NEA JUMARA - VIERMISOR INTESTINAL PROGRESIST

JKJHFD

MOTTO: Petre Daea din nou la Ministerul Agriculturii, un minister de care depinde dacă noi avem ce pune pe masă în fața celei mai grave crize mondiale de la al doilea război mondial. Am impresia că suntem în filmul «Don't look up meets Idiocracy». Revin figuri emblematice pentru incompetența și reaua credință a guvernelor Dragnea, din cauza cărora AM STAT SĂPTĂMÂNI ÎN STRADĂ. Halucinant! În lunile care vin vom plăti scump toleranța noastră infinită pentru minciună, incompetență și corupție.” (Octavian Jurma pe 8 iulie 2022, FACEBOOK)

.....................................................................

Păi, spune-așa, dragă! Ai stat în stradă săptămâni de-a rândul? Am avut curiozitatea să caut pe FACEBOOK, adică pe spațiul de exprimare științifico-politico-propagandistic al domnului Jurma, perioada când a stat dânsul atâta în stradă. Cum nu mi-am imaginat că a stat de unul singur, cu-n carton atârnat de gât, protestând, am căutat secvențele când mase largi de cetățeni au ieșit în stradă SĂPTĂMÂNI LA RÂND, ca să-l pot încadra în „fenomen”. Nu putea fi vorba despre protestul din Piața Universității, deoarece domnul Jurma era în perioada aceea student la medicină în Timișoara și nu cred - la cât de serios îl știu - să fi absentat de la cursuri cu săptămânile ca să protesteze la București; înseamnă că se referă la protestul prelungit din ianuarie-februarie 2017. Și... bingo! Am găsit o fotografie înfățișându-l pe domnul Jurma, cu fes, protestând împotriva „hoților”. Știți... motivul a fost Ordonanța 13, pe care protestatarii nici nu s-au obosit să o citească. Dar aflu astăzi că dânsul, de fapt, împotriva abuzurilor nemărginite ale lui Petre Daea se afla, indignat, atunci în stradă!

Trebuie să mărturisesc că eu nu pot înțelege fenomenul OCTAVIAN JURMA. Cum a ajuns acest ins derizoriu (în opinia mea, desigur) acest propagandist netalentat, acest distribuitor de grafice în pandemie, acest „...sunt medic doctor (!!! n.n), dar nu sunt clinician sau medic de laborator”, acest  „...sunt om de știință - dar nu sunt «cercetător științific» în sensul administrativ (!!!, n.n.) al cuvântului”, acest  „...studiez pandemia, dar nu sunt epidemiolog și nici expert în sănătate publică”, acest „...folosesc metode statistice și algoritmice dar nu sunt bio-statistician”, acest  „...am predat 2 ani ca asistent universitar în SUA dar nu sunt profesor” și, în fine, cum a ajuns  acest „de fapt nu am nici o specializare medicală formală și nici un titlu academic sau administrativ în România!!!”  (potrivit publicației RENAȘTEREA BĂNĂȚEANĂ.ro., 22 martie 2021, care citează chiar precizările lui Octavian Jurma de pe pagina sa de FACEBOOK), adică această construcție P+10, făcută din vorbe și fără pic de temelie, așa un reper și-așa o lumină a societății românești?

Oare pentru că dânsul este un exemplu de nezdruncinat pentru ceea ce va să însemne OMUL NOU? Adică:

EXPERT ÎN JUSTIȚIE

„PSD se dezice deja de Tudorel Toader, care e un șervețel uman de unică folosință. Scopul pentru care s-au folosit de Tudorel Toader nu este demiterea lui Kovesi, ci asumarea de către Ministrul Justiției a unor atribuții care nu îi aparțin legal. În felul acesta se încalcă grav autoritatea CSM și independența Justiției. Tudorel Toader știe că este coada de topor (bla...bla...bla...n.n.)... Curat murdar!” (pe 27 februarie 2018, FACEBOOK)

TEORETICIAN DE MOCCACINO, SORBIT CU ÎNGHIȚITURI MICI, ÎN CENTRUL VECHI

„Teoretizam la începutul anului trecut, că e mai ușor pentru un partid comunist să treacă la național-socialism (fascism) decât la o formă de democrație liberală. Iată că Dragnea se pregătește să demonstreze această teorie introducând național-socialismul pe scena politică a României. Avantajul evident al național-socialismului (fascismului) față de internațional-socialismul (comunismului) este că ambele au o solidă fundație ideologică în marxism, dar că național-socialismul nu trebuie să dea socoteală unor entități internaționale pentru faptele lor. (dacă ați înțeles raționamentul filosofului Jurma care vrea să vă convingă că ați trăit in fascism în perioada Dragnea, vă felicit! mie mi-a dat cu rest; dar am păstrat gramatica domnului Jurma, pentru ca să ne și râdem puțin! n.n.). (pe 26 februarie 2018, FACEBOOK)

SUPER-ANALIST POLITIC

„Un alt fenomen pe care l-am identificat se poate numi «gravitație electorală» și se manifestă atât la branduri, dar și la grupuri de partide. Gravitația electorală este o proprietate a «masei politice [memetice]» și face ca un grup de partide (declarat formal sau perceput informal de electorat)aibe o masă politică mai mare și prin urmare să exercite o atracție mai mare asupra alegătorilor nehotărâți (ei bine, aceste observații gen și aceste acuități dăcât dă intuiții spontane a lu’ Jurma ne doare necontenit, n.n.) decât un partid mic, sau candidați independenți.” (pe 6 iunie 2019,  FACEBOOK)

