PARANORMAL! DESI E MARE, JOHANNIS A FOST INVIZIBIL

jdgbfggffgv

MOTTO 1: „Several air raid sirens rang out in Kyiv as French President Emmanuel Macron, German Chancellor Olaf Scholz and Italian Prime Minister Mario Draghi started a joint visit to show support for Ukraine in its fight against the Russian invasion.” (FRANCE 24's Catherine Norris Trent reports from Kyiv, Ukraine, 16 june 2022, 11:25 update 11:47).

MOTTO 2: „Nu sunt sigură că vor fi anunțuri strălucitoare în urma întâlnirii, dar indiferent cum se va încheia, va fi o întâlnire istorică care fie va deschide calea către o Europă mai puternică, fie către o Ucraină mai puternică. Faptul că TREI LIDERI EUROPENI au venit în Ucraina chiar în mijlocul unui război total, este un semnal grozav care întărește Ucraina și Europa” (declarație a vicepremierului Iryna Vereshchuk, 16 iunie 2022, ora 11:28... Amintim că președintele României ajunsese la Kiev de la ora 10:19, potrivit AGERPRES.ro, care citează Administrația prezidențială, deși pe pagina PRESIDENCY.ro se păstrează o discreție totală asupra timing-ului...)

.....................................................................

E posibil, cetățeni,  ca vicepremierul ucrainean Iryna Vereshchuk să nu fi știut, la ora 11:28 că încă de la ora 10:19 erau NU TREI, CI PATRU LIDERI EUROPENI la Kiev? Aș putea să râd. Numai că nu-i de râs, e chiar grotesc...

Aflat în vizită la Kiev, fiind cu un cap mai înalt și, poate, mai pătrat decât Elenski, Draghi, Macron și Scholtz, pămătuful nostru a fost, totuși, invizibil pentru presa de peste hotare. Poate că unii jurnaliști au crezut că e „o statuie vie”, din moment  ce venea din țara unde Iulian Bulai „s-a ales” șef peste „Comisia de pentru cultură, arte și mijloace de informare în masă” numai pentru faptul că a împletit cățeluși din baloane colorate și a stat vreme de câteva ore, nemișcat, în chip de  Henrik Ibsen, în centrul orașului Oslo. Alți jurnaliști înțeleg că l-au confundat cu vreun bodyguard forțos de-al lui Elinski, ales special așa, mai ‘năltuț, pentru ca, scrutând zarea, să vadă în avanpremieră când vine racheta rusească, înaintea celorlalți șefi de state și de guverne, mai piperniciți, dar nu suficient de piperniciți cât să nu fie remarcați atât de rachetele rusești cât și de presa occidentală!

Dar vă asigur, că ceea ce vedeți nu este adevărat, ci sunt doar răutăcisme, zic, din moment ce analistul de forță al politicii externe, domnul Bogdan Chireac, s-a grăbit să ne lumineze asupra evenimentului istoric al vizitei oficiale a președintelui Klaus la Kiev, zicând pe 16 iunie 2022, la ROMÂNIA TV, următoarele:

„Este CEA MAI MARE REALIZARE a președintelui Klaus Iohannis în cele două mandate: aducerea României alături de principalele trei mari puteri europene Germania, Franța, Italia. Este un moment unic. Și aceasta în condiții de război! E și CURAJUL PERSONAL AL PREȘEDINTELUI Klaus Iohannis, indiscutabil. E în zonă de război, cu Zelenski, cu alarma la Kiev, care a început să urle de dimineața. Este un moment, care din punctul de vedere al imaginii României în Europa, E EXCEPȚIONAL”

...asta după ce ne luminase exact invers, cu doar o  zi înainte, pe 15 iunie 2022, la B1 TV:

„Primele 3 puteri europene, după ieșirea Marii Britanii, acestea sunt: Germania, Franța, Italia. Să pui și mica Românie, cu toate problemele ei, alături de ele este un gest, e o recunoaștere. Deci este din nou o oportunitate extraordinară pe care o are țara noastră și pe care, din experiență, ÎMI ESTE FOARTE TEAMĂ CĂ O VA RATA (...).Ce ar trebui să facă președintele Iohannis, că dânsul stăpânește lucrurile și guvernul, ar fi o analiză și o remaniere profundă a guvernului, pentru a face lucrurile să funcționeze. Celelalte sisteme sunt pierdute acum cu mandatul său, adică sistemul de justiție este nefuncțional și administrația este neperformantă, nu cred că acestea mai pot fi reformate în doi ani și jumătate, poate cu următorul președinte, dacă ne va ajuta Dumnezeu SĂ FIE UN OM CU CAPUL PE UMERI.”

Deci, ce-avem noi aici? Păi, avem  un ditamai „deși am dreptate, totuși greșesc” ca la mama lui acasă! Și mai avem dovada vie că orice Chireac adevărat poate să vibreze la niște comandamente și comenzi, cam așa cum orice morsă competentă poate prezenta publicului niște piruete la 180 de grade, de-ai zice că dansează în Lacul Lebădoilor!

Păcat că Putin e-n comă după ultima extirpare de multiple tumori, că altfel era posibil ca măcar el să-l observe pe Klaus al nost’.

Ceea ce i-ar fi „cauzat grav” la ficat dictatorului sângeros, aflat cu un picior în groapă, cred și ar fi adăugat și-un pic de ciroză peste multiplele și recunoscutele sale maladii incurabile!

.....................................................................

P.S. Am verificat în AGENDA PREȘEDINTELUI toate evenimentele din acest an. Și am observat că toate, absolut toate, cu excepția vizitei la Kiev, au ora de desfășurare trecută în dreptul evenimentului. Pe pagina despre vizita la Kiev nu scrie decât 16 iunie 2022, fără nicio încadrare în timp a întâmplărilor zilei. De asemenea, în dimineața zilei de 16 iunie, în timp ce Pămătuful era deja în tren, vizita nu era încă înscrisă în Agenda Președintelui. La Kiev, vicepreședintele ucrainean nu știa că e și el pe lista  de oaspeți și, evident, nici că a sosit deja. Reporterii străini n-aveau habar nici ei că sosește și, mai mult decât atât, nu l-au observat nici măcar când l-au „tras” în poză.

Nu e nimic ciudat aici, dincolo, să zicem, de niște gafe monumentale de protocol sau de o informare jurnalistică precară?

LUMINITA  ARHIRE

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?