OAMENI SI SOARECI....LA ADIO EU...

djhuyyfh

Nici nu pot nimic sa spun...Adio sai rămas buin...

Nu apa, nu focul, nu cutremurul aduc distrugerile cele mai mari. Jegurile umane, acestea pot distruge cât toate calamitatile naturale la un loc și chiar mai mult decât atât.

Se împlinesc 3 ani de la explozia blocului din Iași, str. Vascauteanu. Morti, raniti, pagube, multa și nemeritata suferinta.

Încă de la început, fără a fi fost gasiti vinovati și în lipsa vreounei hotărâri judecatoresti, e-on a acordat tuturor familiilor sinistrate câte un ajutor umanitar și a platit tuturor o gazda generoasa, la nivelul de lux al apartamentului deținut.

 Timp de 3 ani. De asemeni, s-au oferit sa darame pe banii lor vechiul bloc și sa ridice in loc un altul, din materiale și la standardele zilelor noastre. Au venit cu patronii firmei de construcții, șeful de santier, experti, toate bune și frumoase, într-un an puteam sa fim in noul nostru bloc

Ar fi fost prea frumos...jmdjuyre

Oriunde există un interes comun și o suferinta comună, apar și niște profitori fără sentimente umane ce au doar un interes propriu și meschin. Asta e viața la bloc, viața la comun... Unii cu lacrimile, suferința și chiar mortul in familie, alții aşteptând insensibil și implacabil, o pleașcă nemeritata și necinstita. fikgjjnhd

3 familii (era suficient și un singur om) au refuzat sa semneze pentru demolarea blocului afectat, conditionand aceasta de acordarea unor sume absolut aberante drept despăgubiri morale. Lacrimile, suferința, rugamintile, chiar moartea unora din celelalte familii, nu i-au putut indupleca.

Restul familiilor au primit niște sume drept despăgubire, sume stabilite de experti de la București.

Nici vorbă ca din suma respectiva sa mai iau apartament cu 4 camere, 2 bai, 2 balcoane, boxa, uscator, parcare, în zona cea mai cea a Iașiului.

La bloc nu voi mai sta niciodată. Nu mai vreau ca viața mea să depinda de rapacitatea și dorința de îmbogatire chiar trecand peste cadavre, a unor fameni

De casă în Iași nici nu poate fi vorba, așa că probabil ma voi retrage in tristețe și singuratate la țară

Pe curând sau rămas bun...la adio eu.

FLORIN CONSTANTIN

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?