SPALATURI CU LIMBA ÎNCLEIATA

NFDJDGGHGH

MOTTO: „A fost omologată unitatea de măsură a nesimțirii: Iohannis-ul.” (Ludovic Orban, 9 martie 2023)

.....................................................................

Torcând ușor - ca un pisoi care numai ce a mâncat un pachețel de WHISKAS („pachețelul WHISKAS - libertate în fiecare zi!” de la compania americană Mars Incorporated) - BOEING-ul s-a oprit în fața porții uneia dintre cele șapte ... pardon, șase... pardon, cinci au mai rămas... case ale distinșilor săi pasageri, cei doi Iohannis, din orașul municipiu reședință de județ, Sibiu. Pilotul, priceput, n-a dărâmat la aterizare decât vreo opt locuințe alăturate. În rest, situația a fost sub control. Doar doamna Carmen a întârziat un pic, căci nu prea era hotărâtă dacă la rochița roz-bombonea să asorteze panglicuța aurie, cu fundă, de la ultimul pachet de praline pe care i l-a adus Klaus al ei tocmai hăt! de la București, sau șnurul la fel de auriu, al draperiei din sufragerie. Până la urmă dilema estetică s-a rezolvat favorabil - a se vedea fotografia...

Aflăm din STIRI PE SURSE.ro că dintre cele 26 de călătorii cu avionul ale cuplului prezidențial, 19 au avut astfel de escale la Sibiu. Lucru firesc, zic! Că doar nu era să se deplaseze doamna Carmen până la București, cu așa un trafic infernal pe Valea Oltului! Așadar, modelul „m-a luat avionul de-acasă, dragă!” pare a fi destul de popular în mandatele înnădite ale președintelui Iohannis.

Atât doar că utilizarea Boeing-ului pe post de „taxiu” l-a supărat peste măsură pe  domnul Ludovic Orban, care a decis de pe 9 martie 2023 să măsoare capacitatea nesimțirii publice în „iohanniși-deadweight”!

Cum însă orice forță de reacție se poate bucura în mod firesc de o forță simetrică de contrareacție, din rândul intelectualilor de bun-simț a țâșnit ca o rachetă Javelin domnul Alex Stefănescu, critic și istoric literar, care a scris așa:

„VĂ CER IERTARE, DOMNULE PREȘEDINTE  KLAUS IOHANNIS, în numele meu, al soției mele și al altor intelectuali de bun-simț (care mai există, să știți, în România) pentru meschinăria și mahalagismul cu care diverși comentatori critică sau consideră chiar un scandal faptul că ați mers cu un avion de lux în Japonia. În loc să salute extraordinarul succes pe care îl reprezintă această vizită, cu consecințe faste pentru dezvoltarea țării noastre, ei discută despre costul unui bilet de avion. Nu este prima dată când vă scotocesc prin buzunare, când măsoară lungimea fustei soției dv. sau când scriu batjocoritor despre sportul pe care îl preferați. Ar fi păcat să vă pierdeți entuziasmul cu care v-ați angajat în modernizarea României din cauza acestei mitocănii.” (Alex Ștefănescu, 8 martie 2023, pe pagina lui de FACEBOOK)

„Costul unui bilet de avion”, un mizilic, deci... 500 000 de euro zice ȘTIRI PE SURSE. ro că ar fi costul ACESTUI „bilet de avion”... dar dacă măsurăm și lungimea fustei doamnei Carmen, eu zic că face!

Și totuși... ce tristă e epuizarea unei frumoase povești de dragoste între doi titani ai politicii liberale din pricina unui „bilet de avion”!

Drumul de la:

„Cine tace și face? Iohannis! Cine comunică mai bine când tace decât pălăvragiul de Ponta când vorbește? Iohannis! Cine provoacă fiori și insomnii lui Ponta care are cearcăne în ochi? Iohannis! Cine e generalul pentru care merita să ne sacrificăm fiecare minut, picătură de energie și strop de sudoare? Iohannis! Cine e cel care va ajunge președintele României? Iohannis!!!  (aplauze furtunoase prelungite, ovații, alte manifestări entuziaste ale poporului... n.n.)” (conform B1TV. ro, 11 septembrie 2014, în campania pentru prezidențiale)

... la:

„A fost omologată unitatea de măsură a nesimțirii: Iohannis-ul.” (Ludovic Orban, 9 martie 2023, pe pagina lui de FACEBOOK)

...a trecut prin:

