TARAFUL DE MANELISTI AL LUI CÂTU

hdgdgfg

MOTTO: „O echipă nu înseamnă 11 viori și nici un singur dirijor. O echipă este o orchestră..." (Rareș Bogdan, din ECHIPA CÂȘTIGĂTOARE, pe pagina lui de FACEBOOK, 2 august 2021)

.....................................................................

Așa că, păzea! Clătinându-se ca vai de el, cu nasul roșu... sau, nici măcar... parcă mai curând cu pupilele dilatate, dirijorul se urcă pe scenă, pe șapte cărări! E Flooooooriiiiin Cîîîîîțuuuuuu!!!  Strânși uniți în jurul lui, componenții „echipei câștigătoare” scârțâie la viorile dezacordate, bat în tastele ciobite ale pianinei împrumutate de la Căminul Cultural și suflă în flautul cu găurile înfundate, în timp ce toba e, în sfârșit! instrumentul-vedetă al simfoniei!!!

Pentru că, dirijorul ca dirijorul, dar băiatul de la tobă (Rareș Bogdan) e cel mai însuflețit!

Stimați compatrioți, dincolo de informația cu cele două zile de pârnăioară ale premierului Cîțu, aflate hăt! în tinerețea lui învolburată și prelungită din țara tuturor posibilităților, mult mai tare mi se pare felul în care membrii echipei câștigătoare se străduiesc să tragă covorul peste rahatul din mijlocul sufrageriei, explicându-ne, cu argumente pertinente, că nici nu pute atât de rău cum ni se pare și nici nu arată chiar urât din perspectivă filozofică!

Ia să vedem ce zice Rareș Bogdan, solist la tobă:

„Când eram copil, aveam calitatea de a merge la olimpiadă, dar în același timp calitatea de a mă bate în curtea școlii. S-ar putea ca, la un moment dat, când voi candida și eu la o poziție importantă, mult mai importantă decât cea de europarlamentar (putem să ne întrebăm la ce naiba poziție țintește impostorul ăsta? n.n.) să mă trezesc că apare o plângere sau o situație în care am fost pedepsit de dirigintă sau de directorul școlii că în urmă cu 20 sau 23 de ani...  Florin a fost un tânăr student (parol, țațo, să mă-ngropi!!! eu zic că ar fi fost un student cam tomnatic la cei 29 de anișori ai lui... numai că dânsul nu prea mai era student, ci își finaliza studiile doctorale, fără de care nu se poate, mă-nțelegi, dar lipsite de încununarea prin disertație, cum s-ar spune, n.n.) cum sunt atât de mulți în lumea aceasta, care a consumat alcool la volan într-o Americă în care am fost de câteva ori (importantă, esențială informație!, n.n.) și unde dacă doar ai sticla în mână și nu e într-o pungă deja este o mare problemă (...) Mă aștept ca la un moment dat, INCLUSIV EU (!!!!, n.n.), să fiu acuzat că am fost un bătăuș la grădiniță... da , doamnă, e o condamnare pentru alcool, într-un stat, Iowa (nu-i așa? ce mai stat e și ăla? n.n.), vreau să știu câți români nu au făcut greșeli în această lume (!!!, lacrimi, muci la nas și pe manșete, tăvăleală pe podele, n.n.) câți dintre românii minunați (!!!, curat minunați!, n.n.)  nu au încălcat nicio lege mai ales când erau foarte, foarte tineri (reamintesc publicului cititor: premierul avea avea 29 DE ANI!!! când a stat la pușcărie, n.n.)... eu vă spun că genul acesta de atacuri nefirești și care vor să dezgroape morții ... A, da, da știu doamnă, și eu am tras de codițe o fetiță când eram în clasa a doua...”  (declarații ANTENA 3, în emisiunea DECISIV, 11 august 2021)

Ca să nu rămână singur, intră și doamna Alina Gorghiu, interpretă la corn vânătoresc:

„Câți nu au făcut GREȘEALA ASTA în tinerețe? (ei, cam câți? eu zic că circa 99%, n.n.) Regretabilă, desigur! Florin Cîțu a explicat ONEST (!!!, extrem de onest, zic, mai ales că și tac-su lui Cîțu tot de la televizor a aflat, n.n.) ce s-a întâmplat în urmă cu 20 de ani. (...) Un astfel de episod mă face să cred că, până pe 25 septembrie, vor mai urma și alte încercări de atac, din interior, la premier și la membrii echipei care îl susține pe Florin Cîțu. Important este că guvernarea responsabilă funcționează și că, după Congres, PNL va redeveni partidul în care respectul, meritocrația și valorile liberale (văd că «valorile liberale»  devin din ce în ce mai nostime și mai imposibil de anticipat, n.n.) vor fi respectate!” (Alina Gorghiu, FACEBOOK, 11 august 2021)

Hotărâtă, de la categoria „vioara întâi” se repede și Raluca Turcan:

„Pentru greșelile tinereții, în America, oamenii plătesc, învață o lecție și merg mai departe. Probabil că sunt milioane de oameni sancționați în America pentru conducere sub influența alcoolului (dar, dar numai unul singur dintre milioanele alea de infractori e premier în România, n.n.), inclusiv politicieni de top. Nu este un lucru demn de laudă (ei, hai... nu fi răutăcioasă... de ce n-ar fi un «lucru de laudă», că, din câte văd, a «lucru de laudă» începe să cam semene, n.n.), dar important e ca s-a învățat o lecție din acel eveniment.” (Raluca Turcan pentru MEDIAFAX, 11 august 2021)

Și, în final, hop! și piculina lui Florin Roman: 

„Florin Cîțu are mulți fani Orban! Ieri l-au luat cu pâinea, azi cu vinul! Probabil, mâine cu tămâia! Iartă-i, Doamne, ca nu știu ce fac! Restul e cancan!” (Florin Roman, pe pagina lui de FACEBOOK, 11 august 2021)

Ce-ar mai fi de spus? Cam nimic... Doar că eu aștept cu interes dezvăluirea cutremurătoare, ce va sosi în clipa în care Rareș Bogdan va candida pentru o FUNCȚIE MUUUULT!!! MAI IMPORTANTĂ decât cea de europarlamentar (mi se pare mie sau avem, în avanpremieră, anunțul pentru o candidatură la președinția României? n.n.) cum că dânsul a tras-o de codițe și de ghiozdănel pe Alina Gorghiu, pe când era în clasa a doua!

.....................................................................

P.S. Deloc nu m-ar mira ca Rareș Bogdan să candideze la președinție... în definitiv, într-o țară în care un ficus a putut primi două mandate de președinte, mă gândesc că un papagal cu limba catifelată, calibrată pe Dn-ul (diametrul nominal) al diferitelor cururi de vremelnică importanță, are toate șansele să se și aleagă!

LUMINITA  ARHIRE

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?