PREFECTUL SIMPLU SI MAI MULT CA PREFECTUL

JFHGGF

MOTTO: „Prefectul acţionează pentru menţinerea climatului de pace socială şi a unei comunicări permanente cu toate nivelurile instituţionale şi sociale, acordând o atenţie constantă prevenirii tensiunilor sociale.” (art. 19, lit. c, din Legea nr. 340/2004 privind prefectul și instituția prefectului)

.....................................................................

Realitatea este că Bucureștiul va avea , în sfârșit, un prefect care să mențină pacea socială și să prevină tensiunile... În scopul prevenirii cu succes a încordării din societate, dar și al unei comunicări spornice cu cea de-a patra putere în stat, Bucureștiul merită un prefect care să afișeze o respectuoasă și caldă dorință de deschidere către presă. Putem ilustra cu „deschiderea” către - luăm un exemplu oarecare - Victor Ciutacu, jurnalist, angajat al postului de televiziune ROMÂNIA TV:

„Așadar, măi obraznicătură miCĂ CARE  strigi toată ziua să moară Securitatea, taman din curtea instituției, ai uitat fă, când, în urmă cu puțini ani pișai ochii și băleai abundent rugându-mă pe messenger să cobor în mizeria ta, să facem ceea ce tu numești «o emisiune»? Plângeai cu sughițuri și muci, spunându-mi cât de mult mă apreciezi, cât de mult mă respecți și cât de oripilat ești de nedreptatea care mi s-a făcut. Hai să le spunem oamenilor, vagaboandă mică...” (Traian Berbeceanu, pe pagina lui de FACEBOOK, 6 martie, 2020)

Aici domnul comisar, viitor prefect al Bucureștiului, dorea să stabilească o legătură de suflet cu presa, ceea ce i-a și reușit. De aceea comunicatul acestuia se încheie, duios, cald, amical, înțelept, decent, cu frumoasa urare populară:

„Hai sictir, secătură!”

Pe de altă parte, tot „prefectul de mâine” al Bucureștiului, Berbeceanu Traian pe numele lui, va fi „uns” evident și pentru a respecta cu sfințenie litera i), din art. 19 al Legii nr. 340/2004 privind prefectul și instituția prefectului, paragraf care sună așa:

„...dispune măsurile corespunzătoare pentru prevenirea infracţiunilor şi apărarea drepturilor şi a siguranţei cetăţenilor, prin organele legal abilitate.”

În intenția apărării drepturilor cetățenilor și desigur, a siguranței acestora, prefectul de mâine al Bucureștiului, recte Traian Berbeceanu, a scris la un moment dat așa:

„Mitocanul ăla de Badea (Mircea Badea , de la postul de televiziune ANTENA 3, n.n.) trebuie bătut zilnic, dar nu așa. Nu în ring, unde ori leșină imediat ori abandonează, este salvat de arbitru și apărat de protecții. În stradă pentru că aia-i bătaia care doare cu adevărat. Să simtă prostovanul cum trosnește o claviculă, cum bubuie pumnul în tâmplă, să afle care-i gustul bordurii și mirosul asfaltului. Golănește. Ori suntem golani, ori nu mai suntem?!” (7 februarie 2019, pe pagina de FACEBOOK a lui Traian Berbeceanu)

Ei? Păi, nu, cetățeni? Nu vă simțiți mai apărați atunci când citiți aceste rânduri? Adică, zic, doar să nu-l supărați pe domnul viitor prefect, că pe urmă imediat gustați din poli-bordura lui Videanu sau din asfaltul cam rânced al lui Viorel Lis!

Oricum,  să știți că el n-a vrut... el dorea acolo jos, la talpă, la munca de partid și la lipit afișe... Dar ce să facă dacă țara i-o cere? La război... comme à  la guerre, ca să zic așa (că de acum va trebui să colaboreze și cu Clotildă Armanʹ,  pe franțuzește!) și dacă patria îi solicită sacrificiul, el nu se dă deoparte! Iată crezul său, la înscrierea în PENELEU:

„De ce acum? Pentru că, cred cu tărie, este momentul ca în viața tuturor partidelor să apară oameni noi, care până acum nu au mai fost implicați politic. De ce PNL? Pentru că mereu am avut simpatii liberale. Pentru că, în condițiile unei guvernări pline de greutăți inimaginabile, am simțit grija față de cetățeni (și noi, și noi, și noi, și noi am simțit!!!! n.n.), preocuparea pentru sănătatea și siguranța acestora în detrimentul cumulului de capital electoral. Pentru că este partidul care poate să repornească România! Pentru că... PNL!

Unde în PNL? Jos, la talpă, în linia întâi. Voi fi un simplu membru de partid, fără să vizez vreo funcție de conducere.” (3 iulie 2020, ACTUAL 24.ro)

Deci, cum ziceam, fără funcții... „dăcât” dă consilier al ministrului de Interne, Vela Marcel... adică dă șef dă cabinet... și dă prefect al Capitalei... Atât!

Daʹ și PENELEUL, sensibil, nu s-a lăsat ci a fost profund recunoscător:

„PNL: Bine ai venit Traian Berbeceanu! Pentru revenirea la normalitate.” (3 iulie 2020)

Păi, nu v-a spus președintele vostru că trosnetul claviculei, pumnu-n mufă, mușcatul bordurii și inhalarea damfului de asfalt e normalitatea? Nu asta ați votat, dragilor?

LUMINITA  ARHIRE

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?