ÎNVATATURILE LUI NEA GOE JOHANNIS CATRE „ROMÂNII LUI”

FDYHDYHDSGFF

Sunt o optimistă de toată jena... Cum nu l-am mai văzut, nici auzit, în ultima vreme pe președintele luʹ „românii mei”, am crezut că a făcut fââââs! și s-a dizolvat în atmosferă, ca și cum n-ar fi fost! Sau, poate, am sperat în sinea mea că mecanicii și tinichigii lui Băse au chemat „mașinăria” în service, ca s-o mai șurubărească puțin și s-o mai ungă pe la încheieturi, iar cum rezultatul nu a fost satisfăcător - că de unde nu e, nici Dumnezeu nu cere - au uitat-o în atelier, cu o husă pleoștită deasupra, ca o uriașă mască neconformă, de aia de nu te apără de COVID, în schimb te face să arăți ca un prostovan.

Azi, însă, mecanismul a apărut din nou, la ora 17:10 și-a glăsuit. Era tot ăla, fără nici o îmbunătățire. Și, n-o să credeți, dar exact despre acele 30 de miliarde, care au fost 33,5 miliarde la început și acum mai sunt decât 29,2 miliarde, chiar despre acelea a vorbit!  Adică a citit și, ca orice om care nu poate vorbi liber cu nici un preț, s-a ajutat mult de mâini.  

„Bună ziua! Am convenit astăzi, în cadrul ședinței cu liderii coaliței de guvernământ, cu prim-ministrul și cu ministrul investiților și proectelor europene, Planul Național de Redresare și Rezilență...(gest cu ambele mâini, n.n.) care urmează să fie supus aprobării Executivului și, ulteror (gest doar cu dreapta, n.n.) transmis Comisei Europene pentru negocere (gest cu ambele mâini: „n-avem ce face! asta e!”, n.n.). Cele circa 30 de milearde de euro (face lejer rotunjirea în sus, cu 800 de milioane de euro, n.n.) de care vom beneficea prin acest Plan reprezintă o șansă majoră pentru dezvoltarea României, o oportunitate care va permite economiei, dar și socetății românești o rezistență sporită în cazul unor viitoare crize.” (încă de trei patru ori, gesticulează ca și cum ar vorbi liber... nu știu care este IQ-ul admiratorilor săi care ar putea să creadă așa ceva, n.n.)

Să nu vă mai plictisesc... deci: 3 milearde pentru sănătate... 4,5 milearde pentru autostrăzile lui gRadu Tudor... și, de digitalizat, o să digitalizăm de 780 de milioane de euro!

Însă, mai ales, o porție consistentă de 4 milearde de coco va merge spre România Educată:

„Vom avea astfel școli sigure, curate, cu dotări moderne și laboratoare, dar vom investi și într-o rețea de școli verzi, eficente energetic și adaptate provocărilor climatice.”

Ei, vezi, taman școli verzi cu veceul în fundul pajiștii nu aveam... Evident că și-n rest o să ni se-ntâmple numai chestii verzi: împăduriri verzi... irigații verzi... energie verde... cale ferată verde... Probabil că, deoarece Klaus și guvernul lui au primit de atâtea ori înapoi de la Bruxelles planul lor de cacao, tocmai pentru că nu era verde, acum e așa de verde încât zici că l-au făcut din brotăcei!

În caz că vă întrebați dacă a explicat Klaus câți bani sunt nerambursabili și câți bani sunt, de fapt, împrumuturi, ați ghicit deja: n-a explicat! Totul a fost așa, dulceag... banii ne așteaptă, iar noi, dacă suntem cuminți și vopsim tot gardul în verde, leopardul e ca și capturat! Umflăm potul european!

Mă rog... când tocmai mă gândeam că am scăpat și că nu ne spune să ne spălăm pe mâini și nici să purtăm mască, s-a dovedit încă o dată că sunt o optimistă iremediabilă, căci hop! au picat și învățăturile lui Nea Goe Basarab către „dragi românii lui” și fiii lui Teodosie:

 „Situațea este încă sub control, dar lucrurile pot evolua rapid în sens negativ. Este nevoe de responsabilitate și de un nou efort național A-CUM!!! Șansa de a scăpa de pandemie este cu fiecare zi mai aproape și nu putem renunța la prudență chiar acum. Singurele metode care au fost dovedite ștințific că pot stopa pandemia sunt măsurile restrictive și imunizarea unui număr semnificativ din populațe.

Aia-i! Deci, vedeți cetățeni? Ce v-am spus... tot măsurile restrictive, săracele... care n-au dat niciun rezultat până acum, sunt alea „dovedite științific” a fi cele mai bune și cele mai „eficente” în caz de pandemie!

P.S. Mi s-a părut că președintele s-a mai îngrășat un pic... dar poate că doar mi s-a părut.

LUMINITA  ARHIRE

Tags

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?