LUMINA LICURICILOR

djfjhgf

Să recapitulăm... din 1994 până în 2015, LICURICIUL CEL MARE i-a trimis în misiune, la București, pe următorii: Alfred Moses, James C. Rosapepe, Michael Guest, Jack Dyer Crouch II, Nicholas Taubman, Mark Gitenstein, Duane C. Butcher...

Dar, vorba Ralucăi Turcan... „te culci sănătos și te trezești, doamne ferește! mort”... așa s-a culcat România, având o sănătate mulțumitoare, pe seară, cu însărcinatul cu afaceri Duane C. Butcher și s-a trezit, doamne ferește! dimineața cu Hans Klemm în pat. Alt luptător cu corupția, dar și mai hotărât. În plus față de ceilalți, acesta și-a găsit și-un prieten român, un luptător la fel de feroce cu orice formă de corupție sau fapte asociate acesteia - domnul Valeriu Zgonea pre numele lui, Președintele Camerei Deputaților, de la PSD.

Cum DNA-ul era foarte activ pe atunci și săvârșea niște abuzuri feroce care se vedeau cu ochiul liber și de pe planeta Neptun, cea mai îndepărtată planetă de Pământ, lui Klemm i-a plăcut, mai ales că și lui Zgonea îi plăcea cum îi rărește Codruța rivalii din PSD.

Cât timp a fost în misiune, Hans Klemm ne-a „încurajat” în permanență să luptăm cu corupția deoarece: „...această corupție înseamnă furt din resursele publice care sunt disponibile României.” (declarație pe 29 octombrie 2015)

După tragedia din COLECTIV, iar ne-a încurajat: „...am văzut sloganul «Corupția ucide» și am fost impresionat de acei cetățeni de pe străzile Bucureștiului. Mulți dintre voi ați participat la aceste demonstrații și ați văzut un viitor luminos pentru România, unde legea domnește și lupta împotriva corupției este foarte mare” (declarație pe 25 februarie 2016).

Cum se apropiau alegerile locale, pe 1 iunie 2016, speriat că am putea vota, din prostie, cu diferiți corupți de la CIUMA ROȘIE, s-a gândit să ne mai tragă o încurajare: „...încurajez românii să nu voteze candidați care au fost acuzați de corupție...”

Dar când, pe 1 iunie 2016, în ciuda îndemnurilor sale, CIUMA (fără luptătorul Zgonea, care alesese alt drum, indignat că Dragnea - un bănuit de corupție - nu-și dă demisia ca să-i lase lui locul) era deja pe cai mari, ne-a încurajat din nou, dar de data aceasta trăgându-ne de urechi: „...încurajez legislatorii români să caute modalităţi de a consolida şi mai mult legislaţia anticorupţie a României în loc să submineze legislaţia deja existentă...”

Câtă strădanie neobosită! Cât devotament pentru castitatea anticorupțională a națiunii române... sau, poate, nu? Incomodat de faptul că Adrian Severin îi adresase la preluarea postului de ambasador o scrisoare deschisă în care acronimele FBI și DNA se zăreau prinse într-o îmbrățișare lascivă, Hans Klemm a răspuns cam așa:

„Prin intermediul diverselor agenţii, inclusiv al FBI, al Serviciului Secret al Statelor Unite şi al Departamentului de Stat, Guvernul Statelor Unite oferă variate programe de pregătire instituţiilor implicate în eforturile de luptă împotriva corupţiei, inclusiv POLIȚIȘTILOR, PROCURORILOR, JUDECĂTORILOR şi INSTITUȚIILOR(...). Această pregătire IA FORME VARIATE, de la oportunităţi pe termen mai lung în Statele Unite, până la scurte seminare sau conferinţe în România ori în Europa.” (Hans Klemm, interviu pentru NEWS.ro, 19 ianuarie 2017)

Păi, n-a zis bine doamna Macovei, că e o INVESTIȚIE și nu e doar așa... o prietenie trainică și un „I LOVE ROMÂNIA de nu mai pot”?

Ca să nu mai spun că, din bunătate, ambasadorul Klemm n-a precupețit nici un efort pentru a apăra dezinteresat, cu orice prilej, de răutățile spuse de Sebi Ghiță pe un post de televiziune aproape penal, o cetățeancă română oarecare, fostă baschetbalistă, cu breton și arătând exact ca „însăsi slujirea”...

Pentru toate acestea, o parte din România (partea bună, aș zice) a așteptat cu sufletul la gură să scape de Hans Klemm.

Între timp, domnul Adrian Severin i-a bătut obrazul pentru gafa (sau nu?) de a se fi fotografiat cu steagul așa-zisului Ținut Secuiesc, mărturisind perplexitate în fața realității că „...reprezentantul cel mai înalt al Americii pe lângă una dintre națiunile cele mai pro-americane din lume, nu știe nimic și dacă știe, nu înțelege nimic despre cine este, ce apără și pentru ce luptă această națiune(...). Ambasadorul SUA în România lucrează cu hărnicie împotriva intereselor țării sale aici." (pagina lui Adrian Severin, 11 martie 2016)

Pe 5 iulie 2016 și domnul Adrian Năstase îi scrie președintelui Klaus o scrisoare deschisă care avea acest final:

„Domnule Președinte, prin încălcarea unor norme diplomatice care sunt specifice statelor democratice, ce-și respectă mutual suveranitatea, ambasadorul Klemm umilește nu doar autoritățile statului român, ci și pe fiecare dintre noi.”

