ORAS DE BOY, ORAS DE TROGLODITI

sbdjfkk

MOTTO: „În orașul lui Chirica,

                  Tre să știi unde-i Purcica

                  Sau Milano, sau Ibiza,

                  Să fii halitor de pizza...”

.................................................................................

Frecați-vă bine la ochi dragi ieșeni! Nu aveți vedenii, nu este niciun trucaj cu Photoshop! Este pura realitate ieșeană...

Am scris în ultimii 15 ani doar, zeci, sute de articole care au avut ca temă inepția și ticăloșia edililor ieșeni, în care includ de la Primar, subordonații săi din instituțiile primăriei, comandanți de Poliție Rutieră, jurnaliști făcuți cu mâna tremurândă de oboseală, etc.

Imaginea din coperta articolului este luată din trafic, prin parbrizul mașinii și este localizată în intersecția din spatele Gării Internaționale Nicolina, între Bd. Dimitrie Cantemir și Bd. Nicolae Iorga. Prin această intersecție Primarul Iașiului – Bulibașa Mihai Chirica, ce a bulibășit Iașiul – trece cu siguranță zilnic când „se retrage” spre iatacul conjugal în care stă cu chirie în acte, la o vilă CONEST, ca să nu bată cică la ochi cu ce bani mangliți sau din ce șpăgi a cumpărat de la firma de casă a primăriei de unde și-a racolat ultima nevastă oficială, acest edificiu...

   hshdhjh                   Prin urmare, niște idioți care îi are în subordine pe la Servicii Publice Municipale și în primărie – „trăiț dom injiner Crihan”! „săr’mâna mămica”! – au fabricat în atelierele proprii un panou de orientare în intersecție conform prevederilor STAS 1848/2005, ca modelul de imagine, doar că este complet anapoda în ce privesc informațiile oferite. Probabil că puradelul lui „duamna” Dana și al lui tati (sing de instalații Crihan de la Serv. Publice Municipale, pus cu mâna de Simirad ot Coțușca pe vremuri și preluat pe inventar de Chirica până s-a născut, a crescut și a terminat facultatea de construcții beizadeaua Lucian Crihan, cu mult ajutor  plin de interes al profesorilor de la Construcții, colaboratori apropiați ai primarilor foști și actuali, pe bază de stipendii mascate în contracte) a dorit să facă el o glumă de mare inteligență și a dat subordonaților de la atelierul de pictură acest text, menit să provoace râsul curcilor.

Este curios însă pentru unii (că pentru mine este ceva foarte normal și previzibil) cum acest panou de miștocăreală a primit avizul și acceptul băieților cu cașchete, călare pe câini comunitari care patrulează prin urbe noaptea, când este mai lejeră circulația, că în rest stau la umbra aerului condiționat, prin birouri și separeuri la dos, în baruri și cafenele. Cum a putut onor comandantul Poliției Rutiere împreună cu „suptordonatul” său de la Biroul municipal să tolereze acest fapt cretin și idiot în buricul Târgului?

În primul și în primul rând, locul unde este poziționat panoul de orientare obliga pe idiotul care conduce Serviciul sau Biroul de circulație la nivel de primărie și Serv Publice, să pună pe panou săgeți ORIZONTALE și nu oblice, pe toate direcțiile indicate, deoarece este vorba de o intersecție în „T” și prin urmare direcția de mers este perpendiculară pe direcția de acces în intersecție. Asta... prima problemă.      hdgfdhhj

Următoarea probleme (că e mai multe, băă!) este că sunt semnalizate aiurea niște localități dinafara României, pe la capătul Europei, în stațiuni maritime pe unde își fac probabil vacanțele plătite din șpăgi Crihan Family și Bulibașa Iașiului, cu vreo pereche „new entry”, tot cu lovele grup făcuți din ciordeală noaptea pe fulgerătură.

Stasul românesc prevede ce localități trebuie să fie semnalizate pe panourile de orientare. Se trece o localitate importantă pe o direcție de mers – să zicem București, că este capitala țării – iar imediat dedesupt se cere semnalizarea primei mari localități sau nod rutier, cum ar fi spre exemplu Vaslui. Așa este corect, nu Ibiza, miștocarul lui mami... Evident, că nici Milano nu are ce căuta pe panou, Boule! Eventual puteai să semnalizezi la dreapta primul nod rutier după Iași, adică Târgu Frumos (estetic, pentru necunoscători).

Cât despre Băile Purcica – un obiectiv de interes  pur local, probabil că l-ai pus în onoarea doamnei m-ta, care la începuturi acolo își petrecea concediul cu tat-tu, până a început să prindă cheag în suptordinea Bulibașei actuale.

În cel mai corect caz, pe fondul alb al casetei de pe panou trebuia semnalizat Spitalul de Recuperare, că este un obiectiv ce poate fi căutat de șoferi din alte orașe sau județe.

Dacă tot suntem la capitolul circulație rutieră în orașul Bulibașei, să vă spun acum câteva cuvinte despre bătaia de joc pe bani publici ai trioului de neînvins de către DNA Iași – premarele Bulibașă și cei trei membrotei ai lui Ctihan Familly.

Pe str. Aurel Vlaicu, de la Piața Doi băieți spre Dancu – curând reabilitată împreună cu linia tramvaiului 3, cu fonduri europene devalizate de Chirica împreună cu cumătrul de-i dereftor general la Conest – au montat anțărț, când dădea primul fulg, niște catadioptri carosabili din sticlă, meniți să funcționeze drept „șicane”, ca să te descurajeze să circuli pe linia de tramvai, deși idioți precum îi știm, cu ocazia acelei „grandioase” lucrări cu fonduri europene, nu i-a dus dibla să creeze de la Doi Băieți un bulevard cu 3 benzi pe sens din care mijlocul să fie destinat tramvaielor, că aveaU ocazia unică în acest secol să facă acest lucru, chiar dacă ar fi trebuit să radă 5 maghernițe la stradă și să-l deranjeze pe Cheșcu să-și mute blocul făcut abuziv lângă liniile de tramvai!

Acei catadioptri puși în octombrie, aiurea, într-un festival de aruncat zeci de mii de euro pe fereastra bunăstării lor personale, sunt în aprilie scoși de echipe de la Citadin probabil, sau Servicii publice Municipale și „REARANJAȚI” pe altă poziție, cu 20 de cm mai la dreapta, lăsând acum o linie întreruptă unde era cât se poate de normal să se întâmple de prima dată, ca un fel de marcaj de noapte al benzii 1, cea de lângă trotuar. Este o mare bulibășeală în traficul rutier, te trezești cu hoarda de lucrători cu un punct mobil de lucru foarte prost semnalizat care dau alte găuri în asfaltul nou turnat acum 7-8 luni, o altă batjocură pe bani publici, din care s-au dosit milioane bune! Alooo, DNA Iași, mai aveți competență pe aici, sau vine DNA Chișinău sub coordonarea lui Luluța să cerceteze speța? Deocamdată Mafia a palmat cercetarea OLAF cu devalizarea răsunătoare, CEA cu reabilitarea șinei de tramvai de pe str. Elena Doamna... Dar nu ține, că nici noi nu ne lăsăm...

Acestea fiind spuse, vă adresăm calde salutări tovărășești tuturor gușterilor care azi se cred ștabi și care își umflă mușchiuleții testiculelor,  uitându-se în oglindă.

„Oglindă oglinjoară, care sunt cele mai mari și mai tari coaie din țară?” Ei nu știu cât de aproape este momentul castrării!

GABRIEL MIHAILA

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?