MANUALUL SUPRAVIETUITORULUI

fjsgjuk

„Fericiți cei săraci cu duhul, că a lor va fi Împărăția Cerurilor!”

Pe aceste vremuri de restriște – când condamnarea la închisoare la domiciliu nu mai este încriminată de niciun #haștag că ar fi opera Ciumei Roșii ca să-și scape baronii de pușcărie – veți observa că mulți dintre voi nu ar face față nici măcar la o astfel de pedeapsă în care puteți să folosiți WC-ul propriu, să vă uitați la TV pe săturate, să leneviți zilnic în pat că nu mergeți la școală sau la serviciu, iar ceea ce vă macină nervii este GRIJA zilelor ce vor urma. Asta, da, este un motiv de îngrijorare, dar acum se cerne făina, se face o SELECȚIE NATURALĂ și cine scapă de virusul ucigaș are de luptat și cu propria minte care trebuie să rămână pe șine, fără să deraieze. Asta este de fapt marea provocare a omenirii! Cei cu mintea tare, cu mintea ascuțită, care își pot controla gândirea, își pot controla simțurile și mai ales dorințele pe care e musai să și le înfrâneze, aceia vor ieși mai tari și mai puternici după ce trec prin sita COVIDULUI.

Eu unul – de voie, de nevoie -  am o experiență de zece ani de claustrare, dintre care primii cinci cu recluziune totală, la domiciliu, până am reușit să mă redresez cumva cu capul și să iau viața ca atare. Apoi mi-am creat singur, cu mintea și gândirea mea o cale de acces în lumea reală și astfel am reușit să mai palpez realitatea.

Recunosc că nu este ușor ca dintr-un om superactiv, dinamic, cu zeci de probleme de rezolvat zilnic, m-am trezit dintr-o dată probabil ca parașutiștii ăia care sar din huruitul infernal al motoarelor avionului în gol și imediat LINIȘTEA  dintre norișori le sparge timpanul... dintr-o dată devin lucizi și mintea le este preocupată că totuși ei curg în jos, spre pământ și se apropie o iminentă aterizare care trebuie controlată ca să nu-ți rupi vreun picioruș sau vreo aripioară.

Ei bine, ai aterizat, e tot multă liniște, ești pe un câmp imens, mare cât vezi cu ochii la orizont și eventual mai ai alături un camarad din același pluton, pe care vântul v-a dus împreună...

Da, știu toate astea, le-am trăit pe pielea mea acum zece ani și ceea ce suntem azi obligați ca societate să executăm, mie îmi vine „mănușă”, că acesta este modul meu de viață de zi cu zi. De aia îmi permit să vă dau câteva sfaturi acelora dintre voi care își înving lenea proverbială să citească aceste rânduri și mai ales să dea importanță la ceea ce citesc.

Totul este ca un scenariu scris pentru toată lumea la fel. Este prima dată ȘOCUL. Acel șoc ce îl simți când sari probabil din avion și te izbește aerul care te înconjoară. Tu, un ins plin de probleme, de tabieturi, de angoase și griji, te vezi brusc o frunză în cădere liberă spre iarba de dedesupt și nu poți controla căderea. Te preocupă din inerție tot felul de rahaturi care îți măcinau viața la moara timpului, să faci aia și aia, să scoți cățelul la pișat, să duci gunoiul, să mergi cu mașina la Service că auzi o bătaie în spate dreapta, să achiți facturile curente, să mergi la Bancă să vezi de ce mama naibii a crescut așa tare rata, că doar euro a săltat cu doi bani, etc.

„Vezi că se termină apa!, hârtia igienică, nu mai avem nici sare, se duce și cafeaua, ar trebui să mai luăm niște unt” și câte și mai câte.... Gata! Chiar să vrei și nu mai poți să faci multe din astea! Ele te preocupă, te obsedează, le pui pe o listă de prioritizare, dar imediat o mototolești și o arunci cu ciudă la gunoi. Devii irascibil, copilul mic te toacă cu întrebările insistente, țipă, plânge, vrea afară, vrea la Grădi, vrea cu cățelul! Nu poți, nu ai voie decât în niște condiții, te temi în sfârșit și conștientizezi că nu este totuși o glumă. Te revolți pe idioți, pe cretinii care nu respectă nicio Ordonanță, se șterg țiganii la cur cu ele, au venit de la prăduit din Occident și când vor termina mărunțișul din buzunare vor deveni lupi flămânzi ce vor ataca în haită la drumul mare.

Războiul ne-a prins cu o conducere imbecilă, ticăloasă, o conducere ce a preluat controlul țării prin forță și abuz de putere exact când nu trebuia, exact când toți doream și speram la o stabilitate politică și economică cel puțin până la alegeri...Nu ne-au lăsat, pentru că azi trebuia să fim slabi șți în degringoladă.

Ei au venit ca hienele SĂ FURE, să-și umple burțile flămânde după un deceniu de bale la colțul gurii. Asta e nenorocirea, dar poate că tot răul este spre bine! Va fi spre bine dacă ne trezim și deschidem ochii.

Acum e de stat în casă și de reflectat. E vreme de citit – cât mai mult citit – și de căpătat cunoștințe elementare despre rolul politicii în viața fiecărui individ și dobândirea discernământului la români.

E greu, dar nu e imposibil! Cei cu mintea trează și puternică, cei care au putere de analiză și spirit de observație vor supraviețui, vor găsi soluții! Ceilalți – care s-au învățat toată viața din lene sau suficiență să depindă de alții - de „ceea ce li se dă”, nu vor putea supraviețui. De fapt acesta e și scopul războiului pandemic declanșat azi pe glob! Se dorește de către STĂPÂNII LUMII să se reseteze întreaga planetă, cu tot ceea ce decurge din asta!

Vedeți filme, citiți cărți, căutați pe Google informații diverse, îmbogăți-ivă mintea și cunoștințele, învățați Toleranța, că altfel degeaba scăpați cu viață de Coronavirus. Stăpânii Lumii vor să ne trieze, vor să ne rărească, vor să rămână cei mai bine dotați genetic și în putere. Planurile lor, majoritatea oamenilor nu le bănuiesc, iar cei puțini aleși, sunt prea puțini ca să fie ascultați și să deschidă mintea mulțimilor.

Despre cine sunt aceia și ce scopuri au, sunt multe de vorbit, multe supoziții și multe întrebări. E cert că ATEISMUL nu va prolifera, în ciuda faptului că țintele evidente sunt îndreptate către Lumea Creștină. Gata cu Globalizarea, gata cu uniunile dintre țări ca Uniunea Europeană! Viitorul sună altfel!

GABRIEL MIHAILA

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?