Rares Bogdan, capul de lista PNL pentru europarlamentare, este de acord cu ÎMPUSCAREA oponentilor politici

picture

 În urmă cu doar câteva ore, înainte de a deveni oficial faptul că deschide lista PNL, Rareș Bogdan a apreciat un comentariu (publicat pe pagina sa) prin care se instigă la omor. Comentariul propune ca "singură soluție": "împușcarea în fața casei" a tuturor "pesediștilor", așa "cum făceau legionarii în 1940". Iar Rareș Bogdan, cel care a fost pus de Ludovic Orban primul pe lista PNL pentru alegerile europarlamentare, A APRECIAT acest comentariu!

...NICIUN om zdravăn la cap, oricât de mult ar simpatiza fostul PNL, NU are cum să gireze așa ceva prin VOTUL său! Începând de azi, OFICIAL, Partidul Național Liberal le propune românilor să trimită în Parlamentul European un ins căruia ÎI PLACE instigarea la omor ("în fața casei, așa cum făceau legionarii în 1940") și care nu se ferește să ARATE PUBLIC faptul că i se pare în regulă o astfel de "soluție"!

P.S. NU credeam că Partidul Național Liberal poate ajunge chiar într-un asemenea hal! 

P.P.S. Consider că autoritățile statului român trebuie să se autosesizeze cu privire la "soluțiile" APRECIATE de cetățeanul Rareș Bogdan pe propria pagină de Facebook!

Liviu Plesoianu

 

Art. 368 Noul Cod Penal Instigarea publică Infracţiuni contra ordinii şi liniştii publicepoza

CAPITOLUL I
Infracţiuni contra ordinii şi liniştii publice

Art. 368

Instigarea publică 

(1) Fapta de a îndemna publicul, verbal, în scris sau prin orice alte mijloace, să săvârşească infracţiuni se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă, fără a se putea depăşi pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea la săvârşirea căreia s-a instigat.

(2) Dacă fapta prevăzută în alin. (1) este comisă de un funcţionar public, pedeapsa este închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi, fără a se putea depăşi pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea la săvârşirea căreia s-a instigat.

(3) Dacă instigarea publică a avut ca urmare comiterea infracţiunii la care s-a instigat, pedeapsa este cea prevăzută de lege pentru acea infracţiune.

Art. 324 Cod penal Instigarea publică şi apologia infracţiunilor ALTE INFRACŢIUNI CARE ADUC ATINGERE UNOR RELAŢII PRIVIND CONVIEŢUIREA SOCIALĂ

Capitolul IV
ALTE INFRACŢIUNI CARE ADUC ATINGERE UNOR RELAŢII PRIVIND CONVIEŢUIREA SOCIALĂ

Art. 324

Instigarea publică şi apologia infracţiunilor

Fapta de a îndemna publicul prin grai, scris sau prin orice alte mijloace, de a nu respecta legile, ori de a săvârşi fapte ce constituie infracţiuni, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani, fără a se putea depăşi pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea la săvârşirea căreia s-a instigat.

Dacă fapta prevăzută în alin. 1 este săvârşită de un funcţionar public care îndeplineşte o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat ori de către o persoană dintre cele prevăzute în art. 160, pedeapsa este închisoarea de la unu la 5 ani, fără a se putea depăşi pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea la săvârşirea căreia s-a instigat.

Dacă instigarea publică a avut ca urmare săvârşirea infracţiunii la care s-a instigat, pedeapsa este cea prevăzută de lege pentru acea infracţiune.

Purtarea în public a unei uniforme, embleme, insigne sau altor asemenea semne distinctive neautorizate, în scopurile arătate în alin. 1, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani.

Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează lăudarea în public a celor care au săvârşit infracţiuni sau a infracţiunilor săvârşite de aceştia.


 

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?