MASOCHISMUL CEL DE TOATE ZILELE

dhdhuji

Mă uit la ce măsuri au luat ăștia de la PNL în doar trei luni și pot să-mi imaginez ce ar face dacă ar primi la alegeri un mandat întreg, de patru ani.

Voi vă puteți imagina?

Dacă nu aveți o imaginație așa bogată, vă invit să-i votați, ca să simțiți pe pielea voastră "bunăstarea" liberală. Dar după aceea să nu veniți la mine să vă plângeți că vă ustură pielea. Că mi-am mai luat țeapă cu naivitatea unora dintre voi și pe vremea lui Băsescu. Eu vă spuneam că cine se încrede într-un marinar alcoolic și chior și-o ia pe cocoașă. Îmi răspundeați că sunt eu bătut în cap, și că voi o să trăiți bine. Când individul cu nume conspirativ Petrov v-a tras-o pe unde v-a prins, m-ați chemat în stradă alături de voi. Și am venit. Am ieșit alături de pensionari, funcționari, polițiști, medici, profesori, deși nu făceam parte din niciuna dintre categoriile enumerate. Am fluturat steagurile sindicatelor, am suflat în fluierele și vuvuzelele voastre, ca să ne vadă și să ne audă "j#vra ordinară" și haita lui portocalie.

Când am crezut că v-ați învățat lecția, m-am trezit cu Iohannis Președinte. Prima dată am crezut că a fost un accident. A doua oară m-am convins că voi chiar sunteți masochiști.

Și acum vreți să cred că nu-i veți vota pe liberali cu două mâini? Îi veți vota. Pentru că manifestați o atracție inexplicabilă față de ăia care vă schingiuiesc economic și social.

În concluzie, repet, dacă peneliștii vor guverna în următorii patru ani, o vor face în urma votului vostru, dat în cunoștință de cauză, așa că orice lamentări ulterioare mă vor lăsa rece. Îmi voi vedea de viața mea, cu greutăți, cu neajunsuri, sau cum s-o mai dovedi ea în urma votului vostru, dar nu mă voi căina, ci voi râde ca un nebun isteric lovit de soartă, un fel de Triboulet al lui Hugo.

Hai, să dormiți cum vă așterneți! Dar dacă vă veți trezi din somn tremurând din toate încheieturile, să nu-mi cereți mie plapumă...

Andrei Boceanu

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?