PRIMARUL IASULUI ASTEAPTA CU BRATELE DESCHISE MUIA LUI JOHANNIS

picture

Marketingul lui Mihai Chirica se va sparge ca un balon de sapun daca nu apare sambata pe scena, langa Iohannis, la reuniunea liberalilor.

E cam stupid sa lasi impresia ca esti seful orasului si ai puterea de a i-l pune la picioare lui Iohannis, iar acesta sa te ocoleasca de parca ai fi radioactiv. E penibil sa declari "il astept cu drag pe Iohannis" (adica "te implor..."), iar acesta sa nu te accepte langa el, pe scena.

La ce-i bun sprijinul declarat al lui Chirica pentru Iohannis in campanie? Poate Chirica sa miste real votul la nivelul unui oras mare ca Iasul? La europarlamentare s-a facut de ras cu George Simion, care a luat 5.800 de voturi, in timp ce Gregoriana Tudorache, care, slava Domnului, nu a fost sustinuta de Chirica, a luat 13.000.

E un semnal foarte prost sa nu fii primit la conferinta liberalilor din orasul tau, nu doar pentru viitorul tau politic, ci si pentru mesajul ca suportul de campanie pe care tu il reprezinti nu valoreaza nimic. E o schimbare brusca de perceptie si oamenii te vad dintr-o data slab. Si-asa te iau de-acum incolo.

Daca Iohannis nu se lasa inghesuit in lift de Chirica, acesta tasnind cand se inchid usile si blocandu-l intre etaje, ca un hartuitor de vedete, inseamna ca pierdem singura ocazie de-a avea o poza cu cei doi la Iasi. Dar n-as baga mana in foc ca Mihai Chirica nu o va face. Ori in lift, ori chiar pe scena, iesind dintr-un tort urias si strigand: "Surpriza!".

Depasirea evenimentului de la Iasi va insemna pierderea momentului optim pentru Chirica. Daca joi cade Guvernul, se da Ordonanta cu doua tururi si misiunea outsider-ilor se usureaza. Daca Iohannis vrea liniste in filiala pana se alege el, trece si Craciunul fara schimbarea-soc.

Din ianuarie, ori Iohannis, ori Barna, vor reforma retelele transpartinice care mentin oameni ca Mihai Chirica pentru ca sunt docili si livreaza. Va da foarte bine sa resuscitezi Justitia, sa ai doua-trei stiri la jurnal cu descinderi si dosare redeschise, iar la Iasi Chirica are vreo trei case la control si vreo sase contracte cu Conest in mapele DNA si OLAF. Toate inceputurile de mandat inseamna emulatie si incredere in puterea schimbarii.
Nu e o lupta electorala reala, nu e poporul care hotaraste. E un sistem infractional la cel mai inalt nivel politic care fixeaza niste lideri si-i matura pe ceilalti din cale, jucand murdar: alunga sponsorii si inchid accesul la media.

POZA

Nu Chirica e cel pe care il alegem, ci sistemul care il tine pe acesta in fereastra. Iar in primavara cred ca va fi un val urias impotriva moroilor care trag sforile in institutii si ofera protectie. Va fi ca la Revolutie, poporul va mai reseta o data jocul politic. Iar pentru PNL, in situatia creata, Chirica nu va mai valora nimic. Pentru ca tavalugul anti-sistem va scoate alti oameni in fata. Chirica, in sine, nu e o forta electorala, ci o reteta financiara de pe urma caruia investitorii fac profit. Iar la primavara, valul va anula banii.

Gabriel Gachi

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?