„E un tip de om politic care diferă de marea majoritate a oamenilor care fac politică, nu e foarte vorbăreț. E un om care dacă spune ceva, se ține de cuvânt, activitatea de la Sibiu îi oferă o carte de vizită bună. Este omul lucrului bine făcut”, (Ludovic Orban, conform ZIARE. com, 28 iunie 2014)

...și prin:

„Viitorul sună bine pentru România şi pentru Europa. Mulţumită eforturilor deosebite duse de domnul preşedinte Iohannis, România va beneficia în următorii ani de sume de care nu a beneficiat niciodată, aproape 80 de miliarde de euro.” (Ludovic Orban, conform DIGI FM. ro, 21 iulie 2020)

...și prin:

„Suntem mândri de președintele nostru. Preşedintele este garantul unităţii şi stabilității naționale. Preşedintele Iohannis este cel care salvat imaginea României ȋn lume, ȋntr-o perioadă ȋn care alţii făceau tot posibilul de a ne duce la periferia lumii civilizate.”(Ludovic Orban, 18 noiembrie 2020, pe pagina lui de FACEBOOK)

...și prin:

„Astăzi se împlinește un an de la victoria lui Klaus Iohannis în alegerile prezidențiale. Colaborarea dintre Guvernul liberal și Klaus Iohannis reprezintă garanția implementării planului național de dezvoltare.” (Ludovic Orban 24 noiembrie 2020, pe pagina lui de FACEBOOK)

...și prin:

„Vă mărturisesc că după 1 ianuarie nu mai înţeleg nimic din tot ce a făcut Iohannis. Nu mai înţeleg nimic. De multe ori am senzaţia că parcă a fost înlocuit cu o sosie.” (Ludovic Orban, conform STIRILE PRO TV. ro, 4 octombrie 2021)

...și prin:

„Vinovatul principal pentru această criză este Klaus Iohannis. Ambiția bolnavă de a controla numirea procurorilor și ambiția de neînțeles de a impune cu forța la conducerea PNL un om care nu beneficiază de încredere, care a provocat criza, un om care nu mai avea nicio șansă de a fi învestit ca prim-ministru sunt cauzele care au dus la această criză” (Ludovic Orban, conform ALEPH NEWS. ro, 20 octombrie 2021)

...și prin:

„Avem un președinte care a luat-o complet razna, care parcă a uitat că este președintele României. Se comportă ca un turist străin care se află în România, ignorându-și complet obligațiile pe care le are față de cetățenii români și acționând împotriva interesului României, în mod evident” (Ludovic Orban, conform DIGI 24. ro, 1 noiembrie 2021)

Un trist sfârșit, zic, pentru Ludovic Orban, sfârșit marcat de un sfâșietor „dă-mi scrisorile-napoi (dar și pupăturile-n cur, că poate-mi mai trebuie în viitor...”)!!!

Și totuși... ce mare noroc pentru viața publică românească este ca pe locul lăsat liber al fiecărei pătimașe ventuze fesiere care s-a consumat deja într-o deznădăjduită dezamăgire, să se găsească oricând un intelectual public, dotat cu bun-simț, care să depună o altă sărutare mai apăsată, mai cleioasă, mai aderentă! Și ce profundă bucurie intelectuală este să constatăm că pentru domnul Alex Ștefănescu tranziția de la popoul lui Băsescu Traian („Domnule Traian Băsescu, m-aş bucura să vă fiu de folos, cu mijloacele de care dispun, în tot ceea ce faceţi pentru ţara noastră. Am citit mii de cărţi şi poate ceea ce am învăţat din ele se va dovedi la un moment dat util în sprijinirea acţiunilor dv. Dar dacă tot ceea ce am citit nu ajută la nimic, contaţi măcar pe faptul că sunt un om masiv şi la nevoie pot funcţiona ca body-guard!”) la posteriorul lui Iohannis, este una „de catifea”, lină, fără urmă de zguduiri și procese de conștiință.

LUMINITA  ARHIRE

Featured

„LA MIEZUL NOPTII VA CADEA O STEA!”

Acest lucru nu s-a mai întâmplat pâna acum... si va schimba totul!

Niciodată până acum nu a existat o asemenea manifestare a întunericului pe Pământ.

Gigi Petrovan Sun, 02/25/2024 - 08:53

INTROSPECTIE

Ce mi-aș spune dacă aș fi cel mai bun prieten al meu?

Cu siguranță, mi-aș spune adevărul, pentru că mi-aș vrea binele dezinteresat.

Tags