HARASELUUU! AI UITAT CÂN’ FACEA MA-TA MAMALIG’ LA FO’ DIE PAIE, NI?

jfghfgdhh

No... apă tulai Doamnie!

Îmi apare din neant pe „news feed” un videoclip. Ca un fost trăitor în Ardeal, recunosc imediat graiul sălăjan. Ca unul care a avut în viață contacte de lucru cu tot felul de nații conlocuitoare – cu care m-am înțeles de la foarte bine în sus – recunosc imediat că văd un gherțoi magraon care gârâie de lovele fără să fi pus în viața lui mâna pe o lopată sau pe un târnacop. Dar e Barosan, mo! Este tipic gerțoilor magraoni din nobilimea romă din Ardeal, nu mă întreba cum a făcut avere, că oricum nu pot să-ți spun eu, dacă poliția din Germania nu știe nimic...

Haraselu și-a pus nume de scenă video, Nelson Mondialu Fenomen! Cum deschizi pagina de Facebook a lui Haraselu, imediat apare o bulă pe monitor care te anunță faptul că „Facebook confirmă că aceasta este pagina reală a acestei „personalități publice”. Bine înțeles, contra cost. Dau iute un search pe „Goagăl” să mă dumiresc ce personalitate publică e Mondialu ăsta. Găsesc pe un colț de motor de căutare că interlopul cerșetor Nelson Mondialu și-a vândut apartamentul său din Mănăștur-Cluj Napoca (Iași-Holboca) și acu cere pe rețele bani fanilor că a cumpărat o dărăpănătură de casă bătrânească lângă Cluj, în Comuna Ciurila (coincidență, la Iași bragladinele au fieful la Ciurea).

Haraselu cică ar fi fost cândva un mare lăutar din zonă, dar după ce a făcut oarece cheag cu muzica, a intrat în afaceri cu „muncitori dă culoare”, pe care i-a angajat să producă prin Occident, pe când terenul era încă virgin.

Aflu cu stupoare – dar și cu o mândrie de român neaoș din Moldova Veche – că haraselu Mondialu are canalizare Youtube, Watch, Facebook, probabil Instagram, Tik-tok și cine naiba mai știe care rețele de apă potabilă.

Oameni buni, frați români de orice maționalitate, habar nu aveți voi ce proști și săraci sunteți, săracilor! Omul produce miniseriale cu el și consoarta lui Harasica, o DUAMNĂ de toată admirația, care chiar dacă nu are multă școală, este familiarizată cu toate dotările electrocasnice și cu toate cuceririle științei în materie de semințe și produse naturale  pe care le împarte cu papagalul ei din colivie, nu cu ăla mondial, plus cu Veverița-Rița pe care o are prin casă în loc de pisică sau alt animal de companie...

Bro, m-am delectat în ultima vreme - însoțindu-l pe Nelson și neamurile sale - bântuind pe coclaurile patriei, de la Bâlea-lac și prin cele benzinării unde face el plinul la BMW-ul jeep, care înghite ca nesimțitul câte 75 de litri „die motorină, mâncața-aș”. Omul a absolvit cândva cu brio „școala ardeleană” a vieții, se exprimă cursiv și dezinhibat în fața camerelor de luat vederi pe care tot el le mânuiește cu selfie-stick-ul, sau din când în când și cu un operator privat...

Haraselu pleacă în excursie. Unde? Nu știe încă, își ia cucoana, veverița, se urcă în jeep și se oprește la primul Amanet, unde este cunoscut de vânzătoare, precum este probabil Elon Masck la băcănia din cartier. Scoate două inele – unul de mascul feroce, altul cu diamante, „die duamnă” , deși știe doar că la Amanet nu au prețăluitori dă diamante, așa că acceptă plictisit 100 „die milioanie”, deși vânzătoarea îi oferise generos 105...

Păi dacă aveau prețăluitor la dugheana din Mănăștur, lua ca popa „fo 2000 die milioanie”, că țâganu nu vorbește decât pe bani vechi, că îs mai mulți decât dacă ar spune de sute de lei.

Fraților, vă supun atenției prin acest articol și cu videoclipul inclus, starea de fapt a societății românești de azi, mizeria morală în care am ajuns, sistemul de valori la care ne raportăm, josnicia noastră ca oameni în care am degenerat prin politicile ticăloase la care am fost supuși datorită nemerniciei și lașității noastre, a fricii să ne ridicăm cu hotărâre împotriva a tot ceea ce a făcut să nu-i mai dăm atenția cuvenită lui Dumnezeu.

Și ei votează și ei sunt o majoritate care poate fi ușor cumpărată și prostită și ei predomină azi societatea, anihilând secole de cultură și sănătate socială românească!

Ei au ajuns lideri de opinie, lideri și etaloane de viață bună la care din păcate tind -lipsiți de cultură și ideal - generațiile de azi și de mâine.

De aceea – toți care înțeleg mărimea catastrofei, care înțeleg adâncimea prăpastiei în care am ajuns – nu au dreptul să tacă, nu au dreptul să închidă ochii, până ce nu-și vor face un crez din a-i deschide cât mai multor români, despre cea ce am fost și ce am ajuns.

Am mai prezentat cândva, cu câteva luni în urmă – în antiteză cu acest magraon gherțoi – un alt specimen al societății de azi, „un tânăr intelectual” al zilelor noastre, un vloger care umblă hai-hui prin lume sponsorizat de canalul Youtube prin numărul mare de fani, care vorbește o altă limbă română, una presărată de neologisme de genul „super-tare”, „super-bine”, etc  Acest vocabular, plin de englezisme folosite chiar idiot acolo unde nu-și au locul, au pătruns chiar și în canalizările Tv din România, în gura așa zișilor jurnaliști făcuți când luau bacul la Brăila ca să treacă Dunărea. Este vorba de vlogerul Black Pack, desigur.

GABRIEL MIHAILA

Video

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?