MAREA MINCIUNA „ZERO EMISII”:

bdhdfjfjj

Bateriile nu creează electricitate ele stochează electricitatea generată în altă parte, în special prin cărbune, uraniu, centrale naturale sau generatoare diesel. Deci afirmația că o mașină electrică este un vehicul cu emisii zero nu este deloc adevărată.

Deoarece 60,2% din energia electrică produsă în Statele Unite provine din combustibili fosili, prin urmare 60,2% din mașinile electrice din SUA sunt pe bază de carbon.

Dar asta nu e tot. Cei care se entuziasmează de mașinile electrice și revoluția verde ar trebui să se uite mai atent la baterii, precum și la turbine eoliene și panouri solare.

Bateria tipică de mașină electrică cântărește 450 kg și are aproximativ dimensiunea unei valize. Conține 11 kg litiu, 27 kg nichel, 20 kg mangan, 14 kg cobalt, 91 kg grafit și 180 kg aluminiu, oțel și plastic. Există peste 6000 de celule litiu-ion separate în interior.

„Pentru a realiza fiecare baterie BEV, va trebui să procesați 11.340 kg sare pentru litiu, 13.600 kg minereu de cobalt, 2.268 kg de rășină de nichel și 11.340 kg de minereu de cupru. Per total, trebuie să sapi 226.800 kg de pământ pentru o baterie”.

Cea mai mare problemă a sistemelor solare sunt substanțele chimice folosite pentru a transforma siliciul în învelișul folosit pentru panouri. Pentru a obține suficient siliciu pur, acesta trebuie tratat cu acid clorhidric, acid sulfuric, fluor, triclorotan și acetonă.

În plus, sunt necesare galiu, arsenid, diselenidă de cupru-indian-galiu și telurudă de cadmiu, care sunt, de asemenea, extrem de toxice. Praful de silicon este un pericol pentru muncitori, iar gresia nu poate fi reciclată.

Turbinele eoliene sunt ceva mai bune în ceea ce privește costurile și distrugerea mediului. Fiecare moară de vânt cântărește 1.688 tone (echivalentul greutății a 23 de case) și conține 1.300 tone de beton, 295 tone de oțel, 48 tone de fier, 24 tone de fibră de sticlă, iar metalele rare grele rămase, pigodiu și disprosiu. Fiecare dintre cele trei lame are 5.216 kg si are o durata de viață intre 15 si 20 de ani, după care trebuie înlocuite. Nu putem recicla pale de rotor uzate.

Sigur, aceste tehnologii își pot avea locul, dar trebuie să privești dincolo de mitul libertății emisiilor dăunătoare.

Să devii verde poate sună ca un ideal utopic, dar dacă privești costurile ascunse și încorporate într-un mod realist și imparțial, vei descoperi că ”mișcarea verde” face mai multe daune mediului Pământului decât pare.

Nu trebuie să fim împotriva mineritului, vehiculelor electrice, energiei eoliene sau solare. Dar trebuie să arătăm realitatea!

(text preluat Internet)

GIGI  PETROVAN

Featured

DIFERENTA

Am considerat că trebuie să distribui pe cât mai multe grupuri și pagini - pe care pe unele le administrez eu și pe altele nu - acel mic flaier cu Programul în câteva puncte pe care partidul SOS România <

BULIBASA PENTRU IASI

La locale, ieșenii nu au pe cine vota!

Zi de zi, pe str. Stejar sunt parcate în același loc niște mașini  particulare. În dreptul aceleiași case. O fi firmă, o fi loc de randevu, nu se știe exact.

Mihail Moldoveanu Tue, 05/21/2024 - 14:56
TARA FAGADUINTEI

Primesc pe privat un mesaj de la o prietenă de Facebook, prin care îmi spune că altă amică a ei i-a dezvăluit din surse apropiate  de la granguri din Poliție și Servicii că au în prezent o frenezie soră cu nebunia ca să-și pregătească o iminentă „evada

Gabriel Mihaila Sat, 05/18/2024 - 06:49

TRADATORII

Norocul meu în viață a fost că am învățat tot timpul din greșelile mele și ale altora... Am greșit poate o dată, dar niciodată a doua oară cu același lucru.

MAXIMA RUSINE

Sunt cât se poate de sincer cu voi.

M-am apucat să scriu acest articol cuprins de maximă indignare, ură și rușine în fața românilor .

Mihail Moldoveanu Sat, 04/20/2024 - 10:23
VREMURI NOI? IARASI NOI!

Este campanie electorală pentru „locale” din câte înțeleg... Prin oraș banere imense cu mutrele jnapanilor pe toate gardurile.

Gabi Mihaila Tue, 04/16/2024 - 07:26
SIMILARII LUI SIMIRAD

Când mă gândesc la faptul că există în prezent în Iași – cu drept de vot – Cetățeni tineri care nu au prins „primele alegeri libere”  din 1992 organizate de FSN, parcă mă apucă un fior pe șira spinării...

Gabriel Mihaila Sat, 04/06/2024 - 13:43
TEHNOCRATI MEDICALI

Dezbatere „servită”, cu dedicație, la BZI. Nu se cunosc sponsorii darului cu fundă roșie, dar aceia dintre noi cu puțină tăbăceală la creierul mic și stingher, au mirosit adresa.

Gabi Mihaila Thu, 04/04/2024 - 12:57

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?