Deputatul Liviu Pleșoianu a scris și el o scrisoare, pe 21 decembrie 2017, destinată lui Donald Trump, în care apar următoarele:

„Românii vor un Parteneriat Strategic cu SUA, nu cu SOROS. Mă simt dator să vă comunic toate aceste lucruri, deoarece sunt convins că distinsul Hans Klemm, actualul ambasador SUA în România, vă transmite doar Fake News”.

Ah! și a venit și ziua aceea! 14 decembrie 2019! A plecat Klemm, și în sfârșit, s-a prezentat Adrian Zuckerman, care - nu se știe din ce motive - se arată a fi un demn continuator al „diplomației” desăvârșite a lui Klemm, a fost împiedicat totuși o vreme să-și preia postul la AMBASADA LICURICIULUI din București. Unul dintre motive a fost o presupusă hărțuire sexuală, datând cam din era glaciară, dar excelentă pentru „Pac! la RĂSBOIUL!”, la o adică.

Pus pe fapte și vorbe mari, noul ambasador ne-a explicat cu ce avem de-a face chiar mai rapid decât au făcut-o ceilalți. Căci pe 7 februarie 2020, aflat în vizită la fabrica Ford din Craiova, dânsul ne-a informat că: „...va fi nevoie de LIDERI VIZIONARI (!!!, n.n.), precum preşedintele Iohannis şi prim-ministrul interimar (de fapt, proaspăt demis prin Moțiune de cenzură, n.n.) Orban pentru a depăşi provocările care urmează şi a conduce această ţară spre o renaştere modernă a României, o renaştere nu doar a economiei, ci a tuturor faţetelor vieţii româneşti”.

Și, ca să nu credem că n-am auzit bine, la Forumul CEO AM-CHAM, pe 23 februarie 2020, dânsul a întărit ideea: „...M-am întâlnit cu mulți miniștri ai guvernului. Cu toții au muncit extrem de mult pentru a inversa haosul pe care l-au moștenit în noiembrie 2019 (!!!, n.n.). Doar un exemplu, ministrul finanțelor a constatat că guvernul anterior păstra două contabilităţi paralele (!!!, n.n.) și nu plătise cele mai multe facturi pentru servicii prestate de aproape un an. Alți miniștri au găsit condiții similare, proiecte nefinalizate și ministerele golite de oamenii cinstiți (!!!, n.n.) care lucrează din greu şi care sunt esențiali pentru a conduce guvernul în mod corespunzător. Președintele Iohannis, premierul Orban și miniștrii săi s-au angajat să reconstruiască un bun guvern (!!!, n.n.), să refacă modificările legislative care au slăbit statul de drept, să pună în aplicare o legislație nouă pentru a reduce corupția (!!!, n.n.) astfel încât să protejeze toți românii (...). Comunismul creează şi susţine un sistem endemic al corupţiei. Acum, revoluţia care a început în urmă cu 30 de ani trebuie încheiată cu succes.”.

După cum puteți observa, Adrian Zuckerman zice taman invers decât fostul ambasador James C. Rosapepe, care ne mărturisea: „Eu nu cred în această retorică a moștenirii comuniste ca sursă a corupției din România.” Iar această punere în oglindă a celor două viziuni e un fel de a spune: DE LA CE-AM PLECAT ȘI LA CE-AM AJUNS.

Și am ajuns aici pentru că România n-a explodat când a auzit de la Băse-Petrov că politica lui externă se va baza pe „giugiulirea bărzoiului”, ca să-l citez pe Florin Piersic... n-a explodat nici când gloriosul său succesor, Klaus, s-a întors de la MARELE LICURICI cu o șepcuță nostimă dar prețioasă! căci ne costă niște miliarde de parai, parte din ei dați de România în avans... n-a explodat nici când trimișii „Înaltei Porți Occidentale” s-au amestecat grosolan în politica ei internă, ci, dimpotrivă, cetățenii români le-au scris mesaje de dragoste pe pagina de FACEBOOK a Ambasadei.

EPILOG: „...Păi, ce puteam să fac? Din câte știam, capul plecat sabia nu-l taie!” și-a zis capul găinii cu creasta pleoștită, clipind mărunt, și urmărind cu privirea deja încețoșată cum corpul, zvâcnind caraghios din picioare, se chinuia să se ridice, la vreo doi metri mai încolo...

............................................................................

P.S. Cum „avântul” luptei - vorba lui Duane C. Butcher - a tot continuat, așa cum era previzibil, unul dintre următorii clienți ai luptei neostoite împotriva corupției a fost chiar prietenul lui Hans Klemm, Valeriu Zgonea, chemat la DNA Ploiești (căci nicăieri nu s-a lucrat cu mai mult „avânt” ca la DNA Ploiești!!!) în februarie 2017 și condamnat la 3 ani de închisoare cu executare, pentru trafic de influență, pe 3 februarie 2020, în primă instanță.

Cred că s-a rupt lanțul de iubire...

LUMIITA ARHIRE

 

 

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?