Nasii lui Maior, urzeala securistilor infractori

poza

Victor Ponta, finul lui George Maior, sustine proiectul DEMENT al nasului : ” Romanii sa fie SPIONATI dupa modelul din Statele Unite “

  • Despre trădare, parvenitism și nepotism. Întrun cuvânt despre George Cristian Maior
  • După un președinte căpitan, un președinte Maior?
  • În urmă cu un an, cînd sursele îi dădeau știri tot mai proaste despre starea guvernării PDL, George Maior a intrat întro precipitată campanie de rebranding personal.
  • DOSAR DE POLITICIAN: Mircea Pop, directorul CNADNR JAFUL ROMÂNIEI  (VIDEO)

 

Fiind, după cum se știe, nu doar nepotul politic al lui Traian Băsescu, ci și nașul de cununie al lui Victor Ponta, Maior a început să-și cultive o imagine de disident în SRI. Ascultările, filajul și celelalte golănii s-ar fi făcut, chipurile, fără știința lui, iar el, devotat valorilor social-democrației, se vedea nevoit să lupte, din umbră, împotriva grupării prim-adjunctului Coldea. Se spune că, în zilele grele ale suspendării și referendumului, George Maior putea fi văzut ținînd în poală capul lui Victor Ponta, ai cărui umeri se scuturau de plîns sub mîngîierea liniștitoare a nașului său. Nu renunța, Victore, mai rezistă un pic și o să cîștigăm, pretinde Maior că îl sfătuia pe premierul stresat de evenimente. Apoi, în zilele noastre, Maior apare nu numai într-un maldăr de interviuri, ci și într-un spot ultraridicol dedicat figurilor mondiale de stînga. Scenariul maximal e președinția României. El e copt în aripa SRI a aripii secesioniste a PSD. Prin gura unui Geoană, prin teoria împăciuitoristă a sprijinitorilor lui Năstase și prin capul înfierbîntat al nașului de cununie, varianta "Maior candidat la președinție din partea PSD" circulă fără ca cineva să-i ceară actele. Ponta zice că nici vorbă, dar Băsescu rîde șiret și e de părere că tot așa a zis și înainte să semneze pactul de stabilitate.

Publicat în Cațavencii 10(88) 2013

 

Proaspatul si singurul candidat la functia de sef al SRI, George Maior, a fost prezentat de Traian Basescu, Mircea Geoana, Cozmin Gusa si Ioan Talpes ca un diplomat cu inalte calitati morale si familiale.

Din lista lunga a calitatilor sale de exceptie nu lipsesc accidente “nevinovate” si masini facute praf, divorturi cu cantec, afaceri dubioase cu fregate, mai pacatoase cu avioane Herkules, pe filiera clujeanului DIE Radu Dobariu de la Lockhead Martin.

Dupa demisia lui Radu Timofte, SRI a intrat in moarte clinica. Aradeanul Florian Coldea, prim adjunctul sefului institutiei, ramas la comanda si imputernicit ca interimar, nu a fost considerat suficient de bun profesionist pentru a fi investit definitiv pe functie.

Activistii PSD, burdusiti cu diplome cumparate prin Occident s-au prezentat la poarta Cotroceniului pentru a-si oferi serviciile in vederea mentinerii controlului asupra principalului serviciu secret al statului roman. Cel mai puternic a dat din coate senatorul George Cristian Maior, o beizadea crescuta si educata intr-o veche familie de activisti comunisti din Ardeal.

Micul “spion” si-a inceput cariera de informatii la Scoala Generala nr. 15 din cartierul clujean Grigorescu, institutie de invatamant situata aproape de locuinta sa de pe strada Prof. Ciortea.

Inca de pe bancile gimnaziului, micul Maior a dovedit ca se ridica la inaltimea gradului datorita apetentei precoce pentru culegerea de informatii. Date fiind calitatile sale prodigioase pe linie de pionieri si cunoastere avansata a cerintelor epocii primeste in avans carnetul de UTC-ist.

