OFICIAL, E VORBA DESPRE MUCI

hdhdfggg

Chinezii au muci. Mucii provin de la teribilul virus Omicron, varianta BlaBlaBla200.14. Și pentru că au muci, au sigilat Shanghaiul.

Dar din Shanghai pleacă spre export 25% din ceea ce exportă China, care e cel mai mare exportator al lumii. Altfel zis, deoarece niște cetățeni chinezi au muci, China dă peste cap toate lanțurile de aprovizionare globale. Fix acum, când în Europa e cafteala asta dintre Rusia și Ucraina.

În largul portului Shanghai stau sute de vapoare care așteaptă să fie descărcate sau să intre în port ca să ridice mărfuri noi. Nu o pot face. Chinezii ridică din umeri. Dom'le, dacă au muci, au muci! Cu mucii nu te joci. Mai ales dacă provin de la varianta de covideală BlaBlaBla200.14.

Pe nea Ion, din nu'ș ce sat din Bărăgan treaba asta nu-l afectează, că el are găini și rațe în curte. Dar pe cetățeanul occidental, mai ales pe cel american, o să-l ardă la buzunar rău de tot. Fiindcă atunci când e penurie pe piață, toate mărfurile se vor scumpi. De parcă nu erau suficiente scumpirile generate de „războiul lui Putin”.

Până acum China nu a zis că sprijină în vreun fel Rusia în războiul ei împotriva Ucrainei și - în sens larg - al Occidentului. Oficial „China e neutră și sprijină pacea.” Neoficial, e mai mult decât evident că sub pretextul variantei BlaBlaBla200.14 China își ajută aliatul. Cel mai probabil lucrează încet și meticulos la producerea de răzmerițe în Occident, și mai ales în SUA, pentru ca Occidentul, și mai ales SUA, să-și vadă, o vreme, de treburile lor interne și să nu mai aibă timp de dat lecții altora.

Occidentul înghite în sec. Nimeni nu-i poate spune lui Xi: „Hai bă frate, las-o naibii pe asta cu zero Covid, hai că nu mai ține.” Păi cum să-i spună așa ceva? Nu ei ne-au închis în case „pentru două săptămâni” care au durat vreo doi ani? Nu ei au fost cei mai fericiți promotori ai politicilor „zero Covid” la adăpostul cărora să poată cheltui sute de miliarde de dolari și euro pe vaccinuri care nu au rezolvat nimic? Păi cum să le spună acum chinezilor că greșesc? Nu se poate.

Mișcarea chinezilor e magistrală. Prin cultura lor, chinezii nu-ți zic niciodată în față: „Băi nene, tu ești prost.” Sau: „Băiatu', vezi că vreau să te tai, să te bag într-un geamantan.” Dar ți-o zic prin învăluire. Ceea ce se întâmplă la Shanghai e mesaj prin învăluire pentru Occident.

Oficial, e vorba despre muci!  

LUCIAN SÂRBU

Tags

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?