NU MAI BLOCATI DEZVOLTAREA INFRASTRUCTURII IN TRANSPORTURI!

shfnc

L-am cunoscut pe Felix Stroe acum 36 de ani, era tanar ofiter in Comandamentul Marinei Militare, un militar inteligent, foarte bine pregatit, cu rezultate de exceptie in Institutul de Marina, dar si in activitatea desfasurata la unitatea unde a fost repartizat. Doar aceste rezultate au facut posibila promovarea sa rapida in cea mai inalta structura de comanda a Marinei Militare, in care majoritatea ofiterilor ajungea dupa multi ani de practica la unitati. Dincolo de spiritul datoriei care l-a caracterizat permanent, am apreciat in mod deosebit spiritul organizatoric si capacitatea de a-i mobiliza pe colaboratori in realizarea obiectivelor propuse. 

Nu ne-am intalnit de foarte multi ani si nici nu am conversat telefonic, dar am fost bucuros cand am aflat ca a preluat Ministerul Transporturilor, fiind convins ca va misca lucrurile acolo, ceea ce s-a si intamplat, domnul Stroe luand de indata masuri pentru realizarea programului de guvernare in domeniul transporturilor. Nu am inteles de ce Conducerea PSD a decis sa il inlocuiasca din acest portofoliu, naruind intr-un fel si sperantele noastre. Sunt convins ca daca el era mentinut acolo, cu siguranta aveam acum o Centura a Bucurestiului modernizata, ca ne puteam deplasa de la Sibiu la Nadlac pe autostrada, si multe altele. Intr-o postare anterioara va spuneam ca de curand m-am deplasat in Belgia si am revenit in Romania cu autoturismul. Pana la Lugoj a fost ok, dar pana la Deva, un cosmar, un drum plin de denivelari, de gropi, un drum care face imposibila deplasarea in conditii cat de cat acceptabile. Desi nu exista nicio justificare pentru nedarea in folosinta a acestui tronson de autostrada, totusi putem deveni intelegatori, dar nu o putem face in ceea ce priveste drumul national pe care se circula. Sa nu fie in stare sa puna o patura asfaltica pe tronsonul acesta, ca autovehiculele sa circule cu viteza legala si in siguranta, nu mai intelegem. Ce s-a facut cu banii alocati transporturilor, ce fac cei din CNAIR (CNADNR), care au salarii babane si o multitudine de alte facilitati, dar mai ales ce fac cei din conducerea PSD, care par anchilozati, lasand sa se astepte masurile promise in acesta sfera, ca si in altele? Aparuse o raza de speranta atunci cand s-a luat decizia propunerii doamnei Lia Olguta Vasilescu la portofoliul Transporturilor, dar a blocat-o Iohannis, si a facut-o fiind constient ca aceasta va lua masurile necesare pentru a misca lucrurile si aici, asa cum a facut-o si la Ministerul Muncii. Pe Herr Iohannis nu il intereseaza cat de greu se deplaseaza romanii pe drumurile nationale, doar el nu are nevoie pentru ca are la dispozitie avioane si elicoptere cu care o face.

Nu este interesat ca la Transporturi sa vina un ministru energic, hotarat sa ia masuri radicale pentru schimbarea situatiei, mai ales ca stie ca unii din partenerii nostri europeni si din alte zone, nu doresc ca Romania sa isi dezvolte infrastructura in acest domeniu.
De aceea este greu de crezut ca domnul Iohannis v-a accepta sa numeasca acolo un ministru cu asemenea calitati. Asta insa nu absolva PSD-ul de povara luarii masurilor de restructurare si de numire a unor functionari publici responsabili, hotarati sa ia masurile ce se impun. Sa lasam numirea oamenilor pe alte criterii, generate de interese personale, meschine, individuale si de grup, si sa sa o facem doar pe baza competentelor si experientei generatoare de solutii si de masuri menite sa faciliteze realizarea la timp si de calitate a obiectivelor stabilite pentru zonele de importanta nationala.

Unii spun ca aveti un interes personal in blocarea finalizarii autostrazilor in Romania, mai precis ca vi s-a cerut in mod expres acest lucru de sefii domniei-voastre din afara, si de aceea blocati, prin toate mijloacele, activitatea Guvernului in acest sector, Herr Iohannis. Asa sa fie? Mie mi-e greu sa cred, si de aceea va intreb pe dumneavoastra, dar va rog sa nu-mi dati raspunsul abia cand o sa fiti Ex-Presedintele Romaniei, ca la modul in care reusiti sa cititi, sa analizati si sa luati decizii, ma tem sa nu fie asa...!!!

 Dumitru Iliescu

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?