 

Motiv pentru care maiorul senior Liviu il duce timp de un an de zile pe taramul american, unde istoricul DIE se afla la post, ca profesor la Standford University.

In clasa a IX-a tanarul utecist ajunge pe bancile Liceului “Emil Racovita”, fiind dat de catre tatal sau, mahar la partid, in protectie si siguranta profesorului Constantin Corega, primul sau diriginte cu carnet rosu de activist.

Ulterior, intre anii 2002 - 2004, micul “spion” si fostul sau diriginte isi vor da intalnire la Guvern, primul ca Secretar de Stat la Aparare, iar secundul la Invatamant.

La sfatul mamei, Maria, originara din Zarnesti, Brasov, George Maior este trecut in treapta a doua la liceul beizadelelor rosi clujene “Adi Sincai”, in clasa profesorului de limba romana Onogescu. Absolva liceul alaturi de un alt mic diplomat cu calitati informative, Mircea Naidin, pe care il intalnim astazi la post la Ambasada romana din Portugalia.

Fiindca avea simtul dezvoltat al dreptatii inca din frageda pruncie, George este orientat sa candideze la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj, unde ii intalneste la catedra pe vechii prieteni si colegi ai seniorului Maior.

Cu pirostriile pe cap

Inainte de absolvire, in anul de gratie 1989, se casatoreste cu Marcela Rad, fiica decanului de la Psihologie. Nunta “maiorului” are loc la hotelul Belvedere, localul preferat al nomenclaturii de partid si de stat din Cluj. Nasul mare este nimeni altul decat Ioan Rus, urmasul la comanda al socrului mare in functia de sef al centrului universitar PCR Cluj.

La nunta au participat cei mai importanti activisti de partid din universitate si de la judeteana PCR, UTC, Militie si Securitate.

Imediat dupa nunta, viitorul spion isi dovedeste abilitatea de conducere la volanul unei Dacia 1400, pe care o face praf, in cartierul Zorilor, accident facut uitat de catre militienii de la circulatie.

Nu stim daca la medicina legala a ajuns vreodata alcoolul diluat cu sangele maiorului. Colegii din promotia 1991 de la Drept chicotesc pe la colturile Tribunalului la aducerea aminte a bataliei anevoioase pentru titulatura de sef de promotie dintre Maior jr. si Deleanu jr. - castigata in final de un al treilea.

Cine tine trena la SRI

Cert este ca micul Fouche este trimis in diplomatie imediat dupa absolvire, tocmai pe coastele Irlandei, iar sotia sa, avocata, ramane sa duca greul in Barou. Dupa trei ani de munca grea in diplomatie, George, cu grad de maior in SIE, este impins la divort de catre sotie. Sentinta se pronunta in februarie 1994, sub semnatura judecatoarei Danusia Kozak, colega de promotie a diplomatului.

Desi Marcela a cerut divortul, ca urmare a insistentelor socrului ei pentru a nu-i stirbi imaginea maiorasului aflat la post, in sentinta data apare ca dezlegarea contractului nuptial a fost de comun acord. Sentinta a fost data pe sest, in camera de consiliu, fara sedinta la sala, asa cum ii sta bine unei familii de diplomati. Uzual nu exista divort de comun acord, decat daca o cer ambii soti.

Inainte de pronuntarea sentintei, este atras in mrejele Anei Maria Buzura, fiica cunoscutului scriitor comunist postbelic, cu care se casatoreste in Bucuresti, la starea civila din sectorul 2. Nasul mare de cununie nu mai este PSD-istul Ioan Rus din Cluj, ci PSD-istul Ioan Talpes de la SIE.

Nasii (Rus si Talpes) ajunsi primul - ministru de interne si secundul - seful Cancelariei Prezidentiale, il vor sprijini sa treaca din diplomatie in fruntea PSD Bucuresti, pentru a obtine un post de secretar de stat la MApN, respectiv unul de ambasador la sfarsit de mandat.

