PELERINII IASIULUI

HNFHFGJJ

De vreo săptămână ne-au invadat orașul o mulțime de oameni, au bulversat circulația, au luat cu asalt magazinele, au dat viața ieșenilor peste cap.

E o lume pestriță, de la tineri frumoși, copiii, persoane în vârstă, până la persoane dubioase, cerșetori.

Ei sunt pelerinii. Unii vin cu evlavie și credințã, alții din inerție, sperând vreo minune, alții ca să bifeze și ei mega evenimentul.

În fiecare an, aceeași poveste, dar trece și această perioadă și ne vom lua orașul înapoi.

Dar nu vă înțeleg pe cei aroganți, plini de scârbă, care criticați în cel mai urât mod valul de pelerini ,,pupătorii de moaște”.

Chiar nu vã puteți abține!? Unii uitați că sunteți creștini, uitați că, poate, la un moment greu al vieții ați ridicat ochii către cer și ați strigat ,,Doamne ajută!”, ori că ai voștri străbuni și-au rupt oasele luptând și genunchii aplecându-se la rugăciune pentru pace, pe timpul războiului, a foametei, a bolilor, pentru ca noi, acum, să avem o viață bună.

Ori alții vă credeți atotputernici, siguri de viața și destinul vostru, având autocontrol a tot ce întreprindeți, dar clacați la primul necaz.

Faceți mișto din pelerini, dar stați la rând pentru o șhaorma sau burger gratis, admirați și mergeți la festivaluri unde se bea pe rupte și se droghează lumea, la paradele curcubeului, admirați sãrbãtorile importate și costumele stupide de Halloween, cereți toleranță pentru anormal, dar voi nu oferiți niciun strop de nimic.

Priviți un pic în interiorul vostru, peste vălul negru de răutate, poate mai găsiți urma aceea de omenie și înțelegere.

Ori... uitați-vă în altã parte!

Și, da.

Asta avem noi important: această credință, speranța în pace și minuni.

Și, da.

Noi ieșenii o avem pe Sfanta Parascheva.

Și e o minune de sute de ani.

PETRONELA  PRISACARU

Featured

DIFERENTA

Am considerat că trebuie să distribui pe cât mai multe grupuri și pagini - pe care pe unele le administrez eu și pe altele nu - acel mic flaier cu Programul în câteva puncte pe care partidul SOS România <

BULIBASA PENTRU IASI

La locale, ieșenii nu au pe cine vota!

Zi de zi, pe str. Stejar sunt parcate în același loc niște mașini  particulare. În dreptul aceleiași case. O fi firmă, o fi loc de randevu, nu se știe exact.

Mihail Moldoveanu Tue, 05/21/2024 - 14:56
TARA FAGADUINTEI

Primesc pe privat un mesaj de la o prietenă de Facebook, prin care îmi spune că altă amică a ei i-a dezvăluit din surse apropiate  de la granguri din Poliție și Servicii că au în prezent o frenezie soră cu nebunia ca să-și pregătească o iminentă „evada

Gabriel Mihaila Sat, 05/18/2024 - 06:49

TRADATORII

Norocul meu în viață a fost că am învățat tot timpul din greșelile mele și ale altora... Am greșit poate o dată, dar niciodată a doua oară cu același lucru.

MAXIMA RUSINE

Sunt cât se poate de sincer cu voi.

M-am apucat să scriu acest articol cuprins de maximă indignare, ură și rușine în fața românilor .

Mihail Moldoveanu Sat, 04/20/2024 - 10:23
VREMURI NOI? IARASI NOI!

Este campanie electorală pentru „locale” din câte înțeleg... Prin oraș banere imense cu mutrele jnapanilor pe toate gardurile.

Gabi Mihaila Tue, 04/16/2024 - 07:26
SIMILARII LUI SIMIRAD

Când mă gândesc la faptul că există în prezent în Iași – cu drept de vot – Cetățeni tineri care nu au prins „primele alegeri libere”  din 1992 organizate de FSN, parcă mă apucă un fior pe șira spinării...

Gabriel Mihaila Sat, 04/06/2024 - 13:43
TEHNOCRATI MEDICALI

Dezbatere „servită”, cu dedicație, la BZI. Nu se cunosc sponsorii darului cu fundă roșie, dar aceia dintre noi cu puțină tăbăceală la creierul mic și stingher, au mirosit adresa.

Gabi Mihaila Thu, 04/04/2024 - 12:57

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?