SIMILITUDINI: VLAD VOICULESCU – LIVIU DRAGNEA

JDFHFJHFHJJH

MOTTO: „Dacă sunteți în București, mergeți la Parlament! La intrarea de la Izvor înțeleg că s-au strâns oamenii cărora le pasă! E incredibil ce fac în Parlament! Ciordache face din nou ce știe să facă! Mergeți la Parlament! O gașcă de golani cu gura mare care călăresc țara asta de ani de zile și vor să și-o treacă pe persoană fizică fără a mai fi deranjați!  Trebuie opriți! Mergeți la Parlament!” (Vlad Voiculescu pe pagina lui de FACEBOOK, 6 decembrie 2017)

.....................................................................

Păi, da! În calitate de „trompeta Revoluției” Vlad Voiculescu era grozav! Ce frumos chema dânsul lumea în stradă să scape patria de „gașca de golani cu gura mare”! S-a îndrăgostit de el și l-a vârât în „edificiul său afectiv” însuși Liiceanu Gabriel, care, așa cum știți deja, nu are cum să se înșele în iubirile lui!

„Mi se părea că e ANGELIC... și l-am băgat în edificiul meu afectiv...” s-a confesat filosoful Sabinei Fati și eu cred că l-a înghesuit bine pe Vlăduț, căci în același edificiu erau deja introduși - frumos pliați, desigur -  numiții Băsescu Petrov, Monica Macovei și Laura Codruța Kovesi... iar aceasta din urmă, să fim realiști, cu dimensiunile ei,  putea și singură să umple „edificiul”!

„Gașcă de golani cu gura mare”... exact, exact... căci una este să fii acuzat de complicitate la abuz în serviciu pentru un prejudiciu de vreo 5 000 de coco, așa, la ho-ha!... cam ca Dragnea Liviu - golăneală curată, găinărie!!! - și cu totul altceva este să fii pus sub acuzare pentru o faptă similară, dar cu un prejudiciu nobil de vreun miliard de euroi, așa cum s-a întâmplat cu ANGELICUL nostru! Nu mai poți spune de data asta că-i golăneală, ci pare o chestie serioasă, temeinic făcută, treabă de profesionist!

Iar acum, ANGELICUL e chemat la DNA! Așa ceva! El, care a fost necruțător când era vorba despre „baronul” Liviu! Căci poate dumneavoastră nu vă mai aduceți aminte, cetățeni, de Sorina, fetița din Mehedinți și de adopția sa în Statele Unite făcută cam cu forța, dar eu îmi aduc aminte ce-a scris Vlad Voiculescu pe pagina sa de FACEBOOK atunci, pe 23 iunie 2019:

„E ceva frumos la poporul român: capacitatea de a empatiza cu cel în necaz. Rapid, firesc şi total. Pentru scurtă vreme, însă. Acum două zile, dintr-o dată, tot poporul a devenit iubitor al micuţei Sorina, altfel un copil refuzat la adopţie, din câte înţeleg, de vreo 120 de ori, inclusiv de asistenta maternală (care ulterior nu a vrut să o lase să plece). Deh, poate şi pentru că era «ţigancă» şi noi, români verzi, NU NE-O ARDEM (!!! asta cu „nu ne-o ardem” vine după celebrele «dacă ai nosocomiale de peste nu știu cât, atunci te belesc»... «șpârlă»... «ace, brice și carice», vă mai aduceți aminte? dintr-o elevată conferință de presă a domnului ministru al Sănătății, Vlăduț, n.n.)  cu de-ăştia mai tuciurii decât noi... noi suntem daci. Şi dacii sigur erau toţi blonzi sau măcar şateni, am văzut noi în filmele lui Sergiu Nicolaescu. Toţi însă, toţi am fost de acord într-un punct: că autorităţile (în speţă, cei de la Protecţia Copilului) nu şi-au făcut treaba. Nimeni nu şi-a mai amintit însă de micuţul Liviu (despre Liviu Dragnea e vorba, n.n.). Nimeni nu şi-a mai amintit că cei chemaţi să-i protejeze pe aceşti copii, până de curând, râneau în fapt în ograda unui baron şi pentru un partid politic - muncind pentru copii doar pe hârtie. Și totuși, povestea micuței Sorina s-ar putea să fie atât de strâns legată de cea a micuțului Liviu. Și noi atât de ușor uităm de Liviu și de cei ca dânsul...”

Bine, n-are nicio importanță că „baronul” era din Teleorman iar fetița înfiată era din Mehedinți; că duduile din „complicitatea la abuzul în serviciu” a lui Liviu Dragnea, nu „râneau” în ograda acestuia și - mai mult decât atât - nici măcar nu-l cunoșteau; nici că povestea înfierii în Statele Unite a micuței Sorina nu avea nici cea mai mică legătură cu povestea „micuțului Liviu”. Adică: n-a fost la Moscova, ci la Leningrad, nu era limuzină, ci era bicicletă și nu i-au dat-o, ci i-au luat-o!

Așadar, să recapitulăm... „micuțul Liviu” a fost condamnat la 3 ani și șase luni de închisoare pentru că două duduițe care n-aveau nicio legătură cu el, au fost pe statul de plată al Direcției de Protecție a Copilului Teleorman timp de doi ani (deși nu treceau pe la birou), ținute acolo de către o doamnă asupra căreia avea „micuțul Liviu” un ascendent moral! Și, apăsată de „mama lui de ascendent moral”, dânsa n-a știut cum să procedeze cu cele două angajate și le-a tot dat salarii! Ei bine, dacă „micuțul Liviu”  ar fi plătit prejudiciul fantasmagoric de 5 000 de euroi, care i-ar fi revenit (conform „onoratei instanțe”), nu ajungea la pușcărie. Logic, nu? Căci, după cum am văzut în situația lui Liviu Dragnea, nu contează pentru DNA dacă implicarea în cazul supus anchetei a fost directă (abuz în serviciu) sau indirectă (complicitate la abuz) sau n-a fost deloc (că era dăcât „ascendent moral”) și nici dacă infractorul a luat vreun ban din așa-zisul prejudiciu... Dacă s-ar fi  plătit „prejudiciul”, era O.K. și omul scăpa de pedeapsa cu executare! De unde știu? Păi știu, deoarece Bombonica Prodana (fostă Dragnea) așa a făcut și dosarul ei s-a închis!

Și acum: potrivit aceluiași mecanism de gândire, ANGELICUL dimpreună cu alți băieți și fete au comandat vaccinuri în neștire din banii de la buget... nu contează dacă au comandat ei cu mânuța  lor vaccinurile, fără niciun temei (abuz în serviciu) sau doar au participat (complicitate la abuz)... sau...  sau nimic, că „ascendentul moral al lui Cîțu asupra lui Vlăduț nu prea ține în speța asta, deci, indiferent cum au făcut, fapta-i faptă și prejudiciul e prejudiciu!

În aceste condiții, Vlăduț, eu cred că tu ai o șansă unică! N-o risipi, te rog! Achită, dragă, prejudiciul de un miliard de euro și totul se închide aici! Și zău că nici noi nu mai spunem nimic despre asta!

LUMINITA  ARHIRE

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?