PUTOAREA EXEMPLULUI

HSGHFFG

MOTTO: „Împreună cu voluntarii «Let’s Do It, Romania!», astăzi vom aduna gunoae aici, de pe malul Argeșului. Dar această acțune - care este una foarte valoroasă și vreau să laud în mod expres și să apreciez această formă de implicare civică reprezentată aici de «Let’s Do It, Romania!» - este un exemplu.” (Klaus Iohannis, președinte, echipat cu mănuși de menaj și saci de polietilenă, Dărăști, județul Ilfov, 9 iunie 2021)

.....................................................................

Îmi imaginez, cu duioșie,  că Președintele nostru a adunat cele mai triate și benigne gunoaie de pe planetă. Cred că SPP-iștii au spălat cu detergent și au dezinfectat cu clor gunoiaș cu gunoiaș, au strâns frumos toate produsele de digestie cu moț, risipite în drum, ca să nu calce cumva Luminăția-Sa în ele, au parfumat iarba și au adunat coropișnițele care ar fi putut să-l ciupească pe Klaus - neînțelegând, proastele! solemnitatea momentului - de degețelele înmănușate. Vă dați seama că în tufișuri era plin de băieți cu ochi albaștri care nu mai pridideau să șteargă praful de pe „traista-ciobanului” și de pe - mă scuzați! - „flatulența sasului”, cum i se spune pe la Sibiu unei flori care n-are nicio vină...

Când l-au văzut pe Klaus al nost' adunând gunoaie, jurnaliștii nației au zis repede că e un atac subtil la Clotilda... Măi băieți, nț, nț, nț! Voi iar vă pripiți! Ia, puțintică atenție:

...„ca să adunăm gunoae aruncate de concetățeni ai noștri care nu au înțeles încă, din păcate, că natura nu este groapă de gunoi... Pe drumul încoace (arată cu mâna „drumul încoace” pentru ca noi să nu-l confundăm cu „drumul încolo”, n.n.) probabil că ați observat peste tot gunoae, moloz la marginea drumului și cred că este momentul s-o spunem foarte clar și apăsat... trebuie să acceptăm cu toții că marginea drumului nu este groapă de gunoi, albia râului nu este groapă de gunoi (președintele deja nu mai dovedește să ne arate, cu o largă gesticulație, marginea drumului, gunoiul, molozul, râul, ramul, etc., n.n.)... M-am uitat la PLANUL NAȚONAL DE REDRESARE SI REZILENȚĂ și acolo este prevăzută o sumă foaaaarte mare pentru astfel de măsuri pentru... managementul deșeurilor (brusc, se-nveselește rostind cuvântul MANAGEMENTUL, n.n.)... cum se numește în ziua de astăzi (să vedem în ziua de mâine cum s-o numi, n.n.), deci pentru centre de colectare, pentru organizarea acestor centre, pentru reciclare și autoritățile locale să se pregătească și să aplice pentru acești baaaani...” (Klaus Iohannis, președinte  Dărăști, județul Ilfov, 9 iunie 2021)

Deci, să recapitulăm... „marginea drumului nu e groapă de gunoi”... Să analizăm asta... păi, ce? Clotilda a făcut mormanele de gunoaie de pe marginea străzilor din București, sau poporul din SECTORUL 1? Eu zic că e la mintea cocoșului, poporul e vinovat! Pentru Clotilda era indicăția cealaltă, cu „...să se pregătească și să aplice pentru acești baaaani...”, nicidecum dojana pentru aruncarea cu gunoiul!!! Cetățeanul e infractorul, deoarece - unu la mână - produce gunoi în neștire și - doi la mână - îl lasă, cu nesimțire, pe marginea străzii, ba în Cartierul Aviației, ba pe Calea Griviței!

Ca urmare, eu zic că președintele Klaus susține Clotilda. În acest context, consider că este un afront fioros la adresa președintelui ceea ce a comis astăzi Garda Națională de Mediu:

„Garda de Mediu a amendat Primăria Sectorului 1 cu 200.000 de lei. După o săptămână de controale în cadrul Primăriei Sectorului 1, cât și în cadrul companiei care se ocupă cu salubritatea, Garda de Mediu a constatat că operatorul nu era Romprest, ci Primăria Sectorului 1, deoarece gunoaiele reprezintă proprietatea Primăriei.” (ROMÂNIA TV .net, 10 iunie 2021)

Și, de parcă lovitura aceasta n-ar fi fost suficientă, hop! și Judecătoria Sectorului 1 cu executarea silită a Consiliului Local al Sectorului 1, după cum puteți citi mai jos:

 „Admite cererea de încuviinţare a executării silite. Încuviinţează executarea silită în temeiul titlului executoriu, prin toate modalităţile de executare prevăzute de lege, simultan sau succesiv, până la realizarea dreptului rezultat din titlul executoriu, precum şi a cheltuielilor de executare. Fără cale de atac. Pronunţată azi, 10.06.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei”. (HOT NEWS.ro, 10 iunie 2021)

Și, în fine, cu o inimă de gheață - deși părea un băiat simpatic și de treabă - nici Prefectul Alin Stoica n-a dat curs dorinței legitime a Clotildei de a introduce starea de alertă în sector și de a scoate armata de actori specialiști în strânsul gunoaielor, pe stradă, să rezolve problema!

A fost o zi tristă pentru doamna Clotilda. Cu toate că i-au sărit în ajutor, cu texte aproape identice (deoarece, de! USR-ul e un miriapod care are în loc de picioare o mie de creierașe de Chichirăi, Seidleri și Bulăi, care gândesc exact la fel) colegii de partid.

Emoționată, m-am gândit să «Let’s Do It, Romania! » și eu, după puterile mele... și-am vrut să-mi pun pe piept un carton velin cu inscripția „JE SUIS CLOTILDE”, apoi să ies în stradă, pe seară, semnalizând cu lanternuța telefonului, în timp ce port cu mândrie steagul Uniunii Europene pe umeri și portretul lui Dan Barna (care o susține și el pe neînfricata primăriță de sector), tras în țiplă, în medalion...

Din păcate, n-am găsit carton velin și a trebuit să renunț...

LUMINITA  ARHIRE

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?