Este prieten de familie cu clujenii Cozmin Gusa, Vasile Dancu, Vasile Puscas si generalul Constantin Degeratu, actualul consilier prezidential, care i-a scos dosarul din sertarul SIE si i l-a oferit matelotului Traian Basescu.

Desi astazi George Maior va aparea surazator pe bancile parlamentare, liberalii vor incerca sa-i aminteasca implicatiile sale negative in contractul, semnat de Maior din partea romana, si considerat de Marea Bitanie ca fiind fraudulos, in cazul achizitionarii a doua fregate, motiv pentru care s-ar afla sub ancheta.

De asemenea, va zambi sagalnic cand i se va aminti despre legaturile familiei Maior cu clujeanul Radu Dobariu de la Lockhead Martin, actualul contractant al avioanelor Herkules cumparate de Romania, un clujean despre care, la sediul SIE, se spune ca ar fi fost lasat sa fuga de catre Securitatea Cluj, compartimentul 0544 DIE, pentru a fi plantat ca fantoma in afara granitelor tarii.

http://www.hotnews.ro/stiri-presa_regionala_arhiva-1714950-nasii-lui-maior.htm

  • Victor Ponta, finul lui George Maior, sustine proiectul DEMENT al nasului : ” Romanii sa fie SPIONATI dupa modelul din Statele Unite “

Premierul Victor Ponta a anunţat că susţine iniţiativa legislativă a deputatului PSD, Sebastian Ghiţă, privind interceptarea convorbirilor telefonice cu cartele preplătite şi achiziţionarea acestora doar cu buletinul, informează Realitatea Tv. Înregistrarea convorbirilor telefonice efectuate pe baza cartelelor pre-plătite a fost decisă de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) încă din luna august a anului trecut, în mandatul de preşedinte interimar al lui Crin Antonescu, după atentatul terorist din Bulgaria, a mai precizat acesta.

“Este o decizie adoptată în luna august a anului trecut de către CSAT şi, de atunci, am progresat în ceea ce priveşte procedurile de implementare, pentru că în acest moment sunt peste 10 milioane de cartele pre-plătite şi evident că nu poţi să retroactivezi. Nu doar că o susţin, eram în CSAT, dacă nu mă înşel era în perioada mandatului interimar al domnului Antonescu, domnia sa era preşedinte interimar, eu eram prim-ministru, erau toţi miniştrii acolo, şi a fost adoptată această decizie imediat după atentatul din Bulgaria, unde atacatorii au folosit cartele pre-plătite”, a spus Ponta, citat de Mediafax. ”Cartelele pre-plătite pot fi folosite de terorişti”, a mai motivat premierul.

Presa a relatat că deputatul PSD Sebastian Ghiță vrea să depună o iniţiativă legislativă prin care cartelele telefonice pre-plătite să poată fi achiziţionate numai după furnizarea datelor personale. Proiectul prevede că, atunci când o persoană va cumpăra o cartelă pre-plătită, va trebui să prezinte codul numeric personal şi, dacă ulterior un judecător va decide interceptarea numărului telefonic asociat acestei cartele, serviciile secrete vor avea posibilitatea de a identifica deţinătorul acestei cartele.

“Vrem să găsim o soluţie cu privire la modul de gestionare a cartelelor preplătite. Nu mă refer neaparat la cartelele pre-plătite care au fost cumpărate până acum, care îşi pierd din valabilitate, nu mai sunt folosite şi încet-încet ies din uz. Trebuie să generam un cadru legal prin care, în condiţiile în care aceste cartele pre-plătite din România pot fi folosite la infracţiuni, ele să poată fi luate în evidenţă şi să aibă acelaşi regim ca telefoanele obişnuite“, a declarat pentru HotNews deputatul Sebastian Ghiţă într-un interviu.

