SILENZIO STAMPA

mfhdghhj

N-am dat știrea până acum deoarece ea apărea doar în mediile rusești. Acum există o confirmare dinspre zone NATO, dar și un răspuns al NATO la toată povestea. Pe scurt, bombardamentul rușilor asupra Ucrainei a avut ținte cât se poate de clare, lovind atât de precis elementele de infrastructură și strategice ale Ucrainei, încât nimănui nu i-a venit să creadă, Chiar și propaganda agresivă a Ucrainei a amuțit. Însă cea mai devastatoare lovitură a fost cea asupra Centrului de Comandă al Armatei Ucrainene, punct ultrasecret și strategic situat într-un bunker la mai bine de 400 metri sub pământ. Conform ucrainenilor, respectivul punct e considerat impenetrabil. La momentul atacului, în bunker se aflau peste 400 de oameni, majoritatea fiind ofițeri superiori NATO, de fapt coordonatorii de facto ai armatei ucrainene. Rușii au avut ca destinație clară respectivul punct, pe care, de altfel, l-au făcut țăndări. Până acum au fost scoși de-acolo vreo 40 de morți. E vorba de cei aflați mai spre suprafață, la intrarea în obiectiv. În zona subterană e imposibil de intrat, astfel încât corpurile „vitejilor” vor rămâne definitiv acolo.

Acum e interesant de constatat reacția NATO. Un bombardier B-52 a făcut un exercițiu extrem de dubios, mergând pe granița rusă din zona baltică și lansând un atac virtual asupra Sankt Petersburgului. E o demonstrație mai mult decât clară că lovitura rusească a durut. Ceea ce este cert, este faptul că în urma unor astfel de jocuri stupide se pot întâmpla accidente care pot declanșa oricând un război la scară.

ION DIACONU
 

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?