PETROLUL, GAZUL SI EUROPENII

JHDHDGDFG

Îmi amintesc de propunerile Rusiei către UE, inclusiv România... Propuneri de colaborare economica, colaborare în domeniul securității etc... Toate aceste propuneri au fost respinse pe motiv ca NOI, America si NATO, avem nevoie de un adversar.. și/deci., contractele pe livrările de gaze pe termen lung au fost anulate, în locul lor fiind semnate contracte pe termen scurt, evident, la un preț mai mare. Politica economică imbecilă a comisiei UE, produsă de peste 40000 de birocrați (mulți dintre ei cre(ș)tini sadea), a generat criza energetica, care la rândul ei va genera criza alimentară. Peste toate acestea se va suprapune criza financiara (inevitabila) anunțată chiar de FMI......

Îmi vine în minte remarca Ambasadorului Rus la Stockholm: „Ne doare în cot de sancțiunile voastre” ... M-am întrebat atunci: De ce ii doare cotul ?? Răspunsul mi l-am dat tot eu: sancțiunile nu fac decât sa elimine Rusia din zona PERICOL - dominată de $ si derivatul sau Euro și să o orienteze către zona foarte dinamică a ASIEI.... India,  China si ceilalți Tigrii asiatici plus toata America de Sud . Aceasta zonă va acoperii golul lăsat de US si UE și nu va face decât sa grăbească prăbușirea sistemului financiar bazat pe $ si a derivatului sau, Euro. De ce? Pentru ca toate aceste țări vor evita dolarul si vor face comerț în propriile monede, ori in cripto, or altceva.

La nivel de securitate, lucrurile stau si mai bine pt Rusia... Exista 3 poli de putere. US, China si Rusia... Politica belicoasa a US si UE nu au făcut decât sa întărească alianța Rusia - China... Ori, potrivit fostului secretar economic din administrația Regan, Dr. Paul Craig Roberts, „US is no match for Russia and China”, UE ne-contind in jocul geopolitic, așa că "„durerea" din cotul AMBASADORULUI RUS la Stockholm, este justificată.

Sancțiunile impuse Rusiei afectează mai mult UE si US. Gazul s-a scumpit in US cu 37%, însă marea durere a americanilor vine la pompă: 6 $ pe galonul de benzină. Daca prețul galonului va creste si mai mult, soarta moșului Biden este pecetluita...

DAN  HARANGUS

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?