“Concret, omul când îşi cumpără o cartela va trebui să prezinte dovada cu CNP, nume, prenume şi adresa. Aceste date vor fi centralizate de o autoritate şi, în cazul unei cereri de ascultare, operatorul trebuie să fie capabil să puna la dispoziţie CNP-ul, numele şi prenumele persoanei care a folosit o anumită cartelă”, a explicat deputatul PSD. Sursa: FrontPress.ro

http://deveghepatriei.wordpress.com/2013/07/19/victor-ponta-finul-lui-george-maior-sustine-proiectul-dement-al-nasului-romanii-sa-fie-spionati-dupa-modelul-din-statele-unite/

 

  • Despre trădare, parvenitism și nepotism. Întrun cuvânt despre George Cristian Maior

Valer Marian: Pete din biografia directorului SRI

La corul laudatorilor si sustinatorilor directorului SRI, George Maior, pentru cele mai inalte functii din statul roman (presedinte sau premier), s-a alaturat si vicepremierul Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Interne, general de 4 stele, profesor universitar, doctor in stiinta si conducator de doctorate, care ne-a avertizat zilele trecute, ducandu-ne cu gandul la cunoscuta rugaciune crestina “Cred Intr-unul” ca “ SRI este unul (nu una, dupa gramatica strabuna) din institutiile care reprezinta coloana vertebrala a statului roman”.

Pana acum lansasera ipoteza si sustinusera fezabilitatea candidaturii lui George Maior pentru functia de presedinte al Romaniei actualul presedinte Traian Basescu, pupila sa Elena Udrea, premierul Victor Ponta si vicepresedintele PSD Ioan Rus, ministru de interne in guvernele Nastase si Ponta I. Nu este de mirare avand in vedere relatiile de amicitie, colaborare sau coabitare din ultimii ani dintre Basescu, Udrea, Oprea, Ponta, Rus si Maior. Actualul director al SRI se afla dealtfel in relatii apropiate cu “generalissimul” Gabriel Oprea din vremea guvernarii PSD, cand acesta era gratulat de Traian Basescu drept “seful mafiei personale al lui Adrian Nastase”, din al carui guvern au facut parte. Pe Oprea si pe Maior ii leaga si faptul ca au fost amandoi nasii premierului Victor Ponta, la prima respectiv la a doua casatorie. Mai putin cunoscut este faptul ca Ioan Rus a fost nasul lui George Maior la prima casatorie a acestuia. Se poate vedea deci ca avem de a face cu un lant de cumetrii si cardasii care vizeaza functiile cheie ale statului roman.

In cazul in care se va lansa in competitia prezidentiala, George Maior va trebui sa-si clarifice insa o serie de pete din biografia sa. In primul rand, va trebui sa clarifice daca se afla in slujba unei puteri sau agentii straine pentru a nu intra sub incidenta unor infractiuni contra securitatii nationale prevazute in titlul X din Codul penal al Romaniei. Asa cum am aratat si cu alte ocazii, alegatiile presedintelui Basescu ca a numit in 2006 in functia de director al SRI un reprezentant al opozitiei, respectiv pe George Maior, pe atunci senator PSD, constituie povesti de adormit copiii, intrucat acesta a fost promovat in frunte principalului serviciu secret al Romaniei la recomandarea, respectiv la cererea unor factori de decizie din administratia si serviciile secrete ale Statelor Unite ale Americii. Promovarea lui Maior a avut la baza increderea castigata americanilor prin serviciile aduse anterior de tatal sau Liviu Maior, cunoscut ca profesor de istorie la Universitatea Babes Bolyai din Cluj Napoca, ministru al Educatiei in guvernul Vacaroiu si ambasador al Romaniei in Canada, precum si de el insusi, in perioada in care a detinut functiile de insarcinat cu afaceri la ambasada Romaniei din Irlanda si de secretar de stat la Ministerul Apararii Nationale (2000-2004). La inceputul anilor ’80, profesorul Liviu Maior a beneficiat de o bursa de specializare in SUA si a predat la universitati americane, ocazie cu care a primit din partea Securitatii misiuni de monitorizare a iredentei maghiare de dincolo de ocean. In aceeasi perioada au primit burse de specializare in Romania si tineri istorici americani, dintre care cel mai cunoscut este profesorul Larry Watts. Profesori romani si americani de la universitatile Bloomington din Indiana si Ann Arbor din Michigan au confirmat colaborarea profesorului Maior atat cu Securitatea cat si cu CIA. Dupa revenirea in tara, profesorul Maior a fost promovat in functiile de secretar PCR pe Universitatea Babes Bolyai si de presedinte de onoare al clubului Universitatea Cluj. Fiul sau George a absolvit Colegiul Stanton in SUA si Facultatea de Drept a Universitatii Babes Bolyai, dupa care a urmat cursuri de masterat la Universitatea George Washington. In perioada in care a detinut functia de secretar de stat la Ministerul Apararii Nationale, George Maior a fost, dupa cum se lauda in CV, negociatorul aderarii Romaniei la NATO, ocazie cu care a negociat contracte controversate de achizitionare a unor avioane F16 din Statele Unite, a unor fregate din Marea Britanie si a unor echipamente si programe de la corporatia americana Microsoft, pentru sistemul de aparare si securitate nationala.

