OMAGIU

dhcghdfggh

Ieri, în Duminica Orbului Liberal, s-a ales cu o majoritate covârșitoare, dinainte aranjată conform vechii tradiții liberale instituită de Relu Fenechiu – cu litere aurite de o șchioapă fiindu-i scris numele pe placa funerară a politicii ieșene – noul Șefuț al Orgasmului Municipal al PNL Iași.

Evenimentul nu a produs nicio surpriză, deoarece Oficiosul organismului limmberelu a anunțat din vreme mârșăvia care este trasată. Pentru cine nu îl cunoaște pe musiu Danaga care o ține langa cu politica, deși el are doar calitatea de limbist asiduu al oricăruia preia Puterea, dumnealui are o vechime imensă în partid, deși este încă la o vârstă fragedă, când dezvoltarea minții sale poetice a economiei de piață a rămas cu mult în urma părului, ce fiind mai deștept, a părăsit suprafața de joc, fiind sătul să mai țină umbră unui cap sec și setat pe limbi străine...

Marius Danga a fost adus în politică și în PNL Iași de GURU Fenechiu pe când acesta -fiind încă bătrân student la Construcții financiare în campusul T. Vladimirescu, la o vârstă înaintată, când majoritatea oamenilor au făcut deja două facultăți cu Master, se plictisea în cămin așteptând clienți pentru noul lot de blugi aduși de la osmanlâi cu firma MURAT (100 dolari biletul dus-întors).

Atunci Relu s-a hotărât să-și umple timpul liber intrând în politică la liberali, dar nu oricum, ci direct în frunte pe funcția de păduche, ușuindu-l firesc pe (e)Rectorul Mitică, ce avea să predea ștafeta la nervi avocatului Adrian Mogos, un ins care a pledat nevinovat pe funcția de Președinte, că purta o pălărie borsalină  mare, ce tot îi cădea pe nas.

Deci: GURU Relu a luat după el o cohortă de caracudă studențească ce îi plasa blugăraia prin cămine de pe funcția de Dealer, cohortă ce avea să devină armata sa de mercenari.

De aici încoace, basmul este cunoscut deja de toată lumea, s-a instituit o nouă ierarhie în partid, s-au acordat grade și funcții noi. Relu era General. De la el în jos, Cristi Adomniței a devenit LocotenentAghiotant Șef, iar mai apoi veneau Sergenții, ca Liviu Brătescu, Marius BOUdea, iar mai la urmă țucălarii, ce aveau importantul rol apropiat de General să țină și apoi să deșarte olița de noapte... Tânărul cu puf pe față de atunci, venit pe jos de la Bârlad la Iași  să nu-l curenteze trenul și care sărea peste liniile de tramvai tot din același motiv, era Marius Danga Langa de astăzi... Lui Relu îi plăceau obrajii lui bucălați ca un cur de nou născut, care se uita la membri veniți în sediu printre ochii săi semiînchiși de lumina puternică a soarelui ieșean. Era în observație permanentă și întocmea rapoarte verbale zilnice către Șefu despre figurile diferitor cetățeni cu veche legitimație. Buuuunn...Anii au trecut, Danga recruta noi mâini tinere de votanți în Organizație, cu care Guru îndepărta oamenii vechi și valoroși și punea pe funcții numai mucoși cu lumânările curgând din nas, dar care executau fără crâcnire ordinele. Din ăi mai bătrâiori, mai mașcați, erau de vază al de avocatul Vlasov – om integru, cate îi fusese Profesor de Poker lui GURU și lui frate-su și care antrena echipa liberală. Alt „bătrânel” lângă Relu a fost un „specialist” în arta diversiunii și a manipulării, ca ex-generalul Simion-SRI, căruia Javra Ceacâră i-a dat a treia cizmă pentru trădarea intereselor sale, când a devenit consilierul lui Fenechiu.

Acum, că v-am readus puțin în memoria calculatorului acele vremuri apuse, de cei cinci ani de pârnaie făcuți de Relu pentru o găinărie nevinovată din care azi și-a pus în piept insigna de deținut politic, să vă menționez că tot în acel timp, Danga Langa avea puțin peste 18 ani și la două zeci era deja cu nasul la înălțimea turnului cu ceas de la Palat. I se urcase la cap aproape de creierul mic ideea că viitorul lui sună bine, iar conform unui grafic întocmit de ei, la 29 de ani avea să fie Ministru al Poeziei economice într-un guvern liberal, iar pe la patru zeci cât are cam acum, nu va mai fi altă funcție pentru el, decât acea ocupată acum de Johannis în mod abuziv.

