IOI, IOI, IOI, CE PLOAIE VINIE, DIE LA CLUJ..!

JNNGJJK

MOTTO: „Diversitate á la Cluj înseamnă un loc pentru toată lumea, astfel și persoanele ce aparțin comunității trans, non binare, de femei queer și de persoane din spectrul asexual, cu intersecționalități (!!!!, n.n.) în neurodivergență (!!!!, n.n.), sănătate mintală, etnie și dizabilități, printre altele, se vor putea bucura și regăsi în evenimente, activități, și spații special dedicate fiecărei comunități în parte. Fiecare comunitate și sub-comunitate are nevoi specifice care trebuie formulate foarte clar. La Cluj, nimeni nu este lăsat în urmă” (Andrada Popa, președintele Asociației PRIDE România, 17 august 2021)

.....................................................................

Clujul, capitala a’ mai europeană a patriei ne-a arătat nouă, pe 17 iunie 2023, ce înseamnă paradă și mândrie! Ploaie nu știu dacă o fi fost, în schimb ROGVAIV era din plin! Și căței cu funde în culorile curcubeului au fost (am crezut că numai la protestul împotriva Ordonanței 13 au avut cățeii opinii politice, dar acum îmi dau seama că patrupedele lătrătoare sunt mult mai # REZISTENTE decât m-am gândit eu) și stegulețe, și umbrele, și insigne, și pancarte, ca să nu mai vorbim de clasicele ghiozdănele!

Așadar, părea că sunt de toate, dar ceva-ceva totuși lipsea... m-am uitat o dată, și încă o dată... și tot n-am înțeles... unde sunt reprezentanții cu părul cărunt ai minorității? Adică, zic, exact ăia care se plâng că au suferit pe vremea când îi discrimina celălalt regim! sau, măcar, adulții care n-au prins articolul 200 dar tot inconfortabil s-au simțit în România, deoarece lumea-i rea și dușmănoasă? Căci nici adulți nu prea erau la paradă, ceea ce-mi spune mie că acum se simt bine în toleranta noastră societate. În schimb, era plin de adolescenți și de tineri. Numai că aceștia nu sunt discriminați câtuși de puțin. Legile s-au schimbat și sunt de partea lor. Decrepita Europă îi adoră, iar BIG LICURICIUL agresiv îi ocrotește și le dă „bilă albă” cu precădere. Ei sunt MÂNDRIA democrațiilor consolidate, nu ca noi, ceilalți, care nu ne putem ridica la exigențele epocii noastre. Și-atunci, mă întreb de unde a răsărit radicalismul „programului” pe care „praid”-ii îl clamează? Iată „tematica” manifestației:

„Este timpul să fim prezenți și vizibili pentru drepturile omului într-un MOD PUTERNIC ȘI NEÎNDUPLECAT! Este timpul să sărbătorim diversitatea și SĂ REVENDICĂM drepturile noastre, ale comunității LGBTQ+. Toți oamenii merită aceleași drepturi și respect, indiferent de orientarea lor sexuală sau identitatea de gen!  Marșul Cluj Pride este în primul rând o MIȘCARE DE REZISTENȚĂ prin care arătăm lumii întregi că suntem HOTĂRÂȚI SĂ DĂRÂMĂM barierele discriminării și să construim o societate în care toți oamenii se bucură de aceleași privilegii și libertăți! NU PUTEM SA STĂM DE O PARTE ȘI SĂ AȘTEPTĂM ca schimbările să se întâmple de la sine. Ieșim în stradă să cerem drepturi egale pentru toți! NU MAI PUTEM TOLERA discriminarea și injustiția! Haideți să strigăm într-un glas că NU VOM MAI ACCEPTA nicio formă de discriminare sau abuz a persoanelor LGBTQIA+! Haideți să arătăm că SUNTEM DISPUȘI SĂ NE LUPTĂM pentru o lume în care toți oamenii sunt tratați cu demnitate și respect!”

Parol, mamițo, să mă-ngropi! Copii cu coșuri pe obraz și sexualitate incipientă, poate incertă, care luptă din toate puterile pentru +AIQTBGL... fete cu fețe încrâncenate și cu tricouri imprimate cu blândul ursuleț panda acoperindu-le sânii abia înmuguriți, aruncând suc de roșii pe tablouri, ca să apere planeta... băieți filiformi și vegani lipindu-și palmele cu SUPERGLUE de asfaltul șoselei, ca să împiedice încălzirea globală,  ridicați cu ambulanța de acolo, cu bucată de asfalt cu tot... trupe de „comando”, formate din adolescenți nepricepuți să-și șteargă lumânările de sub nas altfel decât cu manșeta, dar pricepându-se strașnic să dărâme statui și să rescrie istoria!

Noi îi vedem pe toți tinerii și copiii aceștia debusolați, a căror cultură precară nu poate să le creioneze  o „cauză” cu adevărat folositoare omenirii - în slujba căreia să se pună - însă niciodată nu o să-i vedem pe cei CARE-I TRIMIT  să facă asta. Așa cum nu i-am văzut nici pe cei care-au scos sute de mii de oameni, în majoritatea lor tot tineri, pe străzile marilor orașe în ianuarie-februarie 2017, plimbându-și cu toții ura nedisimulată pentru o Ordonanță pe care nu s-au obosit s-o citească și pentru un Dragnea nebulos, care nu le făcuse decât bine.

Dar, fără îndoială, activismul „dă bine” în CV... cineva o să-i remarce - cred ei - până la urmă, așa cum l-a remarcat EURONEWS pe Florin Bădiță, extrăgându-l din chiloții pe care și-i expunea în metrou și l-a făcut PERSONALITATEA EUROPEANĂ A ANULUI, în timp ce bine-cunoscuta revistă FORBES l-a declarat „drept unul dintre cei mai influenți 30 de tineri din Europa” în 2018!!! Nimeni nu s-a împiedicat de analfabetismul afișat și gângav al premiatului, așa cum nimeni nu s-a șifonat pentru că Greta-Global-Încălzireta s-a lăsat de școală pentru a sluji și mai devotat cauza!!!

Viitorul, din păcate, este al lor.

.....................................................................

P.S. Ceea ce vedeți în fotografie nu e replica feminină a lui Florin Bădiță, în cadrul acțiunii „FĂRĂ PANTALONI ÎN METROU”... ăăăă, pardon! am vrut să spun „LA PARADA PRIDE, 17 IUNIE 2023”... nu, vă înșelați... dânsa are pantaloni! Ațele acelea, da, da, AȚELE  SUNT PANTALONII!!!! Uitați-vă atent, zău...

LUMINITA  ARHIRE

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?