OLAFUL PACALIT DE VULPE – BASM DE ADORMIT COPIII ADULTI

jkghfhjhn

MOTTO: „Cancelarul Olaf Scholz și soția sa ar fi aruncat la coșul de gunoi documente, inclusiv legate de summitul G7, care nu aveau un caracter public și pe care ar fi trebuit să le distrugă. Pe unele hârtii scria «informații clasificate - doar pentru uz oficial», a scris revista germană Der Spigel. Mai multe vulpi ar fi intrat în tomberoanele de la reședința din Postdam a cuplului, au umblat în sacii de gunoi și au răspândit documentele în fața clădirii. Așa au fost văzute de vecinii lui Olaf Scholz, care au vorbit apoi cu presa.” (DIGI 24. ro, 26 iulie 2022)

.....................................................................

A fost odată ca niciodată... a fost odată un Olaf-Împărat care domnea cu înțelepciune peste o țară cu oameni harnici și muncitori, pricepuți la șurubăreală și la cântat iodlere ca nimeni altcineva!

Înțelepciune, înțelepciune, zic, c-așa scrie în poveste, dar vedeți voi, dragi copii din estul Europei, că Olaful nostru avea, totuși, un cusur: nu numai că nu colecta gunoiul diferențiat, pe sortimente și coduri de deșeuri, așa cum recomandase Marea Împărăteasă Ursula, ci chiar, în mod reprobabil, arunca în aceeași pubelă din fața palatului, doze de bere, resturi de ștrudel, bormașini BOSH defecte, armament găsit prin grădină - rămas de la ultimul ajutor militar acordat fratelui Elinski - laolaltă cu deșeuri de hârtie... ceea ce pe mulți a îngrozit!

Cum? Să nu știi tu, ditamai Împăratul, că hârtia se colectează diferențiat în saci albaștri? și să arunci peste resturile menajere - despre care este cunoscut că atrag ca un magnet vulpile cele șirete - bunătate de coli imprimate și pe o parte și pe alta (o coală reciclată - o crenguță de copăcel salvată!), pe unele dintre ele scriind „Verschlusssachen - nur für den amtlichen Gebrauch“ adică „Informații clasificate - doar pentru uz oficial”, asta în caz că putem da crezare traducerii automate, noi, personalul neesențial, care nu știm o iotă în germană?!

Ei bine, ceea ce era previzibil s-a și întâmplat. Vicleana vulpe, văzând o asemenea neglijență cu privire la salvarea pădurilor patriei și mai ales o indiferență crasă față de reciclare și de viitorul planetei, s-a gândit: „păi, dacă ăstuia de păduri și de reciclare nu-i pasă... cum să cred eu că va micșora la iarnă, în palat, căldura până la 19 grade Celsius? și că se va spăla numai la duș? sau că se va rezuma cu spălatul strict în zona micuță dintre fese și doar un pic pe la axile și plici? hai, și pe dinți... așa cum am văzut eu în toate afișele alea despre ce putem face noi, în calitate de patrioți, ca să-l enervăm pe Putin? Mai mult ca sigur că o să se lăfăie în cadă, la 26 grade Celsius temperatura interioară, și-o să se frece îndelung cu o perie cu coadă chiar și pe spate - unde nu-i recomandat  de normele Uniunii Europene! - la cât pare de nepăsător cu mediul și de delăsător cu aplicarea sancțiunilor împotriva lui Putin!”

Așa că vulpea noastră a hotărât să acționeze, pentru binele patriei!

A deschis pubela, care arăta ca o „șaormă-cu-de-toate”, a luat vraful de hârtii dintre resturile de ștrudel și le-a împrăștiat prin curțile vecine, unde supușii de rang înalt sau mai mic le-au găsit, exact așa cum un gospodar din Teleorman, (prieten, absolut întâmplător, cu un redactor de la Rise Project), pe când își ara ogorul, a găsit o valiză cu documente secrete de o valoare inestimabilă despre Dragnea Liviu, inclusiv o agendă telefonică în care au fost depistate 980 de numere de telefon având în dreptul lor nume ce au lăsat anchetatorii cu gura căscată:  „Băsescu”... Dăncilă”... „Hrebe”... „Bănicioiu”... „Pieleanu”. Chiar... ce să fi căutat aceste nume în agenda lui Dragnea?

Dar, să revenim, copii...

Zi-de-vară-până-n-seară, sub cupola de foc a lui Radu Tudor de la ANTENA 3, vecinii Împăratului Olaf, îngrijorați, au început să citească din documentele care mai de care mai  ultrasecrete, iar după aceea, necunoscând nici un redactor mai de Doamne-ajută de la Rise Project, au hotărât să le prezinte unor redactori de la Der Spiegel. Adică, pac! la Răsboiu!

Trebuie să vă spun că în acele vremuri de demult, copii, în jurul lui cădeau împărații ca popicele... și culmea, toți erau vecini de G7 cu Împăratul Olaf... Așadar, căzuse în luptă dreaptă  Împăratul Draghi... se prăbușise, ucis mișelește de propriu-i Sfat al Țării, Împăratul Boris... și-acum cumătra vulpe cea șireată îi pusese gând rău și Împăratului Olaf...

Hei, hei, dar ce faceți, copii? ați adormit? Păi, atunci...  ce să mai zic... am încălecat  pe-o șa și v-am spus povestea-așa!

PS: diferenta dintre Împăratul Olaf și Kaiserul Werner este că primul are vulpi, iar al doilea, numai urși...

LUMINITA  ARHIRE

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?