SUME URIASE ARUNCATE DIN BUZUNARELE POPOARELOR

HDBHFHFJJ

The Jerusalem Post (https://www.jpost.com/israel-news/article-719525)

Israelul oferă Ucrainei informații despre dronele iraniene ale Rusiei - raport

Un înalt oficial israelian a mai spus că o firmă privată israeliană a oferit Ucrainei imagini prin satelit ale pozițiilor trupelor ruse.

................................................................................................

 

Casa Albă anunță un nou pachet de armament de 725 de milioane de dolari pentru Ucraina.

 Administrația Joe Biden va trimite Ucrainei un nou pachet de 725 de milioane de dolari pentru arme și alte echipamente militare, a anunțat vineri Casa Albă. Se așteaptă ca transportul de arme să conțină muniții, inclusiv mai multe cartușe pentru sistemele de rachete de artilerie de mare mobilitate (HIMARS) și vehicule militare, dar nu și noi capacități semnificative sau de contracarare a apărării antiaeriene.

 Bombardamentele pe scară largă ale Rusiei în întreaga țară au stimulat statele NATO să furnizeze mai multe arme care vor continua războiul. Acest lucru ridică totalul ajutorului militar american oferit Ucrainei - de la începutul războiului - la 17,5 miliarde de dolari. Până în prezent, SUA au promis peste 67 de miliarde de dolari, în mare parte ajutor militar, pentru a finanța Ucraina în timpul acestui război, această cifră fiind mai mare decât întregul buget militar al Rusiei pentru anul 2021.

 Acesta este primul nou pachet de armament anunțat - după ce Moscova a început atacurile sale majore cu rachete aeriene împotriva infrastructurii civile, inclusiv a sistemelor energetice și de comunicații. Escaladarea campaniei aeriene a Moscovei a venit ca răspuns la intensificarea atacurilor ucrainene pe teritoriul rusesc, inclusiv la bombardarea cu camionul a podului de la Kerch, care a ucis trei persoane. Podul face legătura între Crimeea și Rusia. Deși SUA sunt reticente în a trimite arme cu rază lungă de acțiune în Ucraina - din cauza temerilor că acestea ar putea fi folosite pentru a ataca teritoriul rusesc - atât Departamentul de Stat, cât și Pentagonul au aprobat atacurile împotriva Crimeei, precum și a teritoriilor recent anexate de Rusia.

 Sursă: „Nu am mai văzut niciodată un asemenea atac”: Antiwar.com

https://https://t.me/PastilaRo

preluare și editare

GIGI PETROVAN

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?