ROATĂ-MOTRICE  PENTRU „SINERGIA FAPTELOR” ÎN „MEANDRELE CONCRETULUI”

„Scopul mișcării SINERGISTE este construirea unui viitor în care să ne placă să trăim (!!!, n.n.), în care să credem cu pasiune că putem să ne împlinim ca ființă umană unică și inestimabilă (!!!, n.n.). Mișcarea SINERGISTĂ e prin urmare formată din oameni care cred cu tărie neclintită că România are un trecut cu care se poate mândrii și în care prezentul își poate ancora rădăcinile pentru a făuri un viitor ca cel pe care l-au visat înaintașii noștri pentru noi.” (Ca și în celelalte exemple, am păstrat gramatica de vis a autorului. MIȘCAREA SINERGISTĂ organizează conferințe, participă la dezbateri și își dă cu părerea... Dacă n-ați auzit de dânsa, nu-i nicio pagubă... Totuși, banii pentru aceste manifestări vin de undeva.)

TATA OMIDA

„Prestația bună a PNL la guvernare (peste 70% dintre români sunt mulțumiți și foarte mulțumiți) și calitatea EVIDENTĂ a multor miniștri cum este Cîțu face din PNL nu doar un partid «greu de ucis» dar și «greu de atacat.»...” (pe 18 februarie 2020, FACEBOOK)

SPECIALIST DE SPECIALIST, STILUL „DIXIT”

„Vești bune. Studiile Medlife din România confirmă datele care vin din Israel, Europa si SUA: 1. Vac(c)inarea produce un titru ridicat de anticorpi neutralizanți (NAbs) care ÎMPIEDICĂ INFECȚIA. 2. Este nevoie de rapel pentru a obține o protecție ridicată 3. Vaccinul funcționează ca rapel pentru cei deja imunizați cu virus viu (au făcut boala COVID-19) și justifică reconsiderarea strategiei de vaccinare și combinarea cu o strategie de testare. Da, este foarte posibil ca protecția să fie de mai lungă durată decât se anticipa, și eu mă așteptam să dureze mai mult de un an datorită FELULUI EXCELENT în care răspunde organismul la vaccin cu celule B+T.” (pe 25 februarie 2021, FACEBOOK)

...la care eu adaug corolarul lui  Jurma din 8 mai 2022: „M-am îmbolnăvit de covid și prefer să mă vaccinez de 3 ori pe an, decât să mă infectez, întrebându-mă cum voi scăpa de boală.” (la data la care s-a întâmplat pocinogul cu îmbolnăvirea, domnul Jurma se înțepase deja de 3 ori și regreta sincer că nu i se mai „permite” și doza nr. 4... Sau, cel puțin, așa se înțelege din ce scrie dânsul, n.n.)

CONSULTANT ÎN GRAMATICA LIMBII ROMÂNE

„Rezumat într-o frază: Dacă Rusia nu ne poate STĂPÂNII, atunci va încerca să ne distrugă.” sau: „Mișcarea sinergistă e prin urmare formată din oameni care cred cu tărie neclintită că România are un trecut cu care se poate MÎNDRII” (pe FACEBOOK, în diferite texte)

PUPĂTOR DE MÂNDRE FESE, DEȘI UITĂ SĂ NOMINALIZEZE ȘI  FESA UDMR-ISTĂ

„Asta da poză de generic! USR+ si PNL (...și UDMR, dragă, ia uită-te mai bine la poza de generic, n.n.) la aceeași masă pentru binele țării. Felicitări Florin Cîțu, felicitări Claudiu Năsui, felicitări Tanczos Barna.” (pe 29 noiembrie 2019, FACEBOOK)

...și, în sfârșit:

VEDETĂ INTERNAȚIONALĂ

„Mâine sunt onorat sa particip ca vorbitor la conferința «Building the Post Pandemic World»”... sau „Sunt plăcut surprins să aflu că o parte din declarațiile pe care le-am făcut pentru Associated Press au fost preluate și de «The Washington Post», alături de alte publicații internaționale.”... sau „Am avut plăcerea să fiu consultat și citat în acest articol apărut în presa din Danemarca.”... sau „Săptămâna trecută am avut plăcerea să fiu invitat la canalul național de televiziune TRT WORLD din Turcia în emisiunea în limba engleză Across the Balkans.”

Mai am două întrebări de pus:

1. Din ce anume trăiește domnul Jurma? Adică, în afară de „supleant al reprezentantului primarului Dominic Fritz in Consiliul de Administrație al spitalului de Boli Infecțioase «Victor Babeș» din Timișoara”, de unde cred că nu ia niciun leu și consultant în management executiv la o firmă de „intermedieri în comerțul cu produse diverse”, care a avut o cifră de afaceri de 11.157 lei în 2019, mai face și altceva din care să iasă bănișori?

2. După ce Jurma a șters pe jos cu ANTENA 3 în epoca Dragnea, cum de a ajuns dânsul un personaj respectabil și notoriu la același post de televiziune, adică „fără de care nu se poate” ori de câte ori ni se mai bagă în cap câte o spaimă babană despre pandemie? Sau statuia domnului Jurma a venit la pachet cu asocierea ANTENEI 3 la CNN? Întreb pentru băcanul din colț care vrea să afle al CUI? mama naibii, este, totuși, imposto... pardon, prea-cinstitul domn Jurma?

LUMINITA  ARHIRE

Video

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?