Gura bate dosul! E o zicala româneasca, pe care IohAnus, fiind neamt, nu îi întelege sensul

picture

Declarația asta cu „suntem în război cu PSD” a lui Iohannis mi se mare o gafă monumentală, acum în preajma alegerilor prezidențiale. Dacă ești în război cu PSD, logic că ești în război cu cei care votează PSD și care au cu totul alte așteptări și deziderate decât votanții tăi, cu Sică Mandolină cu tot, cu tot cu clienții IFN-urilor lui Câțu ori cu audiența „dosnicului” Raseș Bogdan. Dacă turul doi e KWI contra Barna atunci rezultatul e clar! Avem Boul Germanicus încă 5 ani la Cotroceni.

Dacă intră în finală cu Dăncilă, din ce în ce mai puțin probabil, având în vedere că la PSD ăia se devorează între ei, mai rău decât peștii pirania, atunci să zicem că nu are nevoie de voturile pesediștilor. Iese președinte după schema cu care l-a trimis pe Ponta, serviciile secrete, la țigări în 2015. La Dăncilă alegerile depind de baroneții locali, precum un Ciolacu de la Buzău, un Oprișan de la Focșani, de un Bădălău, de primarii care au luat localitățile în arendă, de Sfânta Firea din Voluntari de soțul sfintei, mucenicul Pandele, de ce interese de moment au ăștia și mai ales de ce le promite Dăncilă. E cam aceiași situație, ca în feuda penelistă și asemănătoare cu cursa pentru căpătuială a fomiștilor de la USR.

Dar, dacă intră în turul doi cu Mircea Diaconu? Ăla promite să execute funcția prezidențială la litera Constituției să fie nepărtinitor și neimplicat politic. Natural, orice susținător pesedist cu capul pe umeri, care se uită la „tembelizor” măcar cinci minute în fiecare zi și gândește puțin și cu capul din dotare, va merge cu votul spre el, măcar pentru șansa de a avea din noiembrie 2020 (douăzeci douăzeci - cum ar zice bruxelezii) un guvern social democrat, nominalizat de președinte fără discuții ori obiecțiuni și fără a forța destructurarea lui și de a răsturna rezultatul unui scrutin electoral, așa cum se întâmplă de 15 ani în România, de la Băsescu încoace.

Astfel, teoretic, Oha rămâne cu voturile electoratului penelist, cu ale USR, pe care oricum le are de la iepurașul Barna și cu puținele voturi ale unora care nu se vor prinde cum stă treaba. Iar Diaconu le va avea pe restul, inclusiv ale electoratului pesedist, care în acești ani au acumulat frustrări uriașe.

De altfel, judecând la rece, Diaconu în turul doi e singura șansă reală de al bate pe ciucamete, cu tot cu cele 10 procente pe care le poate fura STS în favoarea lui, fără să se prindă lumea.

Gogu Orlando

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?