SMOTRUL CRACIUNULUI

jhfdgfjhdjj

Bună dimineața la Moș Ajun!

Beau cafeaua. Cu gesturi înțepenite și cu articulațiile ferfeniță. Țigara se tot stinge până mâna stângă cu accente artrozice ajunge la scrumieră. Și fumul se mișcă în slow-motion desenând chestii abstracte prin aer.

Azi ar trebui să fie ultima zi din trilogia „Vine Crăciunul” și trebuie să șterg geamuri, uși, mobilă, gresie, faianță, oale, crătiți și tigăi.

Bine, mai e de enumerat spălatul perdelelor, draperiilor și ce viața mea mai are omu' într-o casă.

Că în perioada asta realizezi câte lucruri inutile  aduni și păstrezi în cutii, pungi, saci și le îndeși prin toate locurile unde mai ai un pic de spațiu.

Aia o păstrez, aia n-o arunc, aia s-ar putea să-mi trebuie, aia are etichetă sau e cutia nedesfăcută deși in februarie împlinește cinci ani de noutate. Că dacă Doamne ferește am nevoie?

Nu-i așa că recunoașteți modelul?

Am două oale, trei tigăi, zece cuverturi și-un val de preșuri de la mama. Probabil au peste patruzeci de ani. Nu pot frate să le-arunc. Nu vreau să mă condamne „istoria”. Nu vă impacientați, am și mileuri și cearceafuri brodate. Si fro' șaij' dă metri pătrați de pânză țesută. Și ștergare de borangic. Și perdele „dă Pașcani”...

La mine-n casă e orice, mai puțin... minimalism.

Și paranoia... cât cuprinde. Pen' că sunt și colecționar de cutii. Le colecționez goale și le încarc. Și în fiecare an le iau la mână...

În mansardă am borcane goale pentru următoarele două generații de producători de zacuscă...

Revenind la trilogia vieții.

Mobilierul și pereții mei sunt scriși. Sună rupestru, nu? Întru stimularea creativității, a desenat Bibica mea peste tot. Cu creioane cerate, pixuri, carioci, cărbune...

Si d-aia zic, vând creioane cerate...

DANIELA  TARAU

Featured

DIFERENTA

Am considerat că trebuie să distribui pe cât mai multe grupuri și pagini - pe care pe unele le administrez eu și pe altele nu - acel mic flaier cu Programul în câteva puncte pe care partidul SOS România <

BULIBASA PENTRU IASI

La locale, ieșenii nu au pe cine vota!

Zi de zi, pe str. Stejar sunt parcate în același loc niște mașini  particulare. În dreptul aceleiași case. O fi firmă, o fi loc de randevu, nu se știe exact.

Mihail Moldoveanu Tue, 05/21/2024 - 14:56
TARA FAGADUINTEI

Primesc pe privat un mesaj de la o prietenă de Facebook, prin care îmi spune că altă amică a ei i-a dezvăluit din surse apropiate  de la granguri din Poliție și Servicii că au în prezent o frenezie soră cu nebunia ca să-și pregătească o iminentă „evada

Gabriel Mihaila Sat, 05/18/2024 - 06:49

TRADATORII

Norocul meu în viață a fost că am învățat tot timpul din greșelile mele și ale altora... Am greșit poate o dată, dar niciodată a doua oară cu același lucru.

MAXIMA RUSINE

Sunt cât se poate de sincer cu voi.

M-am apucat să scriu acest articol cuprins de maximă indignare, ură și rușine în fața românilor .

Mihail Moldoveanu Sat, 04/20/2024 - 10:23
VREMURI NOI? IARASI NOI!

Este campanie electorală pentru „locale” din câte înțeleg... Prin oraș banere imense cu mutrele jnapanilor pe toate gardurile.

Gabi Mihaila Tue, 04/16/2024 - 07:26
SIMILARII LUI SIMIRAD

Când mă gândesc la faptul că există în prezent în Iași – cu drept de vot – Cetățeni tineri care nu au prins „primele alegeri libere”  din 1992 organizate de FSN, parcă mă apucă un fior pe șira spinării...

Gabriel Mihaila Sat, 04/06/2024 - 13:43
TEHNOCRATI MEDICALI

Dezbatere „servită”, cu dedicație, la BZI. Nu se cunosc sponsorii darului cu fundă roșie, dar aceia dintre noi cu puțină tăbăceală la creierul mic și stingher, au mirosit adresa.

Gabi Mihaila Thu, 04/04/2024 - 12:57

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?