Actualul director al SRI va trebui sa clarifice si legaturile sale dinainte de 1989 cu Partidul Comunist Roman si cu Securitatea. George Maior a urmat Facultatea de Drept din Cluj Napoca in perioada 1987- 1991, iar inainte de Revolutie a fost propulsat in functia de sef al comisiei pentru relatii cu studentii straini din cadrul Consiliului Uniunii Asociatiilor Studentilor Comunisti din Centrul Universitar Cluj Napoca, cu concursul tatalui sau, care era secretar PCR pe Universitatea Babes Bolyai, si al nasului sau Ioan Rus, care era liderul studentilor comunisti din Centrul Universitar Cluj Napoca. In aceasta functie, George Maior trebuia sa aiba relatii de colaborare si cu Securitatea, avand in vedere interesul acestei institutii fata de studentii straini. Propulsarea sa in aceasta functie a starnit multe nedumeriri, in conditiile in care i-a fost incredintata din primii ani de facultate si nu se remarcase drept un student eminent. In anii studentiei, George Maior si tatal sau au facut mare scandal dupa ce unul dintre cei mai prestigiosi profesori ai Facultatii de Drept din Cluj Napoca, Ioan Deleanu, i-a dat nota 8 la examenul de Drept procesual civil. De altfel, si cariera politica a actualului director al SRI ii are in spate pe tatal sau si pe nasul Rus, care beneficiind de relatiile lor apropiate cu presedintele Ion Iliescu respectiv cu premierul Adrian Nastase, l-au propulsat in functia de secretar de stat la Ministerul Apararii Nationale in guvernul PSD din perioada 2000 – 2004 si i-au asigurat apoi un mandat de senator PSD la alegerile parlamentare din noiembrie 2004.

