filip nu a vrut să se transforme în turnător la Securitate, un alt act de mare demnitate! 
Iar Augustin Lazăr a ajuns Procuror General(!!) în așa zisa noastră Democrație(!!!), sprijinit de un Nazist cu acte-n regulă! 

Ce nenorocire pe acest popor mult încercat să fie condus de un Nazist și de un Torționar Comunist! 
Pentru că asta e Augustin Lazăr: Un Torționar Nenorocit, un Nemernic cu față de om, care ar trebui doar o zi să stea în Pușcărie cum a stat cel pe care l-a ținut acolo, Dizidentul Iulius Filip! O zi! 
Unde este Dreptatea în această țară?!?
De ce Dumnezeu și-a întors fața de la români?
Cum este posibil să fim o țară ocupată de Străini și condusă de un Nazist cu sprijinul unui Torționar Comunist?!?
De ce am ieșit noi în stradă în 1989? De ce au murit atâția tineri? 
Dincolo de revoltă, mă pătrunde o durere vie, o durere nemărginită, pentru că la treizeci de ani de la Revoluție, țara este condusă de un Nazist și de un Torționar care calcă în picioare un Popor!
Doamne dumnezeule, ce am ajuns?!?

Un gând bun Marelui Dizident Iulius Filip care este într-o cruntă suferință. Dumnezeu să-l ajute, să ne rugăm împreună pentru sănătatea unui om căruia îi datorăm o parte din Demnitatea Noastră Necâştigată! Iulius Filip

Gelu Visan

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?