SUNTEM PIERDUTI !

djdfhfgdfytuy

O postare a unei vechi cunoștințe din vremea când mai eram membru cu acte în PNL, mi-a atras atenția. Este vorba de o persană tânără, în categoria 30. Cunosc mulți tineri din vremea când activam, pe mulți îi apreciam chiar pentru entuziasmul lor și dăruirea fără rezerve făcută muncii politice, cu o conștiință mereu vie că ei sunt Viitorul Țării și pe umerii lor este deja o mare răspundere. Cu mulți aveam la ședințele săptămânale sau cu ocazia diverselor întâlniri prilejuite de evenimentele ce se organizau, discuții interesante, chiar dacă uneori polemice, inerente între două generații distincte.

Indiferent de diferențe sau diferende, pe toți ne unea SPIRITUL LIBERAL, acela venit din istoria de peste 150 de ani ai partidului, iar motorul ce ne împingea de la spate era alimentat cu dorința firească de a combate și a învinge ideile închistate ale PSD-ului sau a unor elefanți precum Constantin Simirad și mai apoi Gheorghe Nichita.

Ce a dăunat esențial Filialei Iași a PNL, este că Relu Fenechiu – un arivist cu reale talente de escroc și de infractor, un tip fără scrupule în dezvoltarea averii personale, a făcut din acel tineret liberal provenit în majoritate din mediul universitar, o armată proprie pretoriană educată să răspundă la o simplă apăsare pe buton chemărilor și nevoilor sale.

Simțeam la mulți dintre tinerii mei colegi o luptă internă cu sinele, o bătălie cu propria conștiință, pentru că vedeau cu ochii lor că una era în farfurie și altceva mestecau în gură...

Îi cunosc și îi țin minte pe majoritatea. Ceea ce le explicam și le spuneam și atunci – fiind în totală antiteză cu guru Fenechiu și aprozii săi locotenenți – era ideea ca fiecare să-și salveze și să păstreze propria conștiință curată, iar important era ca între ordinele contrare primite din structurile de conducere a partidului și ideile și convingerile propriei conștiințe, este să nu-și trădeze niciodată propriile convingeri.

Eu și alți câțiva dintre ei am plecat după 210 din PNL, mai ales după deziluzia numită Crin Antonescu. Spun deziluzie, pentru că mulți liberali – tineri sau mai în vârstă – au fost șocați de gestul făcut la plecare trântind ușa după ce a permis intrarea fără bilet a mulțimii de golani portocalii care au ocupat și uzurpat PNL.

Revin la foste cunoștințe să remarc o chestie asupra unei persoane pe care o admiram ca pe propriul meu copil și eram chiar entuziasmat de gândirea sănătoasă de care dădea dovadă și de principiile corecte pe care le enunța cu orice ocazie. După plecarea mea prin demisie din PNL, personalitatea persoanei în cauză a impus-o de la sine să acceadă și să hotărască chiar în niște campanii electorale și chiar dacă PNL a obținut eșecuri răsunătoare în plan general - atât pe plan local, cât și național - munca și talentul tinerei persoane a contribuit să fie ales în Parlament un tânăr coleg al domniei sale, ulterior devenindu-i asstent la Biroul Parlamentar.

Omul era un Puppie, un cățeluș de pluș, o jucărie care făcea sluj la comandă și scheuna scâncind când voia un oscior. Până la urmă datorită docilității lui, a ajuns în fruntea Filialei.

Nu știu care a fost resortul (pot doar să-l intuiesc), dar persoana care l-a făcut pe Puppie cățel de curte cu cușcă de confort unu, la un moment dat a părăsit politica și evident, PNL. Am pus-o pe seama frustrărilor acumulate după ce a văzut că munca, cinstea și corectitudinea, nu au nimic în comun cu politica și asta probabil că i-a adus aminte de povețele și îndemnurile mele față de ei, adică să se unească, să bată cu pumnul în masă pentru ca toți crocodilii feroce să îi bage în seamă – asta cu riscul de a se rupe în bloc.

Eu nu am intrat în politică să fiu sluga nimănui, nici să fiu paravanul unor jigodii precum Relu Fenechiu și al ciracilor săi, să facă averi pe bază de trafic de influență sau licitații trucate.

Postarea persoanei de la care am pornit scrierea acestui articol suna cam așa: „în primul tur îl votez pe Toader Paleologu, iar dacă nu ajunge în turul doi, îl votez oricum pe Johannis”.

Am stat și am rumegat mult aceste cuvinte. Am încercat să gândesc și eu prin prisma generației copilului meu.

Toader Paleologu este din generația LOR!, El este pentru ei un etalon de culturii, un bărbat tânăr realizat deja la 40 de ani, un tip seducător pentru multe tinere femei, a cărui barbă deasă le excită cel puțin imaginația. Toader Paleologu este un fiu care are mari șanse să-și depășească părintele. Are însă în ochii unei majorități a românilor un mare defect: candidează pe listele PMP, ori PMP reprezintă în conștiința majorității o budă a politicii românești, un loc lipsit de hârtie igienică și unde sunt nevoiți să se șteargă cu degetele pe care apoi le mai spelă în gură.

Cum este posibil ca un tânăr atât de cult și de erudit ca Toader Palelologu să accepte să-și murdărească numele ilustru de cel al lui BĂSESCU ? Asta consideră majoritatea că este impardonabil și fiți siguri că tinicheaua asta o va târî cu el și la 80 de ani! Cine îl va vota pe Toader? În primul rând niște javre băsiste până în măduva oaselor, care au distrus România și pe români, niște golani tâlhari ce au prădat alături de brigandul chior! Îl vor mai vota niște intelectuali rasați din generația copilului meu care au crescut cu iluzia că omul cult are calitate, indiferent de caracter. Noi, cei din generația a treia, i-am învățat că numai CARACTERUL este cel ce ar trebui să dea calitatea unui om și nimic pe lume nu este mai valoros decât ONOAREA   .

Dezamăgirea cea mare a venit când a afirmat că de nu iese în turul doi Toader Paleologu, îi dă votul lui Klaus Johaniis. Adică cum? Pleci din PNL, afirmi cu subiect și predicat public că nu ești de acord – ba chiar ești împotriva – noii orientări imprimate în PNL de ticăloșii portocalii ce au acaparat partidul și vrei să-l votezi tot pe acela ce a continuat Dezastrul și Umilirea României precum acest sas susținut prostește de un PNL care nu mai seamănă absolut deloc cu partidul istoric ce ne-a animat pe mulți acum 30 de ani???

Adică prin asta vrei să ne spui și să ne dovedești că ai spirit liberal? Asta e medalia care te face vizibilă ca persoană de viitor în noua societate?

Atunci generația noastră este cu adevărat cea care a distrus cu mâna ei acest popor și această Țară, pentru că nu a știut și nu a reușit să crească urmași sănătoși la cap, cu idei sănătoase, cu mândrie față de înaintași...

Ți-e mai mare dragul să vezi alte popoare ce au avut aproape aceeași istorie cu a noastră cum își manifestă mândria și dorința de a păstra vie identitatea națională! Ferice de ei, noi am stat cu mâinile în sân și am distrus tinerele vlăstare.

Suntem pierduți!

Ești de dreapta? Foarte bine! Nu poți vota preferatul? Foarte rău! ANULEAZĂ VOTUL! PĂSTREAZĂ CONȘTIINȚA CURATĂ!

GABRIEL MIHAILA

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?