SCUIPATI-L PE gRADU TUDOR! SA NU SE DEOACHE!

hfdghfgff

Era 1 ianuarie 2021... Mă uitam fascinată la emisunea lui Radu-cel-fără-de-autostradă și nu-mi venea a crede: emisiunea a început cu un colaj cuprinzând imagini cu focurile de artificii din noaptea Anului Nou 2021, atât din țară, cât și din marile capitale ale lumii. Dar, surpriză... când „circuitul” artificiilor festive - care organizate, care „pă persoană fizică” -  a ajuns în Moscova, pauză!... cred că nu mi s-a părut că pe ecran a apărut doar o fotografie cu un fragment din Catedrala Sfântul Vasile Blajenâi din Piața Roșie, fără urmă de focuri magice pe deasupra și fără bubuielile specifice, jumătate de la artificii, jumătate de la explozia veselă a dopurilor din gâtul sticlelor de șampanie! Aha...deci, la Moscova, nu...

Am continuat, cu mult curaj, experiența transatlantică de la PUNCTUL DE ÎNTÂLNIRE și am aflat, de la doamna expert Alina Bârgăoanu, că gRadu Tudor e campionul demontării „fake-news”-urilor:

„Permiteți-mi în primul rând să vă spun că în calitatea mea de expert în combaterea dezinformării aș remarca interesul constant și sistematic pe care dumneavoastră personal si echipa ANTENEI 3  le manifestați față de subiectul dezinformării.” ne-a lămurit aceasta...

Adică un fel de „avertizor de integritate”, un ăla de care râdeți toți cei care aveți așa ceva pe la instituțiile în care lucrați și-l ocoliți când îl vedeți pe hol, „dăcât” că e un avertizor din mass-media. Cu toate astea, nici nu știu de ce, eu am grave suspiciuni asupra tuturor propozițiunilor pe care le scoate pe goarnă și asupra tuturor filmulețelor cu care își deschide emisiunile gRadu Tudor... așa că am căutat pe NET, să văd dacă rușii au avut, ori ba, artificii de Anul Nou 2021. Și, evident, am găsit filme cu spectacolul pirotehnic al ălora... Hei, Radu! Au avut, măi,  și rușii artificiile lor condamnabile, cu bucuria lor condamnabilă, la petrecerea lor condamnabilă și subversivă, și kaghebistă, și bolșevică, și insinuată, și periculoasă, și agresivă care a dat un atac cibernetic „fără precedent” în inima partenerului strategic și așa mai departe...  De aceea mă și întreb... unde naiba a găsit gRadu Tudor filmul cu artificiile din Piața Roșie gata cenzurat?

Dar asta nu-i tot. A urmat o secvență ÎN-GRO-ZI-TOA-RE din orașul Wuchan, tocmai din ticăloasa Chină, aia cu care am avut noi relații de prietenie atâția ani și ani... am fost oripilată, ce mai! O-RI-PI-LA-TĂ!!! O mulțime de tineri în piață, toți veseli, explodând de entuziasm,  cu măștile puse aiurea, sărbătorind fără să păstreze pic de „distanță fizică” între ei, ba chiar, aș spune, înghesuindu-se unii în alții, fără griji, fără spaime, fără să le pese de moaca lui gRadu Tudor lungită pe ecran...  Inchizitorul de la ANTENA 3 ne-a lămurit că „așa nu” și a înfierat mai convingător decât CTP-ul dezmățul chinezesc spunând că insensibila Chină va trebui SĂ PLĂTEASCĂ (!!!!, n.n.)  pentru ceea ce a făcut... că uite, toate piețele din Europa cea civilizată sunt pustii, în timp ce chinezii, nemernicii de la care a pornit totul, petrec de le sfârâie călcâiele!!!

Însă punctul forte al emisiunii a fost discursul de Anul Nou al Angelei Merkel. Nu cred că există român care să nu-și dorească să asculte ÎNTREGUL DISCURS al Angelei între tradiționalele sarmale și friptura de purcel la tavă, servită în seara de Sfântul Vasile, în sufrageria cu maximum 4 persoane prezente simultan la masă. De aceea îmi imaginez că întreaga țară a fost cu sufletul la gură, sorbindu-i cuvintele. Doar se știe că Angela Merkel este atât de iubită în România... Ce le-a transmis cetățenilor români? Nimic, bineînțeles! Că discursul era pentru cetățenii germani... sau ce-ați crezut?

Una peste alta, a fost frumos... m-am simțit euroatlantică la maximum și mai apropiată de partenerul strategic ca oricând. Adrian Zuckerman mi s-a părut un bătrânel simpatic, iar nu un personaj confuz care citește tot ce i se scrie pe hârtiuță, fără să se împiedice în Convenția de la Viena. Am fost europeană în sufletul meu și solidară cu tata luʹ Boris Johnson, care se gândește să ceară cetățenie română, în caz că s-au epuizat cetățeniile franceze... așa am auzit. Apoi m-am gândit să-i scriu vreo două de la obraz lui Donald Trump, pe pagina lui de socializare, așa cum și gRadu a făcut, rușinându-l pe ăla... Simultan, am început să țin cu vaccinuʹ și cu domnul acela de la televizor care ne spune că toate vaccinurile sunt sigure, deși se află abia în faza de analiză a specialiștilor... L-am blamat pe „sulfurosul” de Teodosie care nu poartă mască și face slujbe după ora 23,00... și, în fine, am deplâns „războiul hibrid asupra României (rușii sunt de vină...) care continuă cu forme grave de fake news în plină pandemie”.

Mă simt mai bine acum de când am intrat în rândul lumii civilizate...

LUMINITA  ARHIRE

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?