Nu a fost să fie așa, în 2012 au fost cu toții unde au pupat Piața Idependenței cu Nichita și Ciuma Roșă și așa s-a construit USL-ul... Toți limberelii (adică ăia care dădeau limbi lui Relu) au primit funcții în Admenstruația locală și în Deconcentrate și s-au pus pe mangla cu ochii la ușă. Danga s-a ajuns vițelprimar din partea PNL în Consiliul Local, de unde pupa poala actualului bulibașă. Se trăgea cu tramvaiul și cu otobuzul afumător adus cu moșmanda de Cumătru din Vaslui a magraonului Chirica. S-a legat o mare prietenie între cei doi. Destrămarea USL-ului după trădarea lui Crin Antonescu ce și-a băgat melesteul în interesul liberal, aducând sasul pe WC-ul de la Cotroceni, a însemnat automat și ușuirea lui Danga.

Securismului nou nu i-a plăcut această imensă putere ce deținea o majoritate lejeră la vot și Băsescu a început curățenia de toamnă-primăvară, ca să destrame USL-ul. Așa a căzut în lupta nedreaptă Relu Fenechiu, imediat martirizat de locotenentul său Adomniței și de pleiada de țuțeri-serjanți, care plângeau de li se zguduiau portofelele de atâta plâns.

Dangă a vrut atunci să fie, dar nu a mai fost, pentru că generalul Simion avea grijă de puiul său, BOUdea, cel care îi este copchil de taină. După ce și locotenentul Adomniței a intrat la zarcă pentru mișmașuri care nu erau cusher,  așa cum îi prevăzusem și eu, Danga s-a luptat puțin cu dinții ca să fie ce nu a mai fost, dar din asta a căzut în dizgrația lui BOUdea și a fraților Gemini 2 Muraru, din care unul îi este lenjerie intimă lui Johannis. Exact ăsta îi ia locul în America lui Columb, fostului Maior de intendență diplomatică.

Jocurile toate au fost făcute de tâlharii crescuți de Relu ca pe el însuși – fără mamă, fără tată – exact precum a crescut și nea Nicu plozii de la Casa de Copii, meniți să-i salveze cândva pielea... Danga își tot zăngănea talanga doar-doar cineva din noua putere îl va auzi și pe el și îi va da o funcție demnă de cel mai sârguincios limbist cu limba de lemn încleiată și idei puține. Nimeni nu l-a băgat în seamă, omul s-a retras într-o chilie cu gratii la Spitalul Socola, unde și-a tratat depresia, de pe funcția de Vicepreș al lui Cățeluș Alexe. iar asta se poare că a înduioșat enorm reptilienii Murarus Dues Cotrocenicus și l-au făcut șef al Organizației Municipale prin el însuși!

De aici, totul este istorie... 98 de soldați disciplinați cu tricouri căcănii l-au votat disciplinat, iar de azi înainte, Danga-Langa va fi mai mult decât a fost, ba chiar cu nimic în plus.

Ce miros de căcat nevidanjat era până acum prin Podu Roș, ce ocolea lumea această zonă ordinară a Iașului, dar să vezi de azi înainte câte voturi va obține PNL-ul local la orice alegere de bulibașțșă viitoare!

Ieșenii sunt conștienți acum despre ce caracter diareic au liberalii, care s-au lepădat de exemplu de BOUdea – contracandidatul veșnic al lui Chirica – și în ultima clipă l-au ales pe magraonul Mișu, că acestuia îi puțea tare Ciuma Roșă care l-a pus primar.

Ăsta le este caracterul, ăștia sunt oamenii, iar dacă ar rămâne doar cei 98 de ticăloși nebotezați de mine ca să uite lumea de PNL, asta i se datorează cu siguranță de acum înainte și lui Danga-Langa-Manga, o creatură care are de acum după vechimea în partid, vârsta pensionării speciale.

Oricum, lumea a înțeles încă o dată că liberalismul a fost o doctrină care a făcut bine acum peste 100 de ani României, dar azi a schimbat azimutul cu penibili și caractere ZERO.

Priviți-i chipul: ochii săi emană dârzenie, barba lui exprimă hotărâre și determinare, nasul său adulmecă rahatul din partid, urechile sale sunt două parabole ce captează orice știre despre un ciolan cu mai multă carne. L-ați numit pe Danga? Bine ați făcut! Avem șanse tot mai mari să nu mai auzim de PNL!

GABRIEL MIHAILA

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?