„NOI SUNTEM ROMÂNI?”

NCHCFHFHH

Cu această „aromă” s-au gândit realizatorii programului de revelion de la „România tv” să-i mai alinte pe români, poate, poate vor uita sinistrele figuri, gropari patentați ai României postdecembriste, dănțuind acum într-o desfătare și înfrățire de o mixtură al cărei aliaj nu poate fi decât opulența, destrăbălarea, compromisul, șantajul etc. Să-i vezi acum pe semnatarii actelor prin care țara a fost pur și simplu predată străinilor, singurul preț fiind plătit doar în conturile lor,  împreunați cu „contestatarii” acestor jafuri fără precedent istoric, jurnaliști gălăgioși „apărători” ai interesului național, silabisind cântece patriotice, nici nu se poate închipui ceva mai insultător la adresa unei populații, înstrăinată și ea de valorile care definesc un popor.

Un Petre Roman, detonator al statului, pentru a expune țara și avuția ei prădalnicului capital străin, un Pavel Abraham, ghiftuit și el cu împrumuturi oneroase de la Bancorex pentru ca în calitatea lui de șef la poliție să nu observe jaful la care a fost programată această bancă cu capital public, un Rareș Bogdan, pentru care Dex-ul este prea sărac în  definirea  noțiunii de  „lichea politică”, acompaniat de un Cosmin Gușă, lingău experimentat al oricărui lider politic de la care poate să obțină ceva foloase, foști miniștri din sistemul oligarhic patronat de Băsescu, precum acest Igaș, ajuns incult cu diplomă, un alt lingău din aceeași gașcă, Viorel Vișan, acum aprig moralizator la aceeași oficină antinațională, mascată de ispititorul nume de „România tv”,  parlamentari șantajabili și inculți, care votează în neștire legi de îngenunchiere a neamului românesc, precum acest  Virgil Guran, sindicaliști, cu averi mai ceva decât patronii, dar „reprezentând” interesele angajaților, avocați, speculanți ai „fisurilor” legislative pentru a-i apăra pe marii rechini ai avuției publice, naționaliști de conjunctură, cum se arată a fi, de ceva timp, acest George Simion și, ca element de înlănțuire a acestui sinistru compozit, fiind introduse în scenă reeșapatele prezentatoare, cu nurii lor scofâlciți, anume expuși pe ritm de manele, pentru ca grotescul să fie deplin.  Cam asta este imaginea oferită pe micul ecran al acestui post de televiziune. Te poți întreba dacă e prostie, incultură, lipsă de profesionalism sau program de înjosire și alterare a instinctului național, de ștergere a ceea ce a mai rămas din tradiția și  cultura sănătoasă a acestui popor. De ce m-am uitat?! se poate întreba cineva. De aia, ca să văd cum se demolează stâlpii de rezistență ai neamului românesc și să înțeleg dacă se mai poate face ceva să stăvilim acest șuvoi otrăvitor.

Tratați această opiniei cu rezerva că-i generată de un subiectivism exagerat.

ALEXANDRU  AMITITELOAIE

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?