NUNTA VADUVEI CU AMANTUL! - CRONICA MONDENA

sjkftytbhj

Hmmm...la ce mă gândesc? Mă răcâie FB cu întrebarea asta și mă trage de limbă. Sincer? Voiam să o las dracu' de politică fiindcă eu nu trăiesc din asta, nu mă vor afecta nici tăierile care vor urma în mod evident, fiindcă nu sunt nici studentă, nici bugetară și nici pensionară și nici membră de partid. Al niciunui partid și nici n-am fost vreodată. Dar nu pot să mă abțin când văd atâta ticăloșie și manipulare. Stau si râd de concluzia la care am ajuns.

Din toată tărășenia cu alegerile europarlamentare eu văd doar un singur câștigător. Și acela este Dăncilă. Zisă și Timorata. Bine, înainte i se spunea și Vio, Veorica, Analfabeta și lista e lungă. Dar să nu mai dezvoltăm morții de apelative și porecle.

Deci: USR și PLUS nu vor guvernarea, o lasă tot pe Vio, PNL este nevoită să sugă degetul a pagubă fiindcă nu vrea nimeni să se încârdășească cu ei și pe bună dreptate, că n-ai ce face cu Rareș și Ludovic, ei înșiși fiind în conflict, dacă adăugăm și turma de fomiști PDL-iști, camuflați în galben pentru a acoperi portocaliul, este clar că nu se riscă o formațiune politică nouă să deconteze ponoasele istoriei rușinoase a portocaliilor de pe vremea când tătucii lor închideau spitale, tăiau pensii și salarii, făceau terenuri de fotbal in pantă și binecuvântau protocoalele ilegale din justiție.

 UDMR e la fel. Singura schimbare a intervenit la PSD.

Liderul suveranist a fost aruncat în mod mârșav după gratii și ce să vezi, în loc sa fie un autentic Zid al Plângerii la ei în ogradă și o revoltă firească, Dăncilă, cu o grabă de invidiat, a dus mortul la groapă când încă era în moarte clinică, fără popă, parastas, nimic! Ba chiar a aruncat și pământ peste el precum o pisică ce are ceva de îngropat. Apoi a sărit în brațele Papei alături de Iohannis. Ah, uitasem să-l pomenesc.

Iohannis, după ce a scremut două interogări aiuristice la Prostferendum a fugit repede după Papă cam peste tot și la final, când să-l atingă pe Sfinția Sa ca să se mai lumineze și înduhovnicească si el, poc! I-a dat unul peste labe în văzul tuturor și l-a aruncat cât colo de lângă Papă.

 Mda, nasol momentul. Dar asta e, o să plece în vacanță și ia lumină de pe plajele însorite din Miami. Revenind, Dăncilă după ce a scăpat de mort, a luat la omor și rudele acestuia ca să se asigure că nu are rivali la succesiune. A devenit foarte activă și brusc eliberată exact ca una care așteaptă să ii moară bărbatul fiindcă avea de ceva timp un amant și divorțul nu o avantaja la eliberarea din căsnicie fiindcă pe numele ei era fix NIMIC! Nu avea zestre, era fată simplă de la țară dar cu ambiții mari. Plus că 9 ani lipsise de pe planetă fiind furată de extratereștri. Soțul a plătit recompensa extratereștrilor, a luat-o pe crezămant de fată mare, a îmbrăcat-o, a coafat-o, i-a pus extensii de gene și tot ceea ce este necesar pentru un mariaj politic. Știți voi, nu mai intru în detalii. Și a prezentat-o lumii. Planetei chiar. A crezut că dacă îi scrie discursuri patriotice ea le înțelege și le împărtășește, că dacă îi arată că el are o misiune bazată pe "dreptate până la capăt" ea îi va fi alături, a crezut că-i de casă, ce mai tura vura. Dar ce să vezi? Părea doar. Ambițiile ei erau mult mai mari. Ca în zicala: nu știu Doamne ce-am avut dar mă mir ce m-a găsit.

In fine, ambițiile au dirijat-o să se arunce în brațele lui Iohannis ca să îi ia locul ulterior - așa cum procedase și cu răposatul - pentru că ținta era una clară și amantul nu era de colo, era chiar Timmermans, care ii pusese condiții. Dacă voia să fie luată in Famiglia Europeană din care el se trage, ea să nu vină cu mana goală. Că el nu ia sărăntoace, să fie clar! Nu o să se facă de râs la bătrânețe și la poziția lui cu neica nimeni din Videle.

Prin urmare Timorata ambițioasă a îngropat soțul fără tam-tam, fără o lacrimă, s-a prezentat pe la TV și în fața rudelor năucite spunându-le că și-a meritat-o, că era rău, dictator, că o obliga să citească programul de guvernare și să îl respecte, că nu o lăsa să facă după cum îi trecea ei prin capul coafat de servicii și mai avea si pretenția absurdă de fidelitate.