George Maior trebuie sa lamureasca si anumite aspecte legate de trecutul etnico-istoric al familiei sale. Strabunicul sau din partea tatalui a fost de etnie maghiara, avand numele Carol Major (se citeste Moior) si fiind invatator la scoala primara din comuna Dabaca din judetul Cluj (intamplator comuna mea natala). In timpul regimului de ocupatie horthisto-fascista a Nord-Vestului Transilvaniei, acesta s-a remarcat printr-o duritate extrema fata de copiii romani care nu stiau sa scrie si sa citeasca in limba maghiara, fapt firesc in conditiile in care s-au nascut dupa Unirea Transilvaniei cu Romania. Invatatorul Major ii sanctiona inclusiv pe cei care cunosteau cat de cat limba maghiara, dar nu se exprimau cu accentul specific. Conform unor localnici, a ajuns pana acolo incat pe unii copii i-a pedepsit punandu-i in jug. Din aceste motive, dupa eliberarea Transilvaniei de sub ocupatia horthisto-fascista, cativa parinti intorsi de pe front i-au aplicat o corectie fizica invatatorului Major, in urma careia acesta a fugit din Dabaca impreuna cu intreaga familie, stabilindu-se in Beclean judetul Bistrita Nasaud (la circa 60 km distanta), iar ulterior atat el cat si fiii sai s-au inscris in Partidul Comunist Roman. Carol Major a avut doi fii nascuti in localitatea Dabaca, dintre care unul a devenit ceferist la Beclean si este tatal profesorului Liviu Maior, iar celalalt a devenit medic dentist la Comitetul judetean Cluj al PCR. Acest unchi al profesorului Liviu Maior s-a numit Alexandru Major si si-a asumat nationalitatea maghiara pana la deces. In postul sau de la Comitetul judetean PCR, l-a ajutat mult pe Liviu Maior in anii studentiei si in cariera sa universitara, dar si-a exprimat nemultumirea cand nepotul sau a fost propulsat ministru al Educatiei in guvernul Vacaroiu de catre PUNR, care era condus de primarul municipiului Cluj Napoca, Gheorghe Funar. Interesant este ca, in calitate de istoric, profesorul Liviu Maior s-a specializat pe relatia dintre romanii si ungurii din Transilvania.

Senator,

Valer Marian

 

 P.S. Sper ca directorul SRI, George Maior, nu a avut si nu are vreo inchipuire ca, impreuna cu protectorii si acolitii sai, ar putea sa ne puna pe toti in jug, precum a facut strabunicul sau cu copiii romanilor din Dabaca.

http://ohanesian.wordpress.com/2014/04/16/despre-tradare-parvenitism-si-nepotism-intr-un-cuvant-despre-george-cristian-maior/

DOSAR DE POLITICIAN: Mircea Pop, directorul CNADNR - JAFUL ROMÂNIEI 

 „Deci, cine poate în România să ia un anonim politic, cu mari probleme profesionale şi să-l facă şef şi, mai ales, nimeni să nu spună de ce şi mai ales cine l-a promovat. Fratele lui Mircea Pop este decanul Facultăţii de Drept din Cluj. Se numeşte Liviu Pop şi ocupaţia lui de bază este accea de îndrumător de doctorat. Pop a scos pe bandă rulantă doctori în drept, personaje grele din poliție, servicii secrete, magistratură şi politică. Liviu este prieten la cataramă cu tizul său, Liviu Maior, un reputat profesor universitar de istorie. Fost ministru al Educaţiei şi unul din intelectualii de marcă ai Clujului. Liviu Maior este tatăl lui George Maior, directorul Serviciului Român de Informaţii, istoric ca şi tatăl sau, intelectual rasat şi un pro-american dedicat...

 

Acelaşi Mircea Pop are relaţii apropiate şi cu adevăratul mogul al proiectării de drumuri în România, un tip extrem de discret şi influent pe nume Michael Stanciu, ce patronează compania Search Corporation. Stanciu a proiectat autostrada Transilvania şi este cetăţean american. Şi cam asta spune destule despre el- pentru că această autostradă blestemată începută la Cluj a fost șpaga dată americanilor de acest stat sărac şi corupt numit România pentru aderarea la NATO în 2004. Cel care a negociat integrarea în NATO cu mare succes şi abilitate profesională extraordinare a fost secretarul de stat din Ministerul Apărării din guvernul Năstase pe nume… George Maior. Evrika, Mircea Pop!”

 

Featured

TOPEASCA NATIUNII

Observ că SOCIETATEA CIVILĂ s-a „întărit ” în ultimii ani cu două dudui grozave, care își „iau fața” una alteia în lupta corp-la-corp cu CIUMA ROȘIE, deși, trebuie să spunem pentru rigoare, că una dintre ele a fost o CIUMĂ ROȘIE temporară pentru aproape un an, în 2013...