MASINA DE SPALAT CREIERE: „SORA ALBA LUX”

SDFHJUTDS

Circulă veselă și ea, o intoxicare pe facebook. Despre domnul Mihai Șora. Care s-ar fi întors din Franța în România ca să își vadă familia. Dar, ce să vezi?! Autoritățile haine nu l-au lăsat să se mai întoarcă în hexagon! Dar, tot autoritățile haine îi dădeau domnului Șora, o slujbă, acolo! Un mărunțiș. Chiar la Ministerul Afacerilor Externe, condus de persoana duioasă, care a fost Ana Pauker.

Mă gândesc că mare penurie de traducători trebuie să fi fost în România, și doar domnul Șora putea să traducă pentru Ana Pauker documente: din franceză în română și invers. Ceilalți vorbitori de franceză înfundaseră probabil, până la ultimul, închisorile comuniste. Noroc cu domnul Șora care se întorsese din patria lui Pascal (despre care are și o teză de doctorat). Ca să traducă pentru Ana Puker care împreună cu Dej ”au băgat spaima în burgheji.”

Textul toxic care bate facebookul și spală creiere, ne dă cu informația falsă, direct în frunte. Ne spune că venerabilul haștag rezistent Șora și-ar fi dat demisia din guvernul Petre Roman, în 1990, după mineriada din 13-15 iunie. Fals! Problema a fost lămurită de Bogdan Tiberiu Iacob, în In Politics, încă din 25 martie 2018. Când consilierii USR au propus acordarea titlului de Cetățean de Onoare al municipiului București, venerabilului traducător-consilier al Anei Pauker:

”Contactat de Inpolitics, Petre Roman nu își ascunde uimirea: ”Sunt surprins de povestea asta. Nu e adevărat deloc. Dl. Mihai Șora nu a demisionat și nici nu a avut vreo tentativă de a demisiona din guvernul meu, nu știu cum și de unde a putut să apară o asemenea informație. Nu doar că nu a demisionat în semn de protest față de venirea minerilor, dar, dacă vă amintiți, în ziua de 16 iunie 1990, cabinetul meu a emis un comunicat de presă în care, între altele, înfieram extrem de tăios pe vreo patru pagini evenimentele din 13 iunie. Ori, îmi amintesc că dl.Șora fusese acolo, în ședința de guvern, există stenograme ale discuțiilor. Și Pleșu – cel care îl propusese pe Mihai Șora drept ministru, în decembrie 1989 – și Șora au fost oripilați în acea ședință de guvern de ce s-a întâmplat în 13 iunie.

Guvernul respectiv și-a dus integral mandatul până la final, în ziua de 28 iunie, când a intrat în funcție noul guvern, rezultat din alegerile din 20 mai.

E foarte bine ca domnia sa să fie desemnat cetățean de onoare, dar nu pe baza unei minciuni”.

Sunt unii care și-au deschis o spălătorie de creiere. Pe face-book. Ei sunt activiștii-haștagieni care spală neîncetat creiere cu clor. Acum au reluat minciuna dovedită, cu demisia lui Mihai Șora din guvernul Roman, la mineriadă. Și sunt unii care chiar cred! Ba, cititori- intoxicați, mai și mulțumesc autorului-influencer pentru că au fost luminați-iluminați cu o informație falsă! Domnul Șora e disident! Domnul Șora a demisionat!

Citat din informațiile furnizate de un influencer, poporului haștagist (4 octombrie 2019): Mihai Șora ”a făcut după revoluție rezistență anti-Iliescu atunci când și-a dat demisia din postul de ministru în urma mineriadelor (singur printre politicieni) - și a refuzat apoi repetat revenirea.” I

nformația cu demisia lui Mihai Șora a fost lămurită de Bogdan Tiberiu Iacob din 2018,25 martie. Și-atunci?!

Cititorii-intoxicați sunt indiferent de studii, lecturi și vârstă, unii care au doar clor și lozinci în loc de creier. À bon entendeur, salut !

ILEANA BAJA

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?