Ce naiba, retrograd! Băi frate, zilele astea se pregătește să-i ia locul și să se mărite cu amantul. Știe că amantul e însurat dar nu-i nimic, a intervenit Nașa Merkel și a găsit soluția practică, aceea a Europei Islamizate și că Vio poate fi acceptată ca nevastă de număr 4. Bine, dacă își dau acordul numerele 1,2 și 3, respectiv Olanda, Germania, Franța. Nu văd de ce s-ar opune fiindcă Dancilă vine cu România ca zestre și Slavă Domnului, răposatul a lăsat ceva, nu glumă. Să se înfrupte nevestele lui Timmermans și copiii lor. Lasă-ne pe noi și pe copiii noștri, ai României, că dacă n-am murit de foame la '907 și pe vremea termitelor lu' Băsescu, nu vom muri nici acum. Are grijă Dumnezeu de noi. Doar că ne va fi greu, foarte greu și cel mai greu vom îndura umilința. Dar asta e!

 Trebuie să te căiești pe Pământ dacă vrei să ajungi in Rai. Așa ne-a zis FMI-ul chemat de Viorica în ajutor ca să inventarieze averea lăsată de soțul defunct. Și noi ce să facem? Ascultăm, ne căim, că doar nu vom pune mâna pe furci și topoare cum zicea Dreapta lui Iohannis în campanie electorală.

Nu, noi suntem decenți, resemnați, mioritici așa cum i-a stat dintotdeauna bine poporului român. Creștini ortotocși. Cu frica lui Dumnezeu. Da' uite așa milogi cum suntem noi am rămas pe aceste meleaguri în timp ce ăia care s-au împiedicat de noi, din mari au ajuns mici: Imperiul Roman, Otoman, de la huni ce am păstrat ca amintire UDMR-ul.

 Noi tot ăia suntem: nici mari și nici mici. Strategici. Asta e. Împăcați cu noi înșine. Și cu vecinii. Ca să nu mai lungesc vorba aștept nunta miresei Dăncilă cea Timorată și Fără de Păcat cu Amantul Timmermans.

Domnișoarele fără de onoare vor fi: Firea, Rovana, Birchall, Androneasca și cavalerii pe masură: Oprișan, Ciolacu, Negoiță, Stănescu. Ponta, Tudose, Grindeanu, Băsescu vor arunca cu petale de trandafiri la picioarele mirilor.

 Cam neobișnuit pentru o nuntă câinească, dar trebuie să ne obișnuim și cu asta după de Rederendumul pentru Familie nu a trecut. Hai ca suntem europeni moderni și trebuie să o înghițim până la capăt dacă am pus botu' la vrăjeala UE. Nu ca retrogradu' de Dragnia. Că doar ați văzut ce a pățit dacă nu s-a updatat vremurilor și ordinelor.DJYHFHIK

În fine, eu o să-mi țin limba în gură pe viitor din 3 motive:

1) Sunt retrogradă ca Dragnea și aștept eliberarea lui în tăcere ca să-i zic vreo două între patru ochi atunci când va ieși.

2) M-am săturat să primesc mesaje în privat de genul "păcat că ești frumoasă dar ești proastă că ți-au spălat creierii ăia de la A3 cu #ciumaroșie". Vreau și eu poze cu câini, pisici, cafele, icoane, flori și de ce nu, poate chiar niște nuduri cu pătrățele.

3) După ce întotdeauna am spus prietenilor mei din străinătate că cei mai fericiți bărbați sunt românii fiindcă neveste ca ale lor pricepute la pomeni și parastase nu are nimeni, mă văd nevoită să-mi revizuiesc ideile după ce am constatat că Timorata nu s-a sinchisit nici măcar de ochii lumii să dea un exemplu cât de cât creștineasc.

Prin urmare îmi fac bagajele și vă țin la curent cu locurile pe unde mai umblu, nu voi participa la nunta națională la care dar de nuntă va fi fix România și nu voi felicita mirii că n-am de ce. Știu de la părinți că nu-ți poți clădi fericirea pe nenorocirea altora, în cazul de față, nenorociți fiind românii - indiferent cu cine au votat. Doar ei vor simți nenorocirile, nu si politicienii în care au crezut și au sperat. Într-o viața mai bună. Atât.

PS: Nu plec în voiaj de nuntă. Nu încă. Doar călătoresc. Ca de obicei. Din asta trăiesc. Nu din politică. Și este bine ca în Europa secolului 21 să fii pragmatic.

Am scris mult tocmai că știu că nu citește toată lumea. De fapt aproape nimeni nu mai citește în ziua de azi. Decât poze, lozinci, reclame. Și vreau ca cei care totuși ajung până aici să-i păstrez. Fiindcă doar cei care rămân cu tine până la capăt merită prețuire și un loc în inima ta. #ciumaroșie

                      Alina